06 / 05 / 2024

ito fiyat artışları

ito fiyat artışları

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi Ekim 2014 itibariyle yıllık ortalama yüzde 8,43, Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yıllık ortalama yüzde 11,69 artış gösterdi.

Konut sektörünün önündeki en önemli sorun: İnşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışı!

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı ve T.O.B.B İnşaat Müteahhitleri Meclis Üyesi Oğuzhan Keleş, konut sektörünün gelişimine engel olan en önemli sorunun inşaat malzemelerindeki fahiş fiyat artışları olduğuna değindi.

Konut fiyat artış hızı düşse de fiyatlarda gerileme beklemek doğru değil!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan rakamlara göre, konut fiyat artışının 4 yıl sonra ilk kez enflasyonun gerisinde kaldığı belirlendi. Peki konut fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar..

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.

Gayrimenkul fırsatçıları Bakanlığın radarında! Haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar dikkat! 

RADAR Sistemi ile gayrimenkul fırsatçılarıyla da mücadele ediliyor. Gayrimenkuldeki fırsatçılar, haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar tek tek tespit edildi. İşte ayrıntılar... 

Yeni konutta fiyat artışı yavaşladı, maliyet artışıyla makas kapandı! Ev alacaklar 'Vites küçülttü ama gidiyor' dedi! 

Yeni konut alacak vatandaşlar, fahiş rakamların gerilemesini beklerken, Merkez Bankası konutta fiyat artış hızının yavaşladığını açıkladı. Peki ev alacaklar neler dedi? İşte o yorumlar...

Konutta yüzde 85'e, arsalarda yüzde 300'lere varan fiyat artışları var! Emlak sektörü denetlenmeli!

Son zamanlarda gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artışlar hız kesmiyor. Rekor fiyatların olduğu sektörde bir yandan da denetim konusu gündeme geldi. 

Araç alacaklar dikkat: Fiyat yükselişleri kaçınılmaz! Şimdiden yüzde 2 ile yüzde 4 arasında artış var! 

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Cengiz Eroldu, otomotiv sektörüne ilişkin yaptığı değerlendirmede fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. İşre Eroldu'nun o açıklaması...

Türkiye konut fiyat artışında 4 yıldır zam şampiyonu!

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, konut fiyat artışı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve "Konut fiyat artışlarında son dört yıldır dünya birincisiyiz" dedi. İşte o rakamlar...

Fahiş kira artışlarının sonuna mı gelindi? 'Yüzde 15'e varan düşüşler söz konusu'

Son dönemlerde kiralık konutlarda fiyatlar oldukça yükselirken, gayrimenkul uzmanları yaptıkları açıklamalarda fiyat artışlarının durduğunu, hatta bir miktar esneme yaşandığını söylüyor...

Ekim'de hem satılık hem kiralık ev fiyat artışları hız kesti! Büyükşehirlerdeki artışta lider Antalya oldu!

Son 3 senedir soluksuz bir şekilde artan satılık ve kiralık konut fiyatları 2023 Ekim'de hızını kesti. REIDIN Emlak Endeks sonuçlarına göre Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Ekim'de, bir önceki aya göre yüzde 3,60, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 88,44 nominal yükseldi.

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Balon fiyat artışları sönecek mi? 

Konut satışlarında yeni dönem bugün itibarıyla resmen başladı. Peki konut sektöründeki balon fiyat artışları sönecek mi? 

Türkiye konut fiyat artışında zirvede! Piyasada beklenen denge sağlanamadı: Ev fiyatları düşecek mi?

Faiz artışı ve piyasalardaki durgunluk konut piyasasında beklenen düşüşlerin yaşanması için yeterli olmadı. Küresel piyasadaki beklenti, konut fiyat artışında rekorlar kıran Türkiye'ye de tam anlamıyla kendini göstermedi. Peki konut fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...

Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaları sonuca vardı! İkinci el araç satışlarında fahiş fiyat artışları son buldu!

Türkiye'de ocak-temmuz döneminde ikinci el otomobil satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,7 arttı. Bu artışta Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemelerin etkili olduğu açıklandı.

ito fiyat artışları Haberi

ito fiyat artışları

İstanbul'da ekim ayında perakende fiyatlar yüzde 2,58, toptan fiyatlar ise yüzde 1,29 yükseldi.


İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi Ekim  2014 itibariyle yıllık ortalama yüzde 8,43, Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yıllık ortalama yüzde 11,69 artış gösterdi.


Perakende fiyatlar da 2014 ekimde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde  9,97, toptan fiyatlar ise yüzde 14,19 arttı.



- Sektörel bazda değişim oranları 



Aylık bazda bakıldığında, ekim 2014'te perakende fiyatlar; giyim harcamalarında yüzde 16,46, ev eşyası harcamalarında yüzde, 2,90, gıda harcamalarında yüzde 2,22, sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 1,80, kültür-eğitim ve eğlencede yüzde 0,92, konut harcamalarında ise yüzde 0,57 arttı.


Ulaştırma ve haberleşme harcamalarında ise yüzde 0,10 azalış yaşanırken, diğer harcamalar grubunda fiyat değişimi kaydedilmedi. 


Bu yılın ekim ayı itibariyle toptan fiyatlarda ise...