02 / 05 / 2024

işyeri kiracısı ne zaman tahliye edilir

işyeri kiracısı ne zaman tahliye edilir

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı bazı haklı nedenlerin doğması halinde mal sahibi tarafından tahliye edilebiliyor. Peki, işyerindeki kiracı nasıl çıkarılır? İşyeri kiracısı ne zaman tahliye edilir?

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

Mart 2024 iş yeri kira artış oranı resmen belli oldu! Bu ay kiralara ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca mülk sahibi ve kiracının merakla beklediği Mart 2024 iş yeri kira artış oranı resmen belli oldu. Peki bu ay kiralara ne kadar zam gelecek? İşte son dakika Mart 2024 kira artış oranı...

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Kiracısıyla kavga eden işyeri sahibi polise otomobili ile çarptı! Bu kadarı da olmaz dedirten olay...

Nevşehir'de kiracısıyla kavga eden iş yeri sahibi olaya müdahale eden polis memuruna arabasıyla çarptı. İşte ayrıntılar...

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

TOKİ işyeri başvurusu ne zaman? TOKİ işyeri başvuru şartları 2022?

TOKİ işyeri başvurusu gündemde yer alan konuların başında geliyor. Vatandaşlar TOKİ işyeri başvurusu ne zaman? şeklinde sorular sormaya başladı. İşte merak edilen detaylar!

İş yeri kira artış oranları belli oldu! İşte iş yeri kira artış oranı Ekim 2022!

İş yeri sahipleri ile kiracılar arasında düzenlenen ve yenilenecek kira sözleşmelerinde yapılacak zam oranı belli oldu. Peki, iş yeri kira artış oranı Ekim 2022 ne kadar?

TOKİ'den ucuz iş yeri müjdesi! TOKİ ucuz iş yeri başvurusu nasıl yapılır, başvuru koşulları neler? Başvuru ekranı!

TOKİ, 20 ilde 204 iş yerini açık artırmayla satışa çıkarıyor. Peki, TOKİ ucuz iş yeri başvuruları ne zaman başlıyor, başladı mı? İstanbul, İzmir, Trabzon dahil 20 il için TOKİ ucuz iş yeri başvurusu nasıl yapılır, başvuru koşulları neler? İşte başvuru ekranı…

Kiracıların yeni çilesi “tahliye taahhütnamesi” nedir? Ev sahibi istediği zaman kiracısını çıkartabilir mi? İşte cevabı…

Tahliye taahhütnamesi nedir, ev sahibi istediği vakitte kiracıyı evden çıkartabilir mi? İşte bu soruların cevabı...

İşyeri kira artış oranı 2022 nasıl hesaplanır?

İşyeri kira sözleşmesi yenilenecek oran kiracılar kira artış hesaplamasında üst sınırın ne olduğunu merak ediyor. Peki, işyeri kira artış oranı 2022 nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesi bitmeden iş yeri kiracısı tahliye edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde iş yeri kiracılarının kontrat bitmeden tahliye edilip edilemeyeceğini kaleme aldı.

İş yeri kira sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

BAU Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Emre Gökyayla, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Kahraman ve Doç. Dr. Seda Öktem Çevik, iş yerlerinin kira sözleşmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İş yeri kiracıları dikkat! Hangi giderde muafiyet yok?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda okuyucu, 16 bağımsız bölümlü bir binadan iş yeri kiraladığını belirtti. Merkezi ısınma sistemine ihtiyacı olmadığı için petekleri söktüğünü dile getiren okuyucu, bu durumda yakıt bedeli ödeyip ödemeyeceğini sordu.

işyeri kiracısı ne zaman tahliye edilir Haberi

işyeri kiracısı ne zaman tahliye edilir

İşyeri kiracısı ne zaman tahliye edilir?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilen işyeri kira sözleşmelerinde kiracıya yapılacak yıllık zam, işyeri sahibinin istediği oranda oluyor.


Kiracı kira bedelini ödemek zorunda oluyor. Kiranın ödenmemesi halinde tahliye davası açılabiliyor.


Kira bedelinin ödenmemesi nedeni ile bir yıl içinde iki defa haklı olarak yazılı ihtarnameye sebep olan kiracı aleyhine kira sözleşmesinin hitamında, kiralayan tarafından tahliye davası açılabiliyor. 


Diğer kiracı tahliye nedenleri şu şekilde sıralanıyor:


Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, açacağı tahliye davası ile kiracısından tahliyesini talep edebiliyor.


Aynı zamanda...