26 / 07 / 2024

isu Körfez Atıksu Arıtma Tesisi

isu Körfez Atıksu Arıtma Tesisi

Kullar ve Plajyolu arıtma tesislerindeki çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğine işaret edilen açıklamada, TÜPRAŞ 'ın kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak projeye de bir süre önce başlandığı bildirildi.

İzmir Körfez Evleri’nin temeli 17 Ağustos’ta atılacak!

40 milyon yatırımla yükselecek İzmir Körfez Evleri’nin temeli 17 Ağustos’ta törenle atılacak. Projenin yüzde 70’i satıldı.

İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin temeli 9 Eylül'de atılacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya yaptığı açıklamada "İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin denizi kirleteceği, sulak alana zarar vereceği" yönündeki iddiaların bilimsel raporlarla çürütüldüğünü belirterek projenin temelinin 9 Eylül'de atılacağını söyledi.

İzmir Körfez Evleri ile Turgutlu Prestij Evleri'nin temeli bu ay atılıyor!

İzmir'de Ege-Koop imzası ile inşa edilecek İzmir Körfez Evleri ile Turgutlu Prestij Evleri projelerinin temeli bu ay atılacak.

Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü’nin temeli atıldı!

4.500 öğrenci kapasiteli Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü’nün temeli atıldı. Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü inşaatının yanında yeni yurtta inşa edilecek.

Gemlik ile Küçükkumla Atıksu Arıtma tesislerinin temeli atıldı!

Gemlik ilçe merkezinden Narlı’ya kadar olan sahil şeridindeki su kirliliğinin önüne geçecek Gemlik ile Küçükkumla Atıksu Arıtma tesislerinin temeli atıldı.

Hatay Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi 10.3 milyon TL'ye mal olacak!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının çalışmaları devam ediyor.

Kızılcahamam Kirmir Çayı'na atıksu arıtma tesisi geliyor!

Kızılcahamam Kirmir Çayı üzerine yapılacak Atıksu Arıtma Tesisi'nin ihalesinin tamamlanması üzerine yüklenici firma yetkilileri Belediye Başkanı Muhittin Güney'i makamında ziyaret etti.

Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), daha sağlıklı bir çevre ve yaşam alanları sağlama hedefiyle hayata geçirdiği projeler kapsamında Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatında çalışmalarını sürdürüyor.

Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi'nin kapasitesi artırılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesindeki Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi’nin mevcut kapasitesini bin metreküp/günden 7 bin 920 metreküp/güne çıkaracak.

Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Tesisi 2017 Eylül'de tamam!

Kahramanmaraş Su ve Atıksu Projesinde betonarme inşaat çalışmalarında yüzde 46'lık fiziki gerçekleşme sağlandı. Projede çalışmaların 2017 Eylül ayında bitirilmesi hedefleniyor.

Hatay Reyhanlı Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 80'i tamam!

Reyhanlı Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı'nda çalışmalar devam ediyor. Yüzde 80'i tamamlanan tesisin 2017 yılının Aralık ayında tamamlanması hedefleniyor.

Manisa Kırkağaç'a atıksu arıtma tesisi geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kırkağaç İlyaslar’a kazandırılacak olan atıksu arıtma tesisinde İller Bankası yetkilileri ile bir araya geldi. Sahada yapılan incelemeler sonrasında ihale öncesi tespit toplantısı yapıldı.

Kuzu Grup, Batı Tahran Atıksu Arıtma Tesisi ihalesini kazandı!

Ocak ayında gerçekleşen İslam Kalkınma Bankası (IDB) kredili, Batı Tahran Atıksu Arıtma Tesisi ihalesini Kuzu Grup kazandı. İran’ın en büyük atıksu arıtma tesisi yaklaşık 2 milyon 600 bin kişiye hizmet verecek.

isu Körfez Atıksu Arıtma Tesisi Haberi

isu Körfez Atıksu Arıtma Tesisi


Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) TÜPRAŞ'ın su ihtiyacını karşılayacak Körfez Atıksu Arıtma Tesisi'nin yatırımına başladı.


İSU'dan yapılan yazılı açıklamada, atıklardan geri kazanım suyu elde edilerek sanayi ve yeşil alanda kullanılması için yatırımların sürdürüldüğü kaydedildi.


Kullar ve Plajyolu arıtma tesislerindeki çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğine işaret edilen açıklamada, TÜPRAŞ'ın kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak projeye de bir süre önce başlandığı bildirildi.


Açıklamada, her tesisten günlük 10 bin ton arıtılmış su sağlanacağı kaydedilerek, "Önemli miktarda su tasarrufu sağlaması hedeflenen projeler 11 milyon 750 bin liraya mal olacak. Bölgede yaşanan kuraklıktan dolayı bir dizi önlem alan İSU, Geri Mazanım Suyu Projesi'ni geliştirdi. Tesislerin çıkış sularının ultraviyole ışınlarıyla ikinci arıtmadan geçirilmesini sağlayan UV sistemi, Gebze, Kandıra ve Cebeci atıksu arıtma tesislerinde uygulandı. Arıtılan su, belirtilen arıtma tesislerinin...