08 / 05 / 2024

İtalya çöken köprü

İtalya çöken köprü

İtalya’nın kuzeybatısındaki Ligurya Bölgesi ile Toskana Bölgesi sınırında kalan SP70 numaralı kara yolunda yer alan köprü çöktü...

Kurban Bayramı’nda otoyollar ve köprüler bedava olacak mı? İşte detaylar

Kurban Bayramı’na yaklaşık 10 gün kalmışken, otoyolların ve köprülerin ücretle olup olmayacağı belli oldu.

İtalya'da köprü çöktü: 1 yaralı!

İtalya’nın kuzeybatısındaki Ligurya Bölgesi ile Toskana Bölgesi sınırında kalan SP70 numaralı kara yolunda yer alan köprü çöktü...

İtalya'nın köprüleri teker teker çöküyor!

İtalya'da son 3 senede 5 köprü ve viyadüğün çökmesi, bu yapıların güvenliğine ilişkin tartışmalara neden oldu.

İtalya'daki facia köprüsü yıkıldı!

İtalya'nın Cenova kentindeki 43 kişinin öldüğü otoyol köprüsü patlayıcılarla yıkıldı.

İtalya'daki Morondi otoyol köprüsü yıkıldı!

İtalya'nın Cenova kentinde, 11 ay önce kısmen çökmesi sonucu 43 kişinin öldüğü Morandi otoyol köprüsünden geriye kalanlar yok edildi.

Fransa’da 840 köprü çökme riskiyle karşı karşıya!

Fransa’da yapılan son incelemeler, yaklaşık 840 köprünün, İtalya’nın Cenova kentinde olduğu gibi her an çökme riskiyle karşı karşıya olduğunu gözler önüne serdi..

Hindistan'da çöken köprüyü inşa eden firmanın yetkilileri gözaltında!

Hindistan'ın doğusundaki Batı Bengal eyaletinin başkenti Kalküta'da dün çöken köprüyü inşa eden IVRCL şirketinin yetkilileri gözaltına alındı. Olayda ölenlerin sayısı 23'e, yaralananların sayısı 80'e yükseldi.

Alanya'daki Yenidamlar Köprüsü ne zaman onarılacak?

Sel nedeniyle kısmen çöken Alanya Demirtaş'taki Yenidamlar köprüsü çöktü çökecek. Geçtiğimiz yıl onarım sözü veren Alanya Belediyesi'nden ses yok...

Boğaziçi Köprüsü'nün bakımı 2016'da yapılacak!

İSTANBUL ulaşımının ana hatlarından biri olan Boğaziçi Köprüsü’nün bu yaz bakım çalışması yapılacaktı. İtalya’dan sipariş eden derzlerin teslimi gecikince, köprüde bu yıl yapılması planlanan bakım da seneye kaldı.

İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nün bakımı 2016'ya kaldı!

İtalya’dan sipariş eden derzlerin teslimi gecikince, İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde bu yıl yapılması planlanan bakım da seneye kaldı.

Yakup Akkaya İzmir'deki köprü iskelesinin çökmesini değerlendirdi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Türkiye’de her gün iş kazalarından kaynaklanan yeni ölümlerle karşılaşıldığını, belirterek İzmir çevre yolunun Menemen kavşağındaki çöken köprü iskelesinde incelemede bulundu.

3. köprüde halatlar takılıyor!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde inşaat çalışmaları, eğik askı halatlarının montajı ve ana kablo optimizasyon çalışmaları sürüyor. Kule ve dağıtım semerlerinin döküm işleri İtalya'daki ilgili tesiste bitiriliyor.

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün finansmanı için anlaşmaya varılmış!

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün finansmanı için anlaşmaya varılmış. Köprünün finansmanına Avrupa Yatırım Bankası'ndan başka Almanya, Fransa, İngiltere, Danimarka, İtalya ve Japonya katılacakmış ve köprünün aynı sene yapılması kararlaştırılmış.

İtalya çöken köprü Haberi

İtalya çöken köprü

İtalya’nın kuzeybatısındaki Ligurya Bölgesi ile Toskana Bölgesi sınırındaki SP70 numaralı kara yolundaki köprünün çökmesi sonucunda bir minibüs şoförü yaralandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ülkenin batısındaki Massa Carrara vilayetine bağlı Albiano kasabasından geçen SP70 kara yolunu SP62 kara yoluna bağlayan ve Magra çayı üstünden geçen köprü, yerel saatle 10.25'te henüz belirlenemeyen bir sebeple çöktü.

Olay sırasında köprüyü kullanan bir minibüs şoförünün yaralandığı ve hastaneye götürüldüğü bildirildi.

Mühendislik ve inşaat alanında özellikle de kara yolu, tünel ve köprü inşası bakımından öncü ülkeler arasında yer alan İtalya'da, son yıllarda çöken köpürler yol güvenliği tartışmalarını da beraberinde getiriyor.

Bugünkü olay haricinde son 3 yılda, 4'ü kendiliğinden biri ise doğal afet sebebiyle 5 köprünün çöktüğü ülkede, köprü ve kara yollarının bakımsızlığı bu tür hadiselerle tartışma konusu oluyor. 

Ülkede son...