16 / 05 / 2024

işyeri risk analizi

işyeri risk analizi

İş kazalarını önlemek için işyerinde risk değerlendirmesi yapmayan veya yaptırmayan işverene her ay için ceza kesilecek...

Manisa'daki 103 bin bağımsız bölümün risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle şehirdeki 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Bina risk analizi ne kadar? Hemen bakın, fazla para ödemeyin

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından vatandaşlar yapılarını sağlamlığını merak ediyor. Risk tespitinde büyük soru işaretleri insanların kafasını karıştırıyor. Binaların risk analizi için verilen fiyatlar arasında büyük farklar oluşuyor.

Avcılar'daki tehlikeli bina için risk raporu istendi!

Avcılar'da bulunan 3 katlı bir binanın "tehlike arz ettiği'' nedeniyle, bina sahibine risk analizi yaptırıp kentsel dönüşüme başvurması istendi.

İnşaatta risk analizi nedir?

Risk Analizi işletme faaliyetleri sırasında oluşabilecek potansiyel tehlikelerin tanımlanması ve bunlara ilişkin risklerin değerlendirilmesi için önem teşkil ediyor. Peki, inşaatta risk analizi nedir?

Kazı işleri risk analizi 2015!

İş Sağlığı ve güvenliği mevzuatı gereğince risk analizi yapılması gereken işler arasında inşaat kazı işleri de bulunuyor. Peki kazı işleri risk analizi nasıl yapılır? İşte kazı işleri risk analizi 2015...

Bina risk analizi örneği!

Risk değerlendirmesi yapma yükümlülüğü 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu(1) ile 01.01.2013 tarihinden itibaren apartmanlara da getirildi. İşte,bina risk analizi örneği!

Apartman risk analizi cezası nedir?

6331 sayılı İş sağlığı ve güvenliği kanunu gereğince 1 çalışanı dahi olan tüm iş yerlerinin risk analizi yapmaları gerekiyor. Peki, apartman risk analizi cezası nedir?

Apartmanda risk analizi örneği!

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hükümlerine göre sayıya bakılmaksızın işçisi olan tüm işyerlerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından risk analizi yapmaları gerekiyor. İşte apartmanda risk analizi örneği 2015...

Kapıcı için risk analizi nasıl yapılır?

İşçi çalıştıran tüm firmaların risk analizi yapmaları zorunlu oluyor. Apartmanlarda kapıcı çalıştırıldığı için risk analizinin yapılması gerekiyor. Peki, apartmanda kapıcı için risk analizi nasıl yapılır?

Risk analizi ekibi kimlerden oluşur?

Risk analizi ile ilgili esaslar, 29 Aralık 2012 tarihinde 28512 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Risk analizi bir ekip tarafından yapılıyor. Peki, risk analizi ekibi kimlerden oluşur?

Risk analizi yenileme süresi!

Risk analizi, işyerleri ve kapıcı çalıştıran apartmanlarda mevcut olan ya da olması muhtemel tehlikeleri en aza indirgemek için yapılıyor. Peki risk analizi ne zaman yenilenmeli? İşte risk analizi yenileme süresi...

işyeri risk analizi Haberi

işyeri risk analizi

Yenilen İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile yürürlüğe giren risk analizi yükümlüğü 30 Aralık 2012 tarihi ile uygulanmaya başlandı. Kapıcı çalıştıran tüm apartmanlar ile işçi çalıştıran tüm işyerlerinin yapmakla yükümlü olduğu risk analizi, yapılmadığı takdirde ceza uygulaması ile karşımıza çıkıyor. 


Ocak ayında yapılması gereken zorunlu risk analizi yaptırmayana 3.234 TL, Şubat ayı için 4.851 TL ve yapılmadığı her ay için 4.851 TL cezası var. Bu rakam yılsonuna kadar yapılmadığında çok ciddi paralara tekabül ediyor. 

Eğitim Vermeyen İşyerine de Çalışan Başına 1.078 TL Ceza


30 Aralık 2012 tarihi itibari ile bir ceza uygulaması da eğitimle ilgili. Yasaya göre iş güvenliği ve sağlığı konusunda çalışanlarına eğitim vermeyen her iş yerine, çalışan kişi başına 1.078 TL ceza verilecek. 


Ender Mağazalarına İş Güvenliği Eğitimi


Türkiye genelinde bulunan 24...