05 / 05 / 2024

İsviçreli Stadler türkiye

İsviçreli Stadler türkiye

Son yıllarda İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında gelişen metro ve yüksek hızlı tren hatları yabancı markaların da ilgisini çekiyor.

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı 8,8 tona yükseldi!

İsviçre Federal Gümrük İdaresi'nin internet sitesinde yer alan verilere göre, Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı Kasım ayında 8,8 tona çıktı.

Mazda, Türkiye’de araç satışını durdurduğunu açıkladı

Japon otomobil üreticisi Mazda, Türkiye'de otomobil satışlarını belirsiz bir süreliğine durdurduğunu fakat hizmetler ve yedek parça tedarikinin devam edeceğini bildirdi. Mazda'dan yapılan açıklama ve haberin detayları...

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı düşmeye devam ediyor

İsviçre Federal Gümrük İdaresi tarafından yayınlanan resmi verilere göre Nisan ayında Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı düşmeye devam ediyor.  

Türkiye'nin İsviçre'den yaptığı altın ithalatı yüzde 75 düştü!

Türkiye'nin İsviçre'den yaptığı altın ithalatında Mart ayında da gerileme meydana geldi. Mart'ta İsviçre'den yapılan altın ithalatı yüzde 75 düşüşe geçti. 

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatında 11 ayın zirvesine ulaşarak rekor kırdı!

Türkiye’nin İsviçre’den altın ithalatı, yüksek enflasyonun altına olan talebi artırmasıyla ocakta, en az 2012 yılından bu yana en yüksek seviyesine çıkarak rekor kırdı.

Altında 9 sene sonra bir ilk yaşanıyor! İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatı rekor kırdı

Altın ihracatında 9 senenin ardından bir ilk yaşanıyor. İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatı Nisan 2013'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Türkiye'de ultra zenginler de ligden düşmüş. İşte 2021 verileri

İsviçre bankası Credit Suisse'nin açıkladığı servet raporuna göre mali varlıklar ile gayrimenkul gibi sabit varlıklardan oluşan kişisel servet toplamı 2021 yılında 2020 yılına göre yüzde 9.8 artarak 463.6 trilyon dolara yükseldi. Ancak Türkiye'de ultra zengin sayısı düşerken servetleri de eridi.

İsviçre-Türkiye Ekonomik Forumu İstanbul’da gerçekleştirildi

İsviçre Günleri İstanbul 2022 kapsamında on altıncı kez düzenlenen ekonomi foruma İsviçre'nin ve Türkiye'nin önde gelen özel sektör, akademi ve sivil toplum temsilcileri katıldı. Forumda birçok konu el alındı. "Mavi bir Dünyada Yeşil bir Ekonomi" temasıyla düzenlenen forum İstanbul'da düzenlendi.

Türkiye'ye altın ihracatı son 9 yılın zirvesinde

Ağustos ayında Haziran 2013 yılından bu yana İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatının görülen en yüksek seviyeye yükseldiği belirtildi. Bugün altının ons fiyatı önceki kapanışının 0,3 altında 1674 dolardan işlem gördü.

So CHIC Türkiye’deki tüm mağazalarını kapattı!

So CHIC, Türkiye’de bulunan mağazalarını 19 Mart 2020 itibariyle geçici bir süreliğine kapatma kararı aldığını duyurdu…

Türkiye dünya milyarderleri listesinde 4 basamak fırladı!

İsviçre Bankası ve denetim şirketi PwC'nin hazırladığı ‘Billionaire Insights 2018' raporuna göre, 2017 itibarıyla Türkiye'de varlığı 1 milyar dolar ve üstünde olan 36 milyarder mevcut.

Suudi Prens El Velid Bin Talal Türkiye'de 4 otelini satıyor!

Yolsuzluk suçlamasıyla iki aydan uzun süre gözaltında kalan Suudi Prens Alwaleed bin Talal’ın şirketi, İsviçre merkezli Mövenpick Hotels'i satıyor. Mövenpick'in Türkiye'de de 4 oteli bulunuyor.

AMC Türkiye pazarında büyümeyi hedefliyor!

Türkiye’de 1 milyar dolarlık doğrudan satış pazarına yeni giren İsviçreli AMC, paslanmaz çelikten tencere ve mutfak araç gereçleriyle iddialı. Marka bizzat evlere gidip yemek pişirerek Türk kadınlarını etkilemeye çalışıyor.

İsviçreli Stadler türkiye Haberi

İsviçreli Stadler türkiye

Yerli üreticilerin de sayısının arttığı pazarda, dünya devleri Türkiye’ye üretim için geliyor. Kanadalı Bombardier ve İspanyol tren üreticisi Talgo’dan sonra İsviçreli tren ve tramvay üreticisi Stadler de Türkiye’de yatırıma geliyor. 


Stadler Genel Müdür Yardımcısı, Pazarlama ve Satış Grup Yönetim Kurulu Üyesi Peter Jenelten, “Türkiye’de demiryolu araçlarına olan ilgi artıyor. TCDD’nin de bu alanda büyük yatırım planları bulunuyor. Yapacağımız yatırımın tutarı ve şekli henüz net değil. Ancak böylesine büyük bir pazar da olmamız gerekiyor” dedi. 


Stadler’in 1942 yılında kurulduğunu anlatan Peter Jenelten, şöyle konuştu: “Bugün 7 bin çalışanımız bulunmakta ve yıllık ciromumuz 2 milyar Euro’yu aşmakta. Dünyada Almanya, Macaristan, Polonya, İspanya ve Belarus’ta üretim tesislerimiz bulunmakta. 10’dan fazla ülkede bakım konusunda uzmanlaşmış şirketlerimiz bulunuyor. Üretimlerimiz daha çok tramvaylar, yolcu vagonları, banliyö trenleri,...