10 / 05 / 2024

ito özel mezarlık düzenlemesi

ito özel mezarlık düzenlemesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın mezarlık fiyatını aşağı çekmek için yaptığı düzenlemeye, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'tan destek geldi, "Vakfımız üyelerimizin ihtiyacını karşılamak için girişimde bulunacak" dedi..

1941 yılında Taksim'deki eski mezarlık arsaları satılık!

1941 yılında Pangaltı Mahallesi'nin Şehit Muhtar Sokağı'nda yer alan eski mezarlık arsaları belediye tarafından satılığa çıkarılmış.

Düzel Mimarlık İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Düzel Mimarlık İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Zülfü Geçer tarafından kuruldu.

Türk Telekom’dan yaza özel kampanya! 50 GB’lık paketin aylık fiyatı 80 liradan satılıyor!

Türk Telekom, faturasız hat kullanan müşterilerine özel yeni bir kampanyaya başladı. Yaz dönemine özel üç aylık olan paketlerin avantajlı fiyatlardan sunulduğu belirtildi.

Carrefoursa Anneler Günü'ne özel elektrikli küçük ev aletlerinde dev indirim yaptı! İşte 6 Mayıs 2022 fiyat listesi

Carrefoursa "Anneler Günü" ne özel elektrikli küçük ev aletlerinde indirim yaptı. Peki Carrefoursa'da hangi ürünler indirime girdi? İşte 6 Nisan 2022 fiyat listesi...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

Silivri'de yeni mezarlıklar için kamulaştırma yapılmalı!

İBB Ekim ayı meclisinde konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri’de yaşanan mezarlık sorununu gündeme getirdi.

Avcılar'da apartman sakinleri tedirgin: Mezarlık binamıza yaklaşıyor!

Avcılar'da 5 yıl önce yapılan 3 katlı binada oturanlar, hemen yanlarında bulunan Ambarlı Mezarlığı ile aralarındaki duvarın her geçen gün evlerine doğru kaydığını iddia ederek, yetkililere çağrı yaptı.

Koronavirüs özel mimarlık projelerini etkiledi mi?

Artstyle Mimarlık’ın kurucusu mimar Şerif Soğukbulak, koronavirüsün mimarlık ve iç mimarlık sektörlerini etkilediğini belirtti. Soğukbulak, mimarlık projelerinin yurt içinde yavaşladığını, yurt dışında ise durdurulduğunu ifade etti...

Melikgazi'de Kayapulu Mezarlığı'nın tescili imar planlarına işlendi!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayapulu Mezarlığı'nın tescilli mezarlık alanlarının ve koruma sınırının belirlenerek plana işlendiğini belirtti…

Turan Hançerli: Avcılar'daki binalar yenilenmezse, buralar mezarlık olur!

Depremle ilgili konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "5 aydır binaların yenilenmesi için hazırladığımız planı komisyonda bekletiyorlar. Bu binalar yenilenmezse buralar mezarlık olur" şeklinde konuştu.

İstanbul’un toplanma alanı mezarlık ve AVM'ler mi?

İBB 'Toplanma ve Geçici Barınma Alanları'nı açıkladı. Listede AVM'ler ve mezarlıklar da var. İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman, "Kentin merkezinde mezarlıktan başka boş alan kalmadı" dedi...

Kağıthane Millet Kıraathanesi 27 Ocak'ta açılıyor!

İstanbul'un konum olarak merkezinde bulunan Kağıthane'de, her yaştan vatandaşa özel Millet Kıraathanesi ve Çocuk Kütüphanesi 27 Ocak tarihinde hizmete açılıyor.

Gizem Karaca: İzmir'deyim, köy hayatı yaşıyorum!

Evlenip İzmir'de yaşamaya başlayan Gizem Karaca önceki gün Nişantaşı'nda görüntülendi. Güzel oyunca köy hayatını çok sevdiğini anlattı.

ito özel mezarlık düzenlemesi Haberi

ito özel mezarlık düzenlemesi

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, büyükşehirlerde 10 5bin TL ile 50 bin TL aracında değişen, Anadolu'da da 5 bin TL'yi bulan mezarlık fiyatlarını aşağı çekmek için yeni bir düzenleme başlattı. Bakanlık, İmar Kanunu taslağında yaptığı düzenleme ile özel mezarlıklar kurulup, işletilebilmesinin önünü açtı. 


Taslak, İzmir'de tartışmalara neden oldu. Yasa gereği İzmir metropol alan içindeki mezarlıkları işletmekle sorumlu İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, uygulamanın maddi durumu iyi olan kesime hizmet edeceğini öne sürerken İTO Başkanı Ekrem Demirtaş'tan uygulamayı destekleyen bir açıklama geldi. Demirtaş, "İTO vakfı olarak biz buna hazırız. Yasal düzeleme yapılır yapılmaz üyelerimizin bu ihtiyacını karşılamak için girişimlerde bulunacağız" diye konuştu. 


'HERKES KARŞILAYAMAZ' 


İmar plan değişikliği ile arsa sim özel mezarlık yeri olarak düzenleyecek kişinin mezar sahiplerinden düzenli olarak kira ve bakım gideri isteyeceğine...