06 / 05 / 2024

İtalyaya Ege Bölgesinden yatırım

İtalyaya Ege Bölgesinden yatırım

Son 3 yılda Ege Bölgesi'nden İtalya'ya yatırımcı arttı. Çelik kapı, gıda, tekstil, doğaltaş, geri dönüşüm, makine, yedek parça, jeotermal ve mobilyanın da olduğu birçok sektörden 39 firma bu ülkede yatırım için başvurdu.

Konut maliyeti arttı, dönüşüm kitlendi! Müteahhitler deprem bölgesinden kaçıyor, yüksek kazançlı lüks yapılara gidiyor!

'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen 7'den büyük iki depremin ardından, afet bölgesinin ihya edilmesi için yeni konut inşaatlarına başlandı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından müteahhitlerin deprem bölgesinden kaçtığını dile getirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ege Bölgesi'nde 9 ayda 140 bin konut satıldı! En gözde il ve ilçe neresi? 

Ege Bölgesi’nde 2023 Ocak-Eylül’de bir önceki döneme kıyasla yüzde 16.25’lik düşüşle 140 bin 953 konut satışı gerçekleştirdi. Peki Ege'de en gözle il ve ilçeler hangileri? İşte ayrıntılar...

4.4 şiddetinde deprem oldu, uzman isim il il uyardı: Maraş deprem kümesi gibi büyüyecek! Stres transfer ediliyor!

Prof. Dr. Osman Bektaş, Burdur'daki 4.4'lük depremden sonra X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında Ege Bölgesine dikkat çekti ve önemli uyarılarda bulundu. İşte Bektaş'ın o açıklamaları...

Yerinde Dönüşüm projesine deprem bölgesinden 80 bin başvuru geldi! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla 17 Temmuz tarihinde başlatılan "Yerinde Dönüşüm Projesi" için gelen başvuru sayısının 80 bine ulaştığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçtu!

Havaların ısınmasıyla birlikte Ege Bölgesi’nde yazlık kiralamaları yüzde 30 ila yüzde 80 arasında yükseldi. İşte detaylar...

Konut tercihinde rota yeniden oluşturuldu! Bu iki bölgeye dikkat!

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artış sebebiyle satın alma ve kiralama bölgelerinde rota yeniden oluşturuldu. Trakya konut-arsa satın alma grafiğinde üstünlük sağlarken Karadeniz ve Ege Bölgesi'ne ilgi oldukça arttı.

YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları uzatıldı! Deprem bölgesinden sınava girecekler bu tarihi kaçırmayın! 

Deprem bölgesinden 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2023-YKS) başvuran adaylara sunulacak  ulaşım ve barınma desteği başvuruları resmen uzatıldı. Peki YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları ne zaman sona erecek? 

Büyük göç dalgası! Depremden sonra en çok hangi iller göç alıyor?

Kahramanmaraş depremleri sonrası  bölgeden büyük göç yaşanıyor.  Peki afet bölgesinden en çok hangi illere göç yaşanıyor?

Ege Bölgesi için son dakika deprem uyarısı: 3 il çok riskli!

Doç. Dr. Tahir Gönen, Ege Bölgesi'nden geçen fay hatlarının Kuzey Anadolu'daki fay hatlarına göre daha kısa olduğunu dile getirerek, Ege Bölgesi'ndeki faylar kısa olduğu için çok uzun süreli depremler beklenmediğini söyledi. Doç. Dr. Tahir Gönen ayrıca riskli olan illeri de açıkladı.

DASK, konut ve kasko sigortaları ile ilgili deprem bölgesinden şikayet yağıyor! Vatandaş ilgisizlikten şikayetçi!

Kahramanmaraş’ın Pazarçık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan ve toplam 10 şehrimizi deprem bölgede büyük yıkımlara, can kayıplarına ve hasarlara neden oldu. Depremden sağ kurtulanlar ise bir an önce uğradıkları mağduriyeti gidermek için sigortadan zararlarını karşılamanın derdinde.

Ege Bölgesi'nde yaşayanlara 3 önemli deprem uyarısı!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Cenk Yaltırak, Türkiye'nin üçte birini etkileyen Kahramanmaraş depremlerinin ardından Ege Bölgesi'nde özellikle İzmir ve Muğla'nın deprem riskleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Deprem bölgesinden şok iddia! Enkazın üzerine çakıl döküyorlar!

Büyük deprem felaketinin ardından gözlerin çevrildiği müteahhitlerin kimisi yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanırken, bazılarının ise delilleri karartmak için çöken binaların enkazlarına çakıl döktükleri iddia edildi.

Karadan ve havadan akın akın gidiyorlar! Felaket bölgesinden büyük göç!

Yüzyılın en büyük depreminden bu yana geçen 4 günlük süre içinde hayatlarını kaybeden ve yaralananan vatandaşların sayısı da artmaya devam ederken bölgeden büyük bir göç başladı.

İtalyaya Ege Bölgesinden yatırım Haberi

İtalyaya Ege Bölgesinden yatırım

Ekonomisinde yaşanan düşüşün ardından İtalya’da yatırım yapmanın kolaylaşması, İzmirli yatırımcıların bu ülkeye ilgisini artırdı. İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla çalışan İzmir İtalyan Ticaret Odası’na geçen yıl 19, bu yılın ilk 5 ayında da 8 firma yatırım konusunda bilgi almak amacıyla başvuruda bulundu. 


Birkaç yıl öncesine kadar İtalyanların daha çok kendi ürünlerini satmaya yönelik organizasyonlar istediklerini ifade eden İzmir İtalyan Ticaret Odası Genel Sekreteri Eren Alpar, “Biz de ağırlıklı olarak bu kapsamda çalışıyorduk. İtalya’da bütçelerin daralmasıyla beraber, bazı dengeler değişmiş oldu. Türkiye’nin ekonomisi İtalya’ya göre daha iyi göründüğü için, bu dönemde daha çok Türkiye’deki firmalara ve kurumlara yönelik çalışmalarımızda artış oldu” diye konuştu. 


Ege Bölgesi’nde 90 dolayında İtalyan sermayeli firma bulunduğunu söyleyen Alpar, “Bu sayı giderek artıyor. Bize...