03 / 05 / 2024

İTÜ Teknogirişim Atölyesi lojman mı olacak

İTÜ Teknogirişim Atölyesi lojman mı olacak

İTÜ'deki 'lojman mı Ar-Ge mi' tartışmasında sona gelindi. Üniversite, tercihini lojmandan yana yaptı. Binaya girişleri kısmi olarak engellenen girişimcilere 7 gün içinde 'çıkın' denildi..

Şengün Grup İnşaat Nakliyat Taahhüt Bilişim Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şengün Grup İnşaat Nakliyat Taahhüt Bilişim Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 10 milyon TL sermaye bedeli ile Serhat Şengün tarafından kuruldu.

Msk Mimari Proje Atölyesi İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Msk Mimari Proje Atölyesi İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Said Kaya tarafından kuruldu.

Sancar Mimarlık Ve Tasarım Atölyesi Limited Şirketi kuruldu!

Sancar Mimarlık Ve Tasarım Atölyesi Limited Şirketi Beyoğlu’nda 50 bin TL sermaye bedeli ile M.Hüseyin Sancar tarafından kuruldu.

Mekan Atölyesi Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Mekan Atölyesi Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi Kadıköy’de 30 bin TL sermaye bedeli ile Çetin Ayık Fadime    Kul  ve Sinan Şerifoğlu tarafından kuruldu.

Domearc Mimarlık Ve Ahşap Tasarım Atölyesi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Domearc Mimarlık Ve Ahşap Tasarım Atölyesi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Belek, Nevzat Yiğit Çağlar ve Oğuzhan Belek ortaklığında kuruldu.

Valdeplast Turkey Dönüştürülebilir Atık İnşaat Emlak Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Valdeplast Turkey Dönüştürülebilir Atık İnşaat Emlak Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Uğur Duran tarafından kuruldu.

Online 'Kira Sözleşmesi Atölyesi' 18 Nisan'da yapılacak!

Türkiye’de bir ilke imza atan ve meslek profesyonellerine hukuki eğitimler vermek amacıyla kurulan “Sözleşme Akademisi” koronavirüs sebebiyle online olarak, Doç. Dr. Umut Yeniocak ile beraber atölye düzenledi. Atölyede, en çok sorulan sorular kira sözleşmeleri ve kiralar oldu...

Iglo Architects, AT Kearney’in Türkiye ofisinin tasarımını üstlendi! 

Iglo Architects, AT Kearney’in Türkiye ofisinin tasarımını ve uygulamasını üstlendi. Iglo Architects, AT Kearney Türkiye ofisini, atıl kalma riskine sahip pek çok alanda daha az metrekare kullanarak, ferah ve rahat çalışılabilen mekanlar haline getirdi...

Ankara’da 1513 tasarım-beceri atölyesi açıldı!

Ankara’da inşaatı tamamlanan 1513 tasarım-beceri atölyesi toplu açılışı Sincan İlkokulu'nda düzenlenen törenle yapıldı. Açılış töreninde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından kurdele kesildi.

Doğan Girişim Çatı İzolasyon İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Doğan Girişim Çatı İzolasyon İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 200 bin TL sermaye bedeli ile Doğan Karslı tarafından kuruldu.

Kocaeli Başiskele'de 11 milyon TL'ye icradan satılık mermer atölyesi!

Kocaeli 8. İcra Dairesi Müdürlüğü, Kocaeli İl, Başiskele İlçe, 195 ada, 1 parsel, 8 bin 666 metrekare yüz ölçümlü mermer atölyesi ve müştemilatını 10 milyon 970 bin 630 TL'ye icradan satıyor...

V Studıo Aydınlatma Tasarım Ve Proje Atölyesi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

V Studıo Aydınlatma Tasarım Ve Proje Atölyesi Ticaret Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Orhan Varol tarafından kuruldu. 

Çağatay Ulusoy villasının bir odasını seramik atölyesi yapacak!

Yakışıklı oyuncu Çağatay Ulusoy, Zekeriyaköy'deki villasının bir odasını seramik atölyesi haline getirecek.

İTÜ Teknogirişim Atölyesi lojman mı olacak Haberi

İTÜ Teknogirişim Atölyesi lojman mı olacak

Üniversite ve girişimcilik birlikteliğine örnek olan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Teknogirişim Atölyesi'nin lojman eksikliği nedeniyle dönüştürülme tartışmalarında sona gelindi. İlk kez SABAH'ın gündeme getirdiği konuda üniversite yönetimi tercihini lojmandan yana kullandı. Önce, girişimcilere ait yönetim katının anahtarları değiştirildi ve binanın bazı noktalarına girişler kademeli olarak engellendi. Ardından da bugüne kadar çok sayıda buluşa imza atan gençlere 7 gün içinde çıkmaları tebliğ edildi. Tebligatta tesise ilişkin, "Bina, önemli bir ihtiyaç olan personel lojmanı olarak kullanılacaktır" ifadeleri dikkat çekti. 


GÜVENLİK EŞLİĞİNDE TEBLİĞ 

Uzun süredir üniversitenin güvenlik elemanlarının denetimi altında Ar-Ge yapmaya çalıştıklarını ifade eden Teknogirişim Atölyesi'ndeki genç girişimciler ise konuyla ilgili şu ortak açıklamayı yaptı: "Önce içinde önemli evraklarımızın yer aldığı toplantı odasının anahtarı haber verilmeden değiştirildi. 22 Ocak günü de İTÜ'de görevli...