19 / 05 / 2024

itü enerji teknoparkı

itü enerji teknoparkı

İTÜ 5 alanda açacağı teknoparklarla adından daha çok söz ettirmeye hazırlanıyor. Ekosistem açısından İstanbul’un finans merkezi olan Büyükdere’de faaliyet gösterecek teknoparklar, pek çok alanda cazibe merkezi olacak...

İşte korkunç veriler! Deprem kaç atom bombasına eşit enerji çıkardı, bölge toplamda ne kadar süre sallandı?

Kahramanmaraş merkezli art arda yaşanan iki büyük deprem felaketinde yitirilen can sayısı artıyor. Deprem nedeniyle hayatını kaybeden ve yaralılarla ilgili son bilançoya göre, ölü sayısı 20 bin 665 olurken, yaralı sayısı ise 80 bini aştı. Diğer yandan AFAD, yaptığı açıklamadı depremin ne denli korku

Ntb Turizm Yatırım Tarım Enerji İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ntb Turizm Yatırım Tarım Enerji İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de  100  bin bin TL sermaye bedeli ile Nazmi Yiğit tarafından kuruldu.

Petroleum Enerji Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 

Petroleum Enerji Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 50 TL sermaye bedeli ile Mustafa Yiğit Zeren tarafından kuruldu. 

Yiğit Enerji İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yiğit Enerji İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi 13 milyon TL sermaye ile bugün Önder Yiğit ve Cuma Yiğit imzasıyal kuruldu.

Yiğit Enerji İnşaat ve Sanayi Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Yiğit Enerji İnşaat ve Sanayi Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi, Önder Yiğit Şube Müdürlüğü'nde 13 milyon TL sermaye ile 8 Eylül'de Kadıköy'de açıldı.

Reşit Group İnşaat Enerji Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Reşit Group İnşaat Enerji Dış Ticaret Anonim Şirketi, Azymgeldı Jemaletdınov Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Erdem Demirci Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 100 bin TL sermaye ile 30 Haziran'da Üsküdar'da kuruldu.

Haem Enerji Elektrik Elektronik Mühendislik Danışmanlık İnşaat Taahhüt İç ve Dış Tic.San.Ltd.Şti. kuruldu!

Haem Enerji Elektrik Elektronik Mühendislik Danışmanlık İnşaat Taahhüt İç ve Dış Tic.San.Ltd.Şti. Hatice Uçar Yiğit tarafından 10 bin TL sermaye ile 6 Mayıs'ta Ataşehir'de kuruldu.

Teknopark ısıtma sisteminde Danfoss imzası!

Isıtma, soğutma ve güç elektroniği alanında dünya lideri Danfoss, yeni bir anlaşmaya imza attı. Danfoss, Teknopark İstanbul’un birinci etabının bölgesel ısıtma projesinde, ‘DSE bina altı enerji istasyonu’nu yapacak.

Teknopark İstanbul yeşil bina sertifikası aldı!

5 firmaya ev sahipliği yapan Teknopark İstanbul, Altensis rehberliğinde yeşil bina sertifikası aldı. Altensis Kurucu Ortağı Emre llıcalı, çevre dostu bina kriterleri esas alınarak tasarlanan Teknopark İstanbul'un, düşük işletme, enerji ve operasyon giderl

Ulugeçit Mühendislik Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ulugeçit Mühendislik Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Nazım Çetinkaya tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 12 Ocak'ta Kocasinan, Merkez Mahallesi, Ali Şaban Sokak'ta kuruldu.

Halil Mazıcıoğlu: Yenilenebilir enerji için babayiğit aranıyor!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı olan Halil Mazıcıoğlu: "Yenilenebilir enerji için kimin ne yatırımı varsa 24 saat emirlerindeyiz" dedi.

ÜNEKAB üyeleri alternatif enerji üretimi projesinin tanıtımını yaptı!

ÜNEKAB Paşayiğit'teki depolama alanından alternatif enerji üretimini içeren bir projeyle ilgili 14 Ağustos 2014 Perşembe günü Keşan Belediyesi'nde Meclis Toplantı Salonu'nda GÜNEKAB Encümen üyelerine yönelik bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Polisan Exelans Enerji Yalıtım Sistemleri ısıya geçit vermiyor!

Polisan Exelans Enerji Yalıtım Sistemleri ısıya geçit vermiyor. Polisan, sistemle, kaliteli ürünler kullanılmasının yanında, uzman uygulamacı bayi seçiminin ön plana çıkmasını sağlayıp, yalıtım uygulamalarında olası hataların önüne geçiyor.

itü enerji teknoparkı Haberi

itü enerji teknoparkı


İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 5 alanda açacağı teknoparklarla adından daha çok söz ettirmeye hazırlanıyor. Ekosistem açısından İstanbul’un finans merkezi olan Büyükdere’de faaliyet gösterecek teknoparklar, pek çok alanda cazibe merkezi olacak.


2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefleyen Türkiye’nin bu rakama ulaşması için katma değeri yüksek ürünler üretmek zorunda olduğu bilinen bir gerçek...Şimdiye kadar beraber çalışma fikrine pek sıcak bakmayan sanayici ve üniversitelere artık daha çok iş düşüyor. İTÜ Rektörü Mehmet Karaca bu yolda atılması gereken adımların hızlandırılması gerektiğine dikkat çekerek bir çağrıda bulunuyor. 


Karaca, “Proje bazlı çalışmalar yapılmalı. Anlayış problemi var fikri mülkiyet çok ucuz Türkiye’de. Dünyada öyle değil. Sanayici bir fikre para harcamaya pek sıcak bakmıyor. Diğer taraftan üniversiteler ise bir ürünü ithal etmenin sanayiciye daha kolay geldiğini düşünüyor”dedi. Toplum...