08 / 05 / 2024

İTÜ TARBİL Projesi

İTÜ TARBİL Projesi

Sayıştay’ın 2018 yılı için İTÜ’de yaptığı denetimin sonucunda, İTÜ bünyesinde yürütülen Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi (TARBİL) projesi dahilinde yapımına başlanan Merkez Bina'nın inşaatının yarım bırakıldığı tespit edildi. İnşaatın tamamlanmaması projenin sona erdirilmesine neden oldu.

Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç var: GYODER'den konut ve kira fiyatlarını düşürmek için öneriler!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, TCMB'nin konut ve kira fiyatlarını düşürmek için gündeme getirdiği önerileri değerlendirdi. İşte o açıklama...

TOKİ Bingöl projesi için geri sayım başladı! 108 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bingöl projesi için geri sayım başladı. Projede konutların dışında ticaret merkezi de yer alacak.

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

TOKİ Konya Ardıçlı Projesi'nde teslimler Ağustos ayında!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından (TOKİ), Konya Ardıçlı Projesi kapsamında 4. ve 5. etaplarda devam eden çeşitli işlemlerinin ardından bu ay içerisinde belirli bir program dahilinde teslim edileceği belirtildi.

Puya İnşaat Teknik Yapı Mühendislik Mimarlık Taahhüt Yazılım Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Puya İnşaat Teknik Yapı Mühendislik Mimarlık Taahhüt Yazılım Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Pouya M.Khojasteh Pareh tarafından kuruldu.

Philips HD7769 1200 ml 12 Fincan Kapasiteli Öğütücülü Filtre Kahve Makinesi ne kadara satılıyor? Özellikler neler?

Philips Öğütücülü Filtre Kahve Makinesi, 12 fincan kapasitesi, çıkarılabilir filtre, dijital kontrol paneli, LCD ekran, öğütme ayarı ve zamanlayıcı özellikleriyle filtre kahveyi hazırlar. 

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Deprem uzmanı Naci Görür peş peşe açıkladı! İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Tarla nasıl arsaya dönüştürülür?

Tarla nasıl arsaya dönüştürülür? Tarla arsaya dönüştürülebilir mi? İşte merak edilen soruların detayları!

TOKİ Balıkesir Altıeylül projesi için düğmeye bastı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Balıkesir Altıeylül projesi için düğmeye bastı.

Eyüphan Hafriyat İnşaat Taahhüt Hayvancılık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eyüphan Hafriyat İnşaat Taahhüt Hayvancılık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Zeyrek tarafından kuruldu.

Kentsel dönüşüm sürecine bütüncül yaklaşılmalı!

‘1-7 Mart Deprem Haftası’ dolayısıyla açıklamada bulunan GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, Türkiye'de hayata geçen kentsel dönüşüm sürecine bütüncül yaklaşımla bakılması gerektiğini dile getirdi.

İTÜ TARBİL Projesi Haberi

İTÜ TARBİL Projesi

İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde yürütülen Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi (TARBİL) Projesi'nde, KDV dahil 35 milyon liraya ihale edilen merkez binanın inşaatı yarım bırakıldı. Sayıştay sorun üniversiteden kaynaklanmasa da inşaatın, projenin sonlandırılması sebebiyle tamamlanamadığını bildirdi. İnşaatın üniversiteye devredilmesinin “kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılmamasına yol açtığını” söyledi.

Proje bütçesizlikten mi iptal edildi?

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre Sayıştay’ın raporunda, TARBİL Projesi kapsamında yapılması planlanan “İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi Binası İnşaatı” işi için 19 Ağustos 2015 tarihinde ihale düzenlendiği ve 29 milyon 761 bin değerinde bir sözleşme imzalandığı bildirdi. Merkez bina inşaatı için TARBİL bütçesinden 12 milyon lira ayrıldığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kalan miktarın ikame edileceğini bildirerek iş sürecinin devam ettirilmesini istediğini belirtildi. İhaleyi kazanan yükleniciye...