28 / 04 / 2024

İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Afife Batur

İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Afife Batur

Tam 45 yıl boyunca patrikhanenin tapusunu almak için mücadele ettiği iki asırlık Rum Yetimhanesi, bu kez Yunanistan'daki ekonomik krize takıldı. Yıllarca kaderine terk edilen Avrupa'nın en büyük ahşap binasının restorasyonu için patrikhane sponsor arıyor.

Mac1 İnşaat Yapı Taahhüt Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Mac1 İnşaat Yapı Taahhüt Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 40 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Coşkun tarafından kuruldu.

F Çeçen İnşaat Taahhüt Mimarlık Özel Sağ.Hizm.Gıda Oto.Teks.Kırt. Turz.Yapı Malz.İth.Ve İhr.Ltd.Şti. kuruldu! 

F Çeçen İnşaat Taahhüt Mimarlık Özel Sağ.Hizm.Gıda Oto.Teks.Kırt. Turz.Yapı Malz.İth.Ve İhr.Ltd.Şti. bugün Sultanbeyli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Çeçen tarafından kuruldu.

Jmo Yapı İnşaat Taahhüt Mimarlık Mühendislik Planlama Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Jmo Yapı İnşaat Taahhüt Mimarlık Mühendislik Planlama Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Ertakuş, Orhan Balıkçı ve Ziya Kartal ortaklığında kuruldu.

Oğuz Bayazıt Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kuruldu!

Oğuz Bayazıt Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Başiktaş’ta 250.00,00 TL sermaye bedeli ile Mahmut Bayazıt tarafından kuruldu.

Aren Ae İnşaat Taahhüt Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aren Ae İnşaat Taahhüt Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile TalhaBilal Geniş tarafından kuruldu.

Sismik izolatörler deprem enerjisini sönümleyerek binaların hasar görmesini engelliyor!

Trakya Üniversitesi (TÜ) Mimarlık Fakültesi Yapı Bilgisi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Şule Yılmaz Erten, deprem sonrası mevcut deprem bölgelerinde hastanelerin sismik izolasyon cihazları kullanılarak yapıldığını söyledi.  

Tures İnşaat Taahhüt Mimarlık Ve Yapı Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Tures İnşaat Taahhüt Mimarlık Ve Yapı Malzemeleri Limited Şirketi Bayrampaşa'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Sera Balık ve Yunus Emre Balık ortaklığında kuruldu.

Ekşioğlu Taahhüt Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekşioğlu Taahhüt Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da ŞÜkrü Ekşi tarafından kuruldu.

Sywatec İnşaat Taahhüt Mimarlık Gayrimenkul İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sywatec İnşaat Taahhüt Mimarlık Gayrimenkul İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Mustafa Durmazalp tarafından kuruldu.

Teknik Ekip İnşaat Taahhüt Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Teknik Ekip İnşaat Taahhüt Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Hacı Bekir Akyol tarafından kuruldu!

Nobel Taahhüt Mimarlık Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Nobel Taahhüt Mimarlık Mühendislik Anonim Şirketi bugün Avcılar'da Yeter Doğan tarafından kuruldu.

Rebak İnşaat Taahhüt Mimarlık Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Rebak İnşaat Taahhüt Mimarlık Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi Silivri'de Buse Kapucu ve Efe Batuhan Koryürek ortaklığında kuruldu.

Delta Ekipman Yapı Taahhüt Mimarlık Kimya Reklam Ve Ambalaj Malz.Paz.San.Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Delta Ekipman Yapı Taahhüt Mimarlık Kimya Reklam Ve Ambalaj Malz.Paz.San.Tic.Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Erbey tarafından kuruldu.

İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Afife Batur Haberi

İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Afife Batur

Büyükada sırtlarında görkemli görüntüsüyle tüm güçlüklere rağmen ayakta duran 200 yıllık Rum Yetimhanesi, yıllar sonra sahibine kavuştu ama bu kez ekonomik krize karşı ayakta durmaya çalışıyor.

1964 yılında boşaltılan tarihi bina için Fener Rum Patrikhanesi hukuk mücadelesine girişti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 2010 yılında binanın tapusunun patrikhaneye teslim edilmesine karar verdi. 45 yıllık mücadele sonucu patrikhane, binanın tapusunu teslim aldı. AİHM aynı kararında Türkiye'nin toplam 26 bin Euro tazminat ödemesine de hükmetmişti.

Patrikhane tapuyu aldıktan sonra binayı 'Dinlerarası diyalog ve dini odaklı bir ekoloji merkezi' haline dönüştürülmeyi öngördü. Merkezde, İslam, Hıristiyanlık ve Musevi din adamlarının çalışması planlandı. Restorasyon için yaklaşık 50 milyon dolarlık bütçe çıkarıldı. Ancak aradan geçen yaklaşık iki yıllık süre içinde tarihi binaya tek bir çivi bile çakılamadı.

Patrikhane, yaşanan...