03 / 05 / 2024

ithalatını

ithalatını

Termapol Makina Hırdavat Metal İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Atila Ünal tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Altın piyasasında şok gelişme! Altına kota getirildi, kaçakçılık başladı!

Dün Hakkari'de 221 kilogram gümrük kaçağı külçe altın ele geçirildi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu ise altın ithalatının yasaklanmasının yanlış bir karar olduğunu söyleyerek  meydana gelen olayın buna bir örnek olduğunu söyledi. 

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı 8,8 tona yükseldi!

İsviçre Federal Gümrük İdaresi'nin internet sitesinde yer alan verilere göre, Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı Kasım ayında 8,8 tona çıktı.

İsrail-Filistin çatışmaları endişeleri körükledi: Gaz fiyatları haftayı yükselişle açtı!

İsrail-Filistin çatışanlarının başlamasıyla yükselişe geçen doğalgaz fiyatları geçtiğimiz günlerde durağanlaşmıştı. Ancak Mısır’ın dün gaz ithalatının durma noktasına geldiğini açıklamasından sonra oluşan arz güvenliği endişeleri fiyatları arttırdı. 

İhracatın yarısından fazlasını sanayi sektörü üstlendi!

Türkiye'nin geçen yılki ihracatının yüzde 42,3'ünü, ithalatının ise yüzde 60,9'unu büyük ölçekli girişimler yaparken, ihracatın yüzde 55,4'ü, ithalatın ise yüzde 49,5'i sanayi sektöründe faaliyet gösteren girişimlerden geldi.

Borsa İstanbul'dan kota duyurusu: Altın ithalatında üye bazında kota getirildi!

Borsa İstanbul tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda işlenmemiş altın ithalatı kotasının genişletildiği bilgisi paylaşıldı. 

Hazine cari açığa karşı altın ithalatına kota koymayı planlıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı altın ithalatına kota getirmeye hazırlanıyor. Bakanlık kota ile ithalatın cari açık üzerindeki olumsuz etkilerini azaltılmaya çalışırken, sektör temsilcileri kayıt dışının artmasından endişeli.

Altın ithalatına 'kota uygulaması' yolda!

Hazine ve Maliye Bakanlığı altın ithalatına 'kota uygulaması' için çalışmalarını hızlandırdı. Peki, nedir bu kota uygulaması? İşte detaylar...

Altın ithalatında rekor üstüne rekor kırılıyor!

TÜİK verilerine göre nisan sonu itibariyle son bir yıl içerisindeki altın ithalatı 29 milyar 668 milyon lirayla tüm zamanların rekorunu kırdı. Ocak-nisan döneminde 36 milyar 341 milyon dolar olarak gerçekleşen cari açığının üçte biri, net altın ithalatından kaynaklandı.

Yılın ilk beş ayında toplam altın ithalatı 163 bin 761 kg oldu!

Altın ithalatı mayısta 13 bin 426 kg oldu. 2023 yılının ilk beş ayında toplam altın ithalatı 163 bin 761 kg oldu.

Başkan Ünverdi: ‘İthalat ve ihracat sekteye uğradı’

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Mersin Limanı’ndaki yoğunluk yüzünden hem ithalatın hem de ihracatın sekteye uğradığını ifade etti. Başkan Ünverdi, yaşanan problemlerin çözümü için çalıştıklarını belirtti.

Ayçiçek yağı fiyatında düşüş bekleniyor! İthalat vergileri yükselecek! Yağlık ayçiçek bugün hangi borsada kaç TL? 

Son bir senede  yurtdışı piyasalarda yüzde 60 düşen Ayçiçek yağı fiyatının Türkiye’de ithalatın gerilemesiyle daha da azalması bekleniyor. Gümrük vergisinin haziranda yükseleceği beklentisinin fiyatları aşağı çekeceği öngörülüyor. İşte 6 Haziran 2023 fiyat listesi...

Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı düşmeye devam ediyor

İsviçre Federal Gümrük İdaresi tarafından yayınlanan resmi verilere göre Nisan ayında Türkiye'nin İsviçre'den altın ithalatı düşmeye devam ediyor.  

Türkiye’nin petrol ithalatı ne kadar arttı? En fazla hangi ülkelerden petrol ithal edildi?

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, mart ayında 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 7,27 oranında artarak 4 milyon 119 bin 359 ton oldu. Ham petrol ve petrol ürünlerinde en fazla ithalatın Rusya, Irak ve Kazakistan'dan yapıldığı öğrenildi.

ithalatını Haberi

ithalatını


Termapol Makina Hırdavat Metal İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Atila Ünal tarafından  kuruldu. 


Termapol Makina Hırdavat Metal İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi iş konusu; 1. Her türlü sanayi ve iş makineleri,cihazları ile bunlara ait yedek parçaları, teçhizat ve ekipmanlarının alımını, satımını, pazarlamasını, ithalatını, ihracatını ve dahili ticaretini yapmak. 2. Sanayide kullanılan alüminyum, ahşap, pvc işleme makineleri, kesici ve delici makinelerin imalatını yapmak. ve anasözleşmesinde yazılı olan diğer işler.




Termapol Makina Hırdavat Metal İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Adres; Doğu Mah.Bilge Sok.No.2/6...