30 / 04 / 2024

işyeri gelir vergisi kesintisi

işyeri gelir vergisi kesintisi

Kira stopajı, işyeri olarak kiraya verilen gayrimenkuller için kiracı tarafından brüt kira bedeli üzerinden kesintiye tabi tutularak vergi dairesine ödenen vergi oluyor. Peki, kira stopajı oranı 2016 nedir?

Evi, iş yeri kirada olanlar dikkat! Geliriniz 9 bin 500 TL'yi aşıyorsa hemen bunu yapın! Gelir vergisi nasıl hesaplanır?

Milyonlarca ev ve iş yeri sahibi, Mart ayının gelmesiyle beraber kira gelir vergisinin nasıl hesaplanacağını araştırıyor. Peki kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? 

Kira gelir vergisi 1. taksit ödeme tarihi 2022!

Konut ve işyeri kiralamalarından elde ettiğiniz gelir için gelir vergisi mükellefi olabilirsiniz. Peki, kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri başladı mı?

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında gayrimenkullerin iş yeri olarak kullanımı için kiralanması durumunda stopaj uygulamasının kaldırılması amaçlanıyor...

İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021!

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? İşte İş yeri kira gelir vergisi muafiyeti 2021... 

İş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021!

2020 yılı içerisinde iş yerini kiraya vererek istisnadan yüksek oranda gelir elde eden kimseler, 2021 yılı için vergi ödemesi yapacak. Peki iş yeri kira geliri vergisi nasıl hesaplanır? İşte iş yeri kira gelir vergisi hesaplama 2021...

İş yeri emlak vergisi 2021!

İş yeri sahipleri 2021 yılında ne kadar vergi ödeyecek? İş yeri emlak vergisi 2021 ne kadar? İşte iş yeri emlak vergisi oranları ve hesaplama örneği 2021...

İş yeri emlak vergisi 2020!

İş yeri sahipleri 2020 yılında ne kadar vergi ödeyecek? İş yeri emlak vergisi 2020 ne kadar? İşte iş yeri emlak vergisi oranları ve hesaplama örneği 2020...

İş yeri emlak vergisi 2019!

İş yeri sahipleri 2019 yılı içerisinde ne kadar vergi ödeyecek? İş yeri emlak vergisi 2019 ne kadar? İşte iş yeri emlak vergisi oranları ve hesaplama örneği 2019...

Kimler iş yeri kira gelir vergisi ödeyecek? 

Kira gelir vergisi ödemeleri için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üstündekiler vergi mükellefi oluyor. Peki kimler işyeri kira gelir vergisi ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı..

İşyeri kira gelir vergisinde kesinti 2018!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince işyeri kira gelir vergisinde kesinti uygulanıyor. Peki, işyeri kira gelir vergisinde kesinti 2018 ne kadar?

İşyeri emlak vergisi 2018!

İşyeri sahiplerinin her sene ödemesi gereken vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki, işyeri emlak vergisi 2018 ne kadar?

2018'de işyeri kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

İşyerini 2017 yılı içinde kiraya vererek gelir elde edenler işyeri kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Peki, 2018'de işyeri kira gelir vergisi nasıl ödenecek?

İşyeri emlak vergisi 2. taksiti 2017!

İşyeri için, ister kullanılmasın, ister kirada olsun, her koşulda emlak vergisi borcunun ödenmesi gerekiyor. Vergi iki taksitte ödenebiliyor. Peki, işyeri emlak vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman?

işyeri gelir vergisi kesintisi Haberi

işyeri gelir vergisi kesintisi

Kira stopajı oranı 2016!

Kira stopajı, işyeri olarak kiraya verilen gayrimenkuller için kiracı tarafından brüt kira bedeli üzerinden kesintiye tabi tutularak vergi dairesine ödenen vergi oluyor.


Gayrimenkul sermaye iradına konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinde sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden gelir vergisi kesintisi (tevkifat) yapmak zorunda oluyor. 


Peki, kira stopajı oranı 2016 nedir? Kira stopajı nasıl hesaplanır?


Kiracı olan bu kişi ve kuruluşlar, yaptıkları kira ödemelerinin brüt tutarı üzerinden yüzde 20 oranında gelir vergisi kesintisi yapmak zorundadırlar.


Bu vergi kesintisi, gelecek aylara veya yıllara ait olmak üzere peşin ödenen kira bedeli üzerinden de yapılacaktır. Örneğin; 3 aylık veya 1 yıllık işyeri kirası peşin tahsil edildiğinde, bu durumda peşin tahsil edilen kiranın tamamı vergi kesintisine tabi...