03 / 05 / 2024

İTÜ ARI Teknokent binası son durum

İTÜ ARI Teknokent binası son durum

Sabah yazarı Dilek Güngör, bugünkü yazısında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ARI Teknokent binasının boğazın silüetini bozduğu için mahkemelik olduğunu belirtti.

İTÜ ARI Teknokent binası mahkemelik oldu! Boğaz’ın silüetini bozmaktan yargılanacaklar!

Sabah yazarı Dilek Güngör, bugünkü yazısında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ARI Teknokent binasının boğazın silüetini bozduğu için mahkemelik olduğunu belirtti.

İTÜ Ayazağa Arı Teknokent-1 alanı 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Sarıyer ilçesi, İTÜ Ayazağa Arı Teknokent-1 alanına ilişkin 20.01.2021 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı değişikliği askıya çıkarıldı.

Ariş mağazaları yenileniyor!

Ariş mağazalarında çok önemli bir değişime hazırlanıyor. Bütün mağazalarının konseptini değiştiriyor. Yeni konseptli ilk mağazası İzmir'de açıldı.

ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi açıldı!

ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi hizmete açıldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış konuşmasını yaptı.

Türkiye'deki teknokent sayısı mecliste konu oldu!

Türkiye'deki teknokent sayılarına ve son beş yılda teknokentlerde faaliyet gösteren şirketlerden çıkan patentli ürün sayısı TBMM gündemine taşındı. MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ari Yalıtım Danışmanlık Ve Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ari Yalıtım Danışmanlık Ve Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Reyhan Bandak tarafından kuruldu. 

Kahramanmaraş'ta Teknokent temeli atıldı!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) Teknokent Yönetici A.Ş. idare binası ve kuluçka merkezinin temeli törenle atıldı.

Erol Bilecik: Her mahalleye bir teknokent yapılmalı!

Index Grup Türkiye’nin en büyük bilişim distribütörü. Grubun kurucusu ve CEO’su Erol Bilecik Türkiye’nin bilişim sektöründe büyümek için hızlı hareket etmeye ihtiyacı olduğunu söylerken, “Neden her mahallede bir teknokent olmasın” diyor.

Ariş Pırlanta yurtdışında 10 yeni mağaza açacak!

Mardin'de 110 yıl önce küçük bir atölyede iş hayatına giren Ariş Pırlanta, bugün Türkiye'de 20 mağazaya ulaşan büyük bir marka haline geldi.

Cal Nev Ari Kasabası 8 milyon dolara satışta!

Nancy Kidwell adlı ABD'li emlakçı, 1960'larda kocasıyla satın alıp bir eğlence merkezine dönüştürdüğü Las Vegas yakınlarındaki 'Cal Nev Ari' kasabasını 8 milyon dolara (23 milyon 831 bin TL) satışa çıkardı.

Teknokent AŞ Yeni Kuluçka Binası'nın temeli atıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Sakarya Teknokent AŞ Yeni Kuluçka Binası Temel Atma Töreni'nde, teknoparkların, bilginin teknolojik faaliyetlere dönüştürüldüğü önemli merkezler olduğunu söyledi.

Koçari İnşaat Taahhüt Nakliyat Gıda Sağlık Turizm Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Koçari İnşaat Taahhüt Nakliyat Gıda Sağlık Turizm Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Temel Beder tarafından 10 bin TL sermaye ile 4 Mart'ta Arnavutköy, Merkez Mahallesi, Birtan Sokak'ta kuruldu.

Marmara Teknokent binasının temeli atıldı!

TÜBİTAK Marmara Araştırma bünyesinde Marmara Teknokent ve Kuluçka Binası’nın temel atma töreni Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katımıyla gerçekleştirildi

İTÜ ARI Teknokent binası son durum Haberi

İTÜ ARI Teknokent binası son durum

Sabah yazarı Dilek Güngör, bugünkü yazısında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ARI Teknokent binasının boğazın silüetini bozduğu için mahkemelik olduğunu belirtti.

Sabah yazarı Güngör, kaleme aldığı yazısında “İTÜ Geliştirme Vakfı ve iştiraki Arı Teknokent'in yönetimleri Boğaziçi Kanunu'na aykırı şekilde devasa binayı izinsiz, ruhsatsız Boğaz'ın kenarına kondurmuşlar” ifadelerini kullandı.

Yazısında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan uyarılara rağmen konuyla ilgili olarak yönetimin bir şey yapmadığını kaydeden Dilek Güngör, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın son olarak kaçak yapıyla ilgili olarak şikayette bulunduğunu ve savcılığın devreye girip İstanbul 53'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtığını bildirdi.

Yazısını “Dava dilekçesindeki isimleri görünce şaşırmamak elde değil” şeklinde sürdüren Güngör, şunları kaleme aldı: 

"Geçen gün mahkeme sonuçlandı. İstanbul 20'nci Asliye Ticaret Mahkemesi, bakanlığı haklı bularak, Arı Teknokent'in yönetimine kayyum atanmasına ve şirket yönetiminin...