24 / 07 / 2024

İşyerlerinde afet eğitimi verilmiyor!

İşyerlerinde afet eğitimi verilmiyor!

Türkiye'de yaklaşık 1.5 milyon kayıtlı işyeri bulunuyor. İki yıl önce yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'yla tüm işyerlerine, tehlike sınıfına göre, acil durum planlarını hazırlaması yükümlülüğü getirildi .




Yapılan bir ankete göre, çalışanların yüzde 90'ı işyerinde afet eğitimi verilmediğini ifade ediyor. 


Türkiye'de yaklaşık 1.5 milyon kayıtlı işyeri bulunuyor. İki vıl önce yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'yla tüm işyerlerine, tehlike sınıfına göre, acil durum planlarını hazırlaması yükümlülüğü getirildi. Ancak bu konuda bir çalışma yapılmadığı için kurumların ne kadarının hazır olduğu bilinmiyor. Yenibiris. com'un yaptığı ankete göre çalışanların yüzde 90'ı, işyerinde afet eğitimi verilmediğini belirtiyor. Sadece işverenlerin değil, çalışanların da öncelikleri arasında bu konu yok. "Çalışacağınız işyerinin depreme dayanıklı olup olmadığını araştırır mısınız?" sorusuna "Hayır, araştırmam" diye cevap verenlerin oranı yüzde 70'i buluyor. 


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının anketine göre işverenlerin yüzde 73,5'i iş güvenliği konusunda bilgilenmek için sadece interneti kullanmış. Kanundaki yükümlülüklerini bilmeyen işverenlerimizin oranı yüzde 40'ın üzerinde. 


Akşam 


Geri Dön