07 / 07 / 2024

işyeri elektrik zammı

işyeri elektrik zammı

2018 yılından bu yana işyeri elektriğine toplamda yüzde 774 zam yapıldı. Maliyetlerin yüklendiği işyerlerinde elektrik faturaları arttıkça enflasyon üzerindeki etkisi de arttı.

İş yeri kira artış oranı 2024! TÜİK kira zammı hesaplama: İş yeri kira artış oranı tam bu kadar!

Mart ayı enflasyon oranları, TÜİK tarafından biraz önce açıklandı. İş yeri kira artış oranı 2024 belli oldu. İşte TÜİK kira zammı hesaplama ve iş yeri kira artış oranı... 

Berlin’de yüzde 37 kira artışı mağaza kapattırıyor, Türkiye’de Şubat iş yeri kira zammı yüzde 54.72!

​​​​​​​TÜİK Şubat ayı iş yeri kira zammını yüzde 54.72 olarak açıkladı. İş yeri sahipleri zammı çok bulurken gazeteci Gaffar Yakınca X sosyal medya hesabından Berlin’de 118 yıllık lüks ürün mağazasının yüzde 37’lik kira artışı yüzünden kapandığını duyurdu. Takipçileri bizde zamlar yüzde yüz dedi

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

Elektrik yılbaşında zamlanıyor mu? Bakan o soruya cevap verdi! İşte elektrik zammıyla ilgili son dakika gelişmesi...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tüm Türkiye'nin en çok merak ettiği konuların başında gelen elektrik faturalarına ilişkin açıklamada bulundu.

TOKİ 2022 arsa ve iş yeri başvuruları başladı! Taksitli ve faizsiz arsa fırsatı için hemen başvurun!

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında arsa ve iş yeri başvuruları bugün başlıyor. Elektrik, su ve stabilize yol altyapıları tamamlanmış, imar planı yapılmış ve inşaat yapmaya hazır 1 milyon arsa ile 10 bin iş yeri için başvuru 7 Kasım tarihine kadar sürecek. İşte ayrıntılar...

Konut-işyeri Ocak 2018 kira zammı!

Konut-işyeri Ocak 2018 kira zammı oranları belli oldu. Peki, Konut-işyeri Ocak 2018 kira zammı nasıl hesaplanacak?

İşyeri kira zammı hesaplama örneği!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, işyerindeki kiracıya nasıl zam yapılır? İşte işyeri kira zammı hesaplama örneği..

İşyeri kira tespit davası nasıl açılır?

Kimi zaman kiracılar, yapılan kira zammını kabul etmeyebiliyor. Bu durumda mal sahipleri kira tespiti için dava açabiliyor. Peki, işyeri kira tespit davası nasıl açılır? İşta kira tespiti davaları..

İşyeri elektrik aboneliği kapatma işlemleri!

Elektrik abonelik talebinin ilk elektrik enerjisi bağlantısı olması veya bağlantısı bulunan kullanım yerleri için olan abonelik başvuruları elektrik dağıtım firmasına yapılıyor. Peki, işyeri elektrik aboneliği kapatma işlemleri nelerdir?

İşyeri elektrik aboneliği nasıl yapılır?

Bir işyeri satın aldığınızı veya kiraladığınızı düşünelim. Öncelikle bazı abonelikleri de adınıza almanız gerekiyor. Peki, bu aboneliklerden işyeri elektrik aboneliği nasıl yapılır? İşyeri elektrik aboneliği için gerekenler nelerdir?

İşyeri elektrik aboneliği ücreti 2015!

İşyeri ve mesken gibi bağımsız bölümlerde elektrik sözleşmelerinin kullanıcı adına yapılıyor. Elektrik aboneliğini almak için ilgili elektrik dağıtım şirketine müracaat ediliyor. Peki, işyeri elektrik aboneliği ücreti 2015 ne kadar?

İşyeri elektrik aboneliği için gerekli evraklar!

Taşınmaz malların aboneliklerinin kullanıcı adına olması gerekiyor. Başvuru için gerekli olan belgeler mesken ve işyerleri için farklılık gösteriyor. Peki, işyeri elektrik aboneliği için gerekli evraklar nelerdir?

İşyeri kira artış oranı hesaplama örneği!

Kiracılık hukuku gereğince kira sözleşmesinin yenilendiği her sene, kiracıya belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, işyeri kira zammı nasıl yapılır? İşte işyeri kira artış oranı hesaplama örneği..

işyeri elektrik zammı Haberi

işyeri elektrik zammı

İşyerlerinde 2018'den bu yana elektrik zammı yüzde 774.6'ya ulaştı. Aynı dönemde konutlarda bu oran yüzde 408 oldu. 4 yılda artan enerji maliyeti de enflasyonun en önemli nedenlerinden biri haline geldi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; büyük kısmı özelleştirilen elektrik sektöründe 21 görevli tedarik şirketi için uygulanacak tarifelerin yüzde 2.38'inin kâr olarak garanti edildiğini ifade eden Enerji Uzmanı Çağada Kırım, bunun ödenmesi için abone grupları içinde sanayi ve işyerlerine maliyetlerin yansıtıldığını söyledi. Kırım, “Serbest piyasa dinamiklerinin bozulmasıyla birlikte, kur artışına paralel olarak elektrik maliyetlerinde ciddi artış yaşandı. Garanti edilen kâr marjının sağlanması için de öncelikle sanayi ve işyeri elektrik fiyatlarına yüklenildi. Böylece işyeri elektrik fiyatları önemli ölçüde yükseldi ve 2018 yılından bugüne yüzde 774 arttı. Mesken elektrik fiyatları bu şekilde düşük...