01 / 05 / 2024

isveç enerji Göksel Demirer

isveç enerji Göksel Demirer

İsveç'te çöpten elde edilen enerji ile 1 milyona yakın evin ısıtılması sağlanırken, 300 bin evin ise elektrik ihtiyacı karşılanıyor.ODTÜ Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksel Demirer konu ile ilgili açıklama yaptı.

Ahsel Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahsel Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de 7 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Ergün, Göksel Öztürk, İllyas Zengin ve Levent Alpağut ortaklığında kuruldu.

IEA raporuna göre; yollardaki elektrikli araç sayısı 10 kat artacak

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Dünya Enerji Görünümü 2023 raporu yayınlandı. Yayınlanan raporda 2030 senesinde hayatımızda nelerin değişeceği ve elektrikli araç sayısında artacağı belirtidi. İşte ayrıntılar...

Şanlı 34 Otomotiv İnşaat Nakliyat Ve İskele Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şanlı 34 Otomotiv İnşaat Nakliyat Ve İskele Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Göksel Demircan tarafından kuruldu.

Aventurin Gayrimenkul Yatırımları Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Aventurin Gayrimenkul Yatırımları Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Emre Çakmak ve Mehmet Göksel Cihan ortaklığında kuruldu. 

Enerji Bakanı bayraktar: ‘Suudi Arabistan ile enerji alanında da iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bir TV programında, Türkiye'nin enerji gündemine ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar, "Suudi Arabistan ile enerji sektöründe önemli bir iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Finans Merkezi'nin tamamı 3-4 ay içinde açılacak! 

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan, birkaç küçük rötuştan sonra İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM) tamamının 3-4 ay içinde açılacağını duyurdu. 

Alpim İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Alpim İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Eyüpsultan'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Göksel Köksoy tarafından kuruldu.

Gıda, enerji ve savunma sanayinden 3 şirket daha borsaya geliyor

SPK halka arz talebinde bulunan üç şirketin halk arzına onay verdi. İşte enerji, gıda ve savunma sanayinde faaliyet gösteren o şirketler...

İstanbul Finans Merkezi için geri sayım başladı!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, İstanbul Finans Merkezi'ne (İFM) taşınma sürecine ilişkin olarak yaptığı açıklamada binalar bittiğini ve içinde birtakım düzenlemeler olduğunu söyledi. Aşan, yıl sonu veya ocak ayı gibi inşallah taşınılacak durumda olacağını da söyledi.

Sofraların tadını kaçıracak! Kapıdaki büyük tehlike herkesi etkileyecek! Pirinç krizi geliyor…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde 'Gıda ve Enerji Güvenliği oturumunda konuştu. Dünyanın önümüzdeki yıl daha büyük bir gıda krizi ile karşı karşıya kalacağını söyleyen Erdoğan, "Buğday, ayçiçek yağı ve mısırdan sonra pirinç krizi çıkabilir" dedi.

House Home İnşaat Yapı Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

House Home İnşaat Yapı Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Göksel Balkan tarafından kuruldu.

ABD’den petrol fiyatlarını etkileyecek hamle

ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nin yayınladığı Ekim 2022 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu'nda, bu sene için Brent türü ham petrolün ortalama varil fiyatının 102,09 dolar olacağı tahmin edildi. Bu sayı eylül ayı raporunda ise 104,21 dolardı.

Ham petrol son 9 ayın dibini gördü! Akaryakıta indirim gelecek mi?

Ham petrol fiyatı, birçok ülkede yapılan faiz yükselişinin küresel enerji görünümüne ilişkin beklentileri kötüleştirmesiyle son 4 haftayı da düşüşle tamamlamaya hazırlanırken, ABD ham petrolü 2022 Ocak ayından beri ilk kez 80 doların altına geriledi.

isveç enerji Göksel Demirer Haberi

isveç enerji Göksel Demirer

İsveç'te çöpten elde edilen enerji ile 1 milyona yakın evin ısıtılması sağlanırken, 300 bin evin ise elektrik ihtiyacı karşılanıyor.


İsveç, evsel atıkların modern yöntemlerle işlenmesi yoluyla elde ettiği biyogazı hem ısıtma hem de elektrik üretmek için kullanıyor. Nüfusu 10 milyona yakın ülkede, evlerde oluşan çöplerin yüzde 99'unu elektrik üretimi için kullanılırken, kalan yüzde 1'lik kısım ise tarımsal gübre amaçlı değerlendiriliyor. 


Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksel Demirer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsveç'in biyogaz üretme konusunda oldukça gelişmiş bir ülke olduğunu, dünya sıralamasında ilk dört ülke arasında bulunduğunu söyledi.


Çöplerden enerji üretmenin son yıllarda enerji çeşitliliğini sağlamanın bir diğer yolu olduğunu belirten Demirer, İsveç'in sadece evsel atıkları değil, hayvansal atıkları ve hatta tek hücreli canlı olan algleri...