25 / 07 / 2024

İşyerlerinde deprem önlemleri

İşyerlerinde deprem önlemleri

Türkiye'de yaklaşık 1.5 milyon kayıtlı işyeri bulunuyor. İki yıl önce yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'yla tüm işyerlerine, tehlike sınıfına göre, acil durum planlarını hazırlaması yükümlülüğü getirildi .

Deprem riski olan bölgelerde nüfus yoğunluğu azaltılmalı!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, deprem bölgesi ve deprem riskli yerler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erol, deprem önlemleri kapsamında öncelikle riskli yerlerde nüfusun azaltılması gerektiğinin altını çizdi. İşte o açıklamalar...

SON DAKİKA! Akdeniz’de ve Çanakkale’de peş peşe 3 deprem!

6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük deprem felaketinin ardından bölgede artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ederken, ülkenin farklı yerlerinde de küçük ve büyük çaplı depremler meydana geliyor. Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, Akdeniz’de ve Çanakkale’de peş peşe deprem oldu.

Deprem bölgesinde çalışanların maaşını devlet ödeyecek! Kim ne kadar maaş alacak?

Deprem felaketi nedeniyle bölgede hasar alan birçok işletme faaliyetini durdurmak zorunda kalırken, bu işyerlerinde çalışanların maaşları devlet tarafından ödenecek. Pandemi dönemindeki kısa çalışma ödeneği, depremle birlikte tekrar geri dönerken, kim ne kadar alacak sorusunun cevabı da netleşti.

Elazığ'da inşa edilen deprem konutları incelenecek! 

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu üyeleri Elazığ'da inşası devam eden deprem konutlarını inceleyecek. 

Şenol Hakan Kutoğlu: Gemlik deprem bakımından yüksek tehlike bölgesinde!

Bursa'nın Gemlik ilçesi, kentte başka ilçelerden de fay geçmesi ve alüvyon zemin özelliklerinin Bursa'nın farklı yerleşim yerlerinde de görülmesine karşın, deprem konusunda en riskli yerlerden biri olarak belirtiliyor. 

Müzeyyen Şevkin'den fay yasası ve deprem önlemleri açıklaması!

"Yapı denetimlerinin, zemin etütlerinin mutlaka kontrol edilmesi; zemin temel yapı tasarımının çok iyi irdelenmesi gerekiyor" diyen CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 36 milyar dolarlık deprem parasıyla birlikte ‘İmar Affı’ için 23.5 milyar TL para toplandığını belirtti...

Denizli'de deprem riskine karşı iş yerlerinde kolon denetimi!

Denizli Merkezefendi Belediyesi, İzmir’de meydana gelen depremde yıkılan binaların zemin katlarında kolonların kesildiği iddiası üzerine ilçedeki market ve oyun salonu gibi iş yerlerinde yapıların taşıyıcı sistemlerini denetledi.

CHP’den 7 maddelik deprem önlemleri paketi!

CHP’li Ali Öztunç, CHP’nin verdiği 58 önergenin Cumhur İttifakı’nca onaylanmadığını belirtti. Öztunç, deprem komisyonu için “Komisyon kurulması için Ayda bebeğin annesiz kalması mı gerekiyordu” dedi.

İBB'den geniş çaplı deprem tatbikatı!

İBB, depreme hazırlık seferberliğine, farkındalık eğitimleri ve geniş çaplı deprem tatbikatlarıyla devam ediyor. İlki, İBB Bakırköy Hizmet Binasında düzenlenen tatbikat, üst düzey koronavirüs önlemleri eşliğinde yapıldı. Depremin tetikleyebileceği yangın ve olası saldırı senaryolarının işlendiği tat

Deprem geliyor!

17 Ağustos depreminin yıl dönümünde, Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir Türkiye’de deprem gerçeğini, alınması gereken önlemleri, kaç şiddetinde deprem olma ihtimalini anlattı.

İstanbul'daki 470 deprem alanından 300'ü imara açıldı!

Bülent Ecevit'in, 1999 depreminden sonra İstanbul'da vatandaşların barınması amacıyla oluşturduğu 470 deprem alanından 300'ü imara açıldı, yerlerinde AVM'ler, gökdelenler ve lüks konutlar yükseldi…

Kocaeli 2. Deprem Gerçeği Çalıştayı ne zaman?

Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’nın ikincisini 12 Kasım Perşembe günü gerçekleştirecek, ülkemizdeki ve kentimizdeki deprem önlemleri konuşulacak

Kocaeli Deprem Gerçeği Çalıştayı 12 Kasım'da!

Büyükşehir Belediyesi, Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı’nın ikincisini 12 Kasım Perşembe günü gerçekleştirecek, ülkemizdeki ve kentimizdeki deprem önlemleri konuşulacak

İşyerlerinde deprem önlemleri Haberi

İşyerlerinde deprem önlemleri

Yapılan bir ankete göre, çalışanların yüzde 90'ı işyerinde afet eğitimi verilmediğini ifade ediyor. 


Türkiye'de yaklaşık 1.5 milyon kayıtlı işyeri bulunuyor. İki vıl önce yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'yla tüm işyerlerine, tehlike sınıfına göre, acil durum planlarını hazırlaması yükümlülüğü getirildi. Ancak bu konuda bir çalışma yapılmadığı için kurumların ne kadarının hazır olduğu bilinmiyor. Yenibiris. com'un yaptığı ankete göre çalışanların yüzde 90'ı, işyerinde afet eğitimi verilmediğini belirtiyor. Sadece işverenlerin değil, çalışanların da öncelikleri arasında bu konu yok. "Çalışacağınız işyerinin depreme dayanıklı olup olmadığını araştırır mısınız?" sorusuna "Hayır, araştırmam" diye cevap verenlerin oranı yüzde 70'i buluyor. 


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının anketine göre işverenlerin yüzde 73,5'i iş güvenliği konusunda bilgilenmek için sadece interneti kullanmış. Kanundaki yükümlülüklerini bilmeyen işverenlerimizin oranı yüzde...