04 / 05 / 2024

işyerinde kdv oranı nedir

işyerinde kdv oranı nedir

Ticari, sınai, zirai, mesleki faaliyet kapsamındaki teslimleri, Bu faaliyetler kapsamına girmese dahi müzayede mahallerindeki satışları KDV'nin konusuna giriyor. Peki, taşınmaz teslimlerinde KDV uygulaması 2015 nedir?

O ilde 41 konut ve 13 iş yeri satılıyor! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'ndan KDV'den muaf gayrimenkuller! 

Samsun Canik'te yer alan 41 konut ve 13 iş yeri, KDV'den muaf olarak satışa çıkarıldı. Peki Samsun'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ve ödeme seçenekleri nasıl? 

Belediye tam 5 iş yeri satacak! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Kütahya Belediye Başkanlığı, Kütahya'da yer alan 5 adet iş yerini satışa çıkardı. İş yerleri için ödenmesi gereken KDV oranı yüzde 20 olarak belirlendi.

Memurlara ve memur emeklilerine son dakika müjdesi! Bakan Işıkhan zam oranı için yüzde 50'yi işaret etti! Hemen bakın!

Memur ve memur emeklisi maaş zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Bakan Işıkhan zam oranı için yüzde 50'yi işaret etti. İşte memur maaş zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri..

Belediyeden KDV'den muaf iş yeri fırsatı! İhalesi 2 Ekim'de!

Aydın İli Nazilli Belediye Başkanlığı, Aydın Nazilli'de yer alan iş yeri için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan iş yeri KDV'den muaf olmasıyla da dikkat çekiyor.

Depremzedelere bağışlanacak konutlar için KDV alınmayacak!

Depremzedelere bağışlanacak konutlar için KDV istisnası açıklandı. Buna göre, bağışlanacak konutların inşası dolayısıyla kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına yapılan teslim ve hizmetler, 31 Aralık 2024 tarihine kadar KDV'den muaf olacak. İşte ayrıntılar...

Memur ve emekliyi bekleyen sürpriz! Zam için yeni oran verildi

Memur ve emekli maaşlarına zam ile ilgili son dakika gelişmesi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada zam için çarşamba gününün altını çizdi. Öte yandan zam ile ilgili yeni oran verildi.

700 bin kamu işçisinin taban ücreti 15 bin TL ilk 6 ay için zam oranı ise yüzde 45 oldu!

Kamuda çalışan 700 bin işçinin gözü kulağı toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetten gelecek zam oranındaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 12.20'de Beştepe'de kamu işçilerine verilecek zammı açıkladı. İşte detaylar...

Kamu işçisi zam oranı ne kadar olacak? Toplu iş sözleşmesinden hangi rakam çıkacak? Tek tek açıklandı!

Kamuda görev alan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde rakamlar peş peşe gündeme geliyor. Peki kamu işçisi zam oranı ne kadar olacak? Toplu iş sözleşmesinden hangi rakam çıkacak?

Emekli ve işçinin temmuz zammı maaş oranında yeni hesaplama! Tek tek hesaplandı!

Emekli ve memur maaş zammı için yeni oran gelirken; emekliler, kamu çalışanları, asgari ücretliler için yılın ikinci artışı temmuz ayında yapılacak. TÜİK tarafından açıklanan rakamlar neticesinde yeni zam oranları hesaplandı.

Martı ayı için zam oranı belli oldu... Bu zam oranından fazlası yapılamayacak dikkat

Mart ayı güncel kira artış oranı belli oldu. Mart ayında enflasyon üzerinin oranında kira artışı yapılamayacak. Ayrıca bilindiği üzere devletin koyduğu yüzde 25 sınırı var.

O ilimizde 10 konut ve 32 iş yeri KDV’den muaf satılıyor! 14 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın…

O ilimizde 10 konut ve 32 iş yeri KDV’den muaf Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve Emlak Konut güvencesiyle satılacak! 14 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın…

2023 Kamu işçi zammı! 700 bin kamu işçisi zam oranı belli oldu mu? 700 bin kamu işçisine ne kadar zam yapılacak?

Kamu işçisine yapılacak zam oranı gündemde yer alan konulardan biridir. Peki 700 bin kamu işçisi zam oranı belli oldu mu? İşte detaylar!

Çok az kişi biliyor! Bu şartları taşıyanlar KDV'den muaf tutulacak!

Katma Değer Vergisi Kanunu’ndaki düzenlemede yabancılara satılan taşınmazlar için KDV istisnası geldi. Söz konusu kanunda öngörülen şartları taşıyan gerçek ve tüzel kişiler taşınmaz alımlarında KDV ödemekten muaf olacak.

işyerinde kdv oranı nedir Haberi

işyerinde kdv oranı nedir

Taşınmaz teslimlerinde KDV uygulaması 2015!

KDV Kanununun 1 inci maddesine göre taşınmazların; Ticari, sınai, zirai, mesleki faaliyet kapsamındaki teslimleri, Bu faaliyetler kapsamına girmese dahi müzayede mahallerindeki satışları KDV'nin konusuna giriyor.


Kimi taşınmaz mallarına yüzde 1, kimilerinden yüzde 8 ve yüzde 18 oranlarında KDV uygulanıyor. Taşınmaz teslimlerinde KDV uygulaması neye göre değişiyor? 


Taşınmaz teslimlerinde KDV uygulaması..

08/08/2011 tarihli ve KDVK-60/2011-1 sayılı Katma Değer Vergisi Sirküler gereğince; ticari nitelik taşımayan veya en az iki isteklinin katılımı suretiyle müzayede yoluyla yapılmayan taşınmaz satışları KDV'nin konusuna girmediğinden vergiye tabi bulunmamaktadır.


KDV oranları, KDV Kanununun 28 inci maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak 30/12/2007 tarih ve 26742 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile Kararnameye ekli (I) sayılı listede yer alan teslim ve hizmetler için %1, (II) sayılı...