05 / 05 / 2024

İzaha davet

İzaha davet

Maliye idaresi, yeni bir düzenleme ile işlemlerinde vergi kayıp ve kaçağı şüphesi gördüğü mükelleflerin herhangi bir işlem yapmadan önce izaha davet edebilecektir.

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Siz de eşinizi, dostunuzu bu bankaya davet edin 300 TL kazanın! Yapmanız gereken çok basit, son tarih 31 Mart!

Eşinizi, dostunuzu bu bankaya davet ederek 300 TL kazanın! İstediğiniz kadar yakınınızı davet ederek 300 TL kazanabileceğiniz haberimizin detayları...

Garanti Bankası bonus vermek için adeta bahane arıyor! Arkadaşını davet et 250 TL bonus kazan! İşte detaylar...

Garanti bankası kampanyaları bu sefer de yakınlarınızı Mobil'e davet edin, 250 TL bonus kazanın! avantajı ile devam ediyor. Bu imkandan faydalanmak için Detaylar haberimizde...

BAE'den Türk müteahhitlere 38 milyar liralık davet!

Türkiye'de yatırımlarını hızlandıran Birleşik Arap Emirlikleri, yeni projeler için Türk müteahhitlere davet gönderdi. 

Seyithan Palace Spa Otel Davet Limited Şirketi kuruldu!

Seyithan Palace Spa Otel Davet Limited Şirketi Küçükçekmece’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Taliha Kara tarafından kuruldu.

Libya, Türkiye'den şirketleri ülkeyi yeniden inşa etmeye davet etti!

Libya Ulaştırma Bakanı Muhammed Salim eş-Şehubi, Türkiye'den şirketleri Libyayı yeniden inşa etmeye davet etti...

Türk müteahhitlerine Özbekistan'dan davet!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığında Özbekistan temaslarında bulunan heyette yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitlerin kamu- özel işbirliği (KÖİ) projelerinde kazandıkları tecrübeyi paylaşmak üzere Özbek yetkilileri Türkiye’ye davet etti.

İdlibliler'den AB'ye davet: Evlerimizi görsünler!

İdlibliler, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'i yaşadıkları briket evleri görmeye davet ederek “Erdoğan bizi korudu, kolladı. Sayın Leyen, sizi hayatımızı görmeye davet ediyoruz'' açıklamasında bulundu.

White Lotus Development Türkiye’deki yatırımcıyı KKTC’ye davet ediyor!

Son beş yılda Kuzey Kıbrıs’ın en iddialı projelerini hayata geçiren White Lotus Development, Türkiye’deki yatırımcıyı niş yatırım fırsatlarını değerlendirmek için KKTC’ye davet ediyor. 

Hamza Dağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nu otoyol açılışına davet etti!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de gerçekleştireceği Koyundere- Menemen-Aliağa- Çandarlı Otoyolu açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da davet etmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Asmira Düğün Davet Organizasyon İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asmira Düğün Davet Organizasyon İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi  bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Adem Atiş, Hasan Fazlıoğlu ve Şeref Fazlıoğlu tarafından kuruldu.

Serdar Bilgili ve ABD'li emlak kralı Michael Shvo'dan Miami’de VIP davet!

İş insanı Serdar Bilgili ile Amerikalı emlak kralı Michael Shvo, 103 milyon dolara Miami'de aldıkları The Raleigh Hotel'i yeniledi. Geçtiğimiz gün milyonlarca dolar harcayarak yeniledikleri The Raleigh Hotel'in bahçesinde davet veren ikiliyi, dostları yalnız bırakmadı...

Kanal İstanbul toplantısına İBB de davet edildi!

Çılgın proje Kanal İstanbul'un Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna son haline vermek için 28 Kasım tarihinde İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı gerçekleştirilecek. Yapılacak toplantıya İBB de davet edildi.

İzaha davet Haberi

İzaha davet

DEĞERLİ FORTUNE OKUYUCULARIM, bu yazımda vergi kanunlarımıza yeni bir müessese olarak eklenen “İzaha Davet” düzenlemesi hakkındaki değerlendirmelerimi sizinle paylaşmak istiyorum.


Günümüzde Vergi İdareleri gelişen teknoloji ve bilgi birikimini dikkate alarak geleneksel vergi incelemeleri dışındaki yöntemleri de kullanarak mükelleflerin vergiye gönüllü uyumlarını sağlamaya çalışmaktadır. Bu bağlamda yeni bir uygulama ile mükellefleri izaha davet ederek vergi idaresi oluşabilecek uyuşmazlıkların azaltılması, vergi idaresinin zamanını daha etkin ve verimli alanlara hasretmesi, olayların gerçek mahiyetinin tespit edilmesi, mükelleflerce vergiye gönüllü uyumun artırılması amaçlanmaktadır.


İzaha davet müessesesi Vergi Denetim Kurulu, Vergi Dairesi Başkanlıkları ve Defterdarlıklar bünyesinde oluşturulan İzaha Davet Komisyonları tarafından uygulanacaktır. Söz konusu komisyonların bir nevi ön vergi inceleme elemanı gibi sınırlı bir işleve sahip olması beklenmektedir. Maliye Bakanlığı ve diğer kamu kurumlan başta olmak üzere,...