02 / 05 / 2024

istimlak kararı iptali

istimlak kararı iptali

İstimlak; kamu yararı için tüzel kişi ya da hükümet tarafından özel mülkiyet olan mallara el koyması işlemi olarak tanımlanıyor. İstimlak işlemine taşınmaz sahibi itiraz edebiliyor. İşte, istimlak kararına itiraz dilekçesi!

1938'de Yenikapı ve Ahırkapı'daki teneke evler istimlak edilecekmiş!

1938 yılında Yenikapı ve Ahırkapı'daki teneke evler, bölgede çirkin görüntüye neden olduğu için istimlak edilmesine karar vermiş.

Mahkemeden o bölgenin imar planı değişikliğine iptal kararı çıktı!

Marmaris'e bağlı Hisarönü Mahallesi 142 parseldeki “Yaşlı Bakımevi, Özel Rekreasyon Alanı, Özel Rekreaktif Alan ve Park Alanı Amaçlı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliğinin” iptali konusunda açılan davada Muğla İkinci İdare Mahkemesi iptal kararı verdi.

İmar Yönetmeliği’nin tartışmalı maddesi için yürütmeyi durdurma kararı! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’nın, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde uygulanan konut üretimini artıran değişikliğin iptali amacıyla açtığı davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. Danıştay, söz konusu davada yürütmeyi durdurma kararı aldı. 

İstanbul'daki İBB'ye ait binanın 25 yıllık tahsisinin iptali engele takıldı!

Fatih’te İstanbul İtfaiyesi’nin yanı başında yer alan İBB’ye ait binanın 2010'da Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne 25 seneliğine bedelsiz tahsis edilmesine ilişkin kararın iptali, İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun oyları ile kabul edilmedi. İşte ayrıntılar...

Sinpaş Kızılbük projesi için verilen ÇED gerekli değildir kararı iptal edildi!

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi ile alakalı verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir" kararının iptali istemiyle Muğla Valiliği aleyhine oluşturulan davada, Muğla 3. idare Mahkemesi tarafınca "ÇED Gerekli Değildir" kararının iptali sonucu verildi.

Beykoz Tokatköy Kentsel Dönüşüm projesinde mahkeme kararını verdi!

Beykoz “Tokatköy Kentsel Dönüşüm” projesinin iptali için açılan davaya da karar çıktı.

Tanju Özcan emlak vergisi zammının iptali için mahkemeye başvurdu!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, emlak vergisine yapılan yüzde 18 oranında zammı kabul etmediğini beyan ederek, mahkemeye kararın iptali için başvuracağını belirtti.

Sahilada projesi kararına itiraz!

Danıştay, Maltepe’ye “çift hançer” projesi şeklinde belirtilen “Sahilada” projesine verilen ruhsatın iptali istemiyle açılan davayı reddeden yerel mahkemenin kararını bozdu. Torunlar şirketi ve Maltepe Belediyesi karara itirazda bulundu.

Heybeliada Sanatoryumu davasında ara karar: Arazinin imar planları istendi!

Türkiye'nin ilk pandemi hastanesi olarak 1924'te Atatürk'ün isteğiyle kurulan Heybeliada Sanatoryumu'nun Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilmesi ile ilgili işlemin iptali için açılan davada ara karar verildi...

Akiş GYO'nun davasının reddine karar verildi!

Akiş GYO, 2015 yılına ait Olağan Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli dava ile ilgili temyiz yolu açık olmak üzere esastan reddine karar verildi.

TEMA Vakfı, Kanal İstanbul'un ÇED raporunun iptali için dava açtı!

TEMA Vakfı, Kanal İstanbul Projesi’nin "Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu" kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı...

Akiş GYO'dan genel kurul kararının iptali davası açıklaması!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli açılan dava hakkında güncelleme yayınladı...

Salda Gölü'ne Millet Bahçesi ihalesinin iptaline mahkemeden ret kararı!

Ankara 16. İdare Mahkemesi, Salda Gölü'nde yapılması planlanan Millet Bahçesi hakkında düzenlenen ihalenin iptali ve yürütmenin durdurulması için açılan dava ile ilgili red kararı verdi. 

istimlak kararı iptali Haberi

istimlak kararı iptali

İstimlak kararına itiraz dilekçesi!

Özel şahıslara ait gayrimenkullerin yani Arsa, Tarla, Arazi ve konutların,  kamu yararına uygun bir şekilde devlet veya kamu tüzel kişilerince, istimlak yasaları dahilinde, nakit ödenecek ücret bedeli karşılığında bu gayrimenkullerin özel şahıslardan satın alınarak kamu yararı için kullanılması ya da yıkılması işlemine istimlak deniyor. 


Herhangi bir projeyle ilgili bu istimlak kararını üniversiteler, belediyeler gibi idare kurumları alabiliyor. Gayrimenkulleri istimlak kapsamına giren kimseler, alınan bu karara itiraz etme hakkına sahip olabiliyor. Bu noktada kişinin neye itiraz ettiğini ve ona göre itirazda bulunması gerekiyor.


Eğer alınan bu istimlak kararına itiraz edecekseniz bunu karar açıklanmasını takip eden 30 gün içerisinde bildirmeniz gerekiyor.  Yeni kanun esasları kabul edildiği için uzlaşma komisyonları kuruluyor. Kurulmuş olan bu gayrimenkul sahibi olan kişiyle görüşme yaparak takas...