13 / 05 / 2024

İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik

İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik

İş Sağlığı ve Kanunu kapsamında yayımlanan İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre işyerlerinde acil durum planlarının hazırlanması gerekiyor. Peki acil durum planı nasıl hazırlanır?

İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik!

İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik 18 Haziran 2013 Salı günü 28681 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, işyerlerinde acil durum planları ile ilgili esaslara yer veriliyor...

Aile Bakanlığı bu kişilere yardım edecek! 4 bin, 5 bin ve 200 bin TL veriliyor!

Aile Bakanlığı, afet ve acil durumlar karşısında mağdur olan vatandaşlara destek olmak amacıyla yardım programlarını başlattı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla gerçekleştirilen yardımlarla, vatandaşların temel ihtiyaçları karşılanacak. 

Zor durumlar için kenarı ne kadar para konulmalı? İşte detaylar

Ekonomik istikrarsızlık dönemlerinde, acil durumlar için tasarruf oluşturmak hayatî bir önem taşıyor. Finans uzmanları bu biriktirme miktarının evlerin gelirleri ve harcamalarına göre değişebileceği düşünülüyor...

Merkez Bankası'ndan sözlü dolar talimatı! Şirketlere dolar satışında sınırlama getirildi!

Merkez Bankası (MB) tarafından ‘acil durumlar’ haricinde firmalara dolar satışının sınırlandırılması için bankalara sözlü talimat verildi. 

AFAD Acil Çağrı Uygulaması nedir, nasıl kullanılır?

AFAD’ın Acil Çağrı mobil uygulamasından acil durumlar ve afetler için yardım çağırılabiliyor. Peki, AFAD Acil Çağrı Uygulaması nedir, nasıl kullanılır? İşte ayrıntılar..

Rusya, Beyrut'ta seyyar hastane kurdu!

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, bakanlık uzmanlarının büyük patlamaya sahne olan Lübnan Beyrut'ta seyyar hastane kurduğunu açıkladı.

Düzce'de yapıları yıkılan 47 kişiye acil yardım ödemesi yapıldı!

Düzce'de meydana gelen su baskını ve toprak kayması nedeniyle yapıları yıkılan ve ağır hasar gören 47 kişiye acil yardım ödemesi yapıldı. 

Acil dönüşüm mağdur etmesin!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'un duyurduğu "acil durumda zorunlu dönüşüm" uygulamasına Antalya'daki meslek odalarından şartlı destek geldi...

50 bin konutluk gönüllü dönüşümde acil plan!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'a ilişkin eylem planı hazırlayacaklarını söyledi. Kurum, ''50 bin konutluk gönüllü dönüşümü içerecek acil eylem planını yapıyor olacağız'' dedi.

Kentsel dönüşüm için 5 yıllık acil eylem planı hazırlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Kentsel dönüşümde 5 yıllık acil eylem planımızı hazırlayıp kamuoyuyla paylaşacağız. Kentsel dönüşüm terörle mücadele kadar önemlidir. Biz istiyoruz ki hiçbir annemiz ağlamasın, hiçbir evladımız yetim ve öksüz kalmasın" dedi...

Ceneviz surları için acil önlem talebi!

Galata’da bulunan Cenevizlilerden kalan yaklaşık 700 yıllık surdaki açılma için koruma kurulu Beyoğlu Belediyesi’nin acil önlem alınmasını istedi.

Acil yenilenmesi gereken 30 bin konut var!

TRT ortak yayınında soruları yanıtlayan Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da acil yenilenmesi gereken 30 bin konut olduğunu söyledi.

Dinar 112 Acil Çağrı Merkezi binasının açılışı TBMM'de!

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesi Altmışevler Mahallesi'ndeki 112 Acil Çağrı Merkezi binasının açılışı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Köksal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Gaziantep'teki 65 konut acil tahliye edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'te bulunan 65 riskli konut kentsel dönüşüme dahil edilerek acil olarak evlerin tahliye edilecek.

İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik Haberi

İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik

Acil durum planı nasıl hazırlanır?

İşyerlerinde olası bir acil durumda hazırlı olmak ve bilinçli hareket etmek için işyerlerinin acil durum planı hazırlaması gerekiyor. Söz konusu planların, tüm işyerleri için tasarım veya kuruluş aşamasından başlamak üzere acil durumların belirlenmesi, bunların olumsuz etkilerini önleyici ve sınırlandırıcı tedbirlerin alınması, görevlendirilecek kişilerin belirlenmesi, acil durum müdahale ve tahliye yöntemlerinin oluşturulması, dokümantasyon, tatbikat ve acil durum planının yenilenmesi aşamaları izlenerek hazırlanması gerekiyor.


Acil durum planı nasıl hazırlanır? Acil durum planı nasıl yapılır? Gibi sorularınızın yanıtı İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik kapsamında yer alıyor.


Acil durumların belirlenmesi

MADDE 8 – (1) İşyerinde meydana gelebilecek acil durumlar aşağıdaki hususlar dikkate alınarak belirleniyor:


a) Risk değerlendirmesi sonuçları.


b) Yangın, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım ve patlama ihtimali.


c) İlk yardım ve tahliye gerektirecek olaylar.


ç)...