03 / 05 / 2024

izban tren seti

izban tren seti

İZBAN’ın yeni tren setlerinden ilk 3’ü “test sürüşü” için İzmir’e getirildi. Bu yıl içinde 72 vagonlu toplam 24 setin İzmir’de olacağı, kalan 16 setin de Ağustos 2015’e kadar tamamlanarak işletmeye alınacağı bildirildi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! 2 yılda milli tren seti sayımız 25’e ulaşacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2025 sene sonuna kadar 22 set daha yollarda olacak ve 2 sene içerisinde yerli ve milli tren seti sayımız 25’e ulaşacak. 2030 senesine kadar ise toplam 56 setimiz vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere yola çıkmış olacak” diye konuştu.

Milli Banliyö Tren Seti 2024 yılında hizmet verecek!

Milli Banliyö Tren Seti'nın 2024 yılında tamamlanması ve ilk setlerin Gaziray Projesi'nde kullanılması hedefleniyor.

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

İlk Milli Elektrikli Tren Seti bugün İstanbul'da görücüye çıktı!

Türkiye'nin ürettiği İlk Milli Elektrikli Tren Seti, bugün Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda vatandaşlarla buluşturulacak.

Milli trende geri sayım başladı! Saatte 225 kilometre hıza ulaşabilecek!

Milli Elektrikli Tren Seti'nin üretim ve test çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Milli Elektrikli Tren için geri sayım! Üç ay kaldı

Sene sonunda tamamlanması hedefler arasında olan Milli Elektrikli Tren Seti'nin üretim ve test çalışmaları devam etmekte. Sakarya Bölge Müdürü olan Erdal Aba ise tüm detayları basın mensupları ile paylaştı. İşte detaylar…

Uşak-İzmir tren seferleri başlıyor!

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) tarafından yakın kentler arasında hızlı, rahat ve konforlu seyahat imkanı sağlamaya yönelik üretimi yapılan Anadolu DMU Milli Tren Seti'nin Uşak test sürüşü gerçekleştirildi.

Siemens yüksek hızlı tren için Türkiye'de ortak arıyor!

Siemens'in ulaştırma birimi ülke bölüm direktörü Cüneyt Genç, şirketin Ulaştırma Bakanlığı'nın bu yıl ortasında yapmayı öngördüğü 80 adet Yüksek Hızlı Tren (YHT) seti alım ihalesine teklif vermeye istekli olduğunu söyledi.

Bombardier ve Bozankaya tren seti ihalesi için el sıkıştı!

Kanadalı tren ve uçak üreticisi Bombardier ile Türkiye'nin raylı sistem firması Bozankaya, TCDD'nin tren seti ihalesi için el sıkıştı.

İşte TCDD'nin yeni güzergahları!

TCDD'nin 2016 yılında yoğun bir yatırım gündemi var. Yüksek Hızlı Milli Tren Projesi ihale hazırlıkları sürüyor. İlk prototipin 2018'e yetiştirilmesi hedefleniyor. Yüksek Hızlı Tren seti ihalesi de bu yıl yapılacak...

Türkiye’nin ilk monorayı İzmir'e!

Türkiye’nin ilk monorayını Gaziemir’deki Fuar İzmir’e kurmayı planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2.2 kilometrelik hat ile iki istasyon ve üç vagonlu üç tren seti için proje ihalesi yaptı. İhaleye sekiz firma katıldı.

İzmir’e Monoray geliyor!

Türkiye’nin ilk monorayını Gaziemir’deki Fuar İzmir’e kurmayı planlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2.2 kilometrelik hat ile 2 istasyon ve 3 vagonlu 3 tren seti için proje ihalesi yaptı. İhaleye 8 firma katıldı.

80 YHT için yüzde 53 yerlilik şartı aranacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, önümüzdeki günlerde ihalesine çıkacakları 80 adet yüksek hızlı tren seti alımı işinde asgari yüzde 53 yerlilik şartı arayacaklarını söyledi.

izban tren seti Haberi

izban tren seti


İZBAN’ın yolcu kapasitesini artırmak amacıyla sipariş edilen yeni tren setlerinden ilk 3’ü “test sürüşü” için İzmir’e getirildi. Bu yıl içinde 72 vagonlu toplam 24 setin İzmir’de olacağı, kalan 16 setin de Ağustos 2015’e kadar tamamlanarak işletmeye alınacağı bildirildi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu ulaşım projesi olan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN, İzmirlilerin “Körfez Yunusu” adını taktığı yeni vagonlarına kavuştu. Banliyö hattının genişlemesiyle birlikte ortaya çıkacak vagon ihtiyacının karşılanması amacıyla sipariş verilen 40 adet yeni tren setinden 3’ü, testlerinin yapılması amacıyla İzmir’e geldi. 


Güney Koreli Hyundai-Rotem firması tarafından üretilen, Adapazarı’ndaki Eurotem fabrikasında montajı yapılan setlerin 5’inin imalatı tamamlandı. İlk üç set testler için İzmir’e gelirken, diğer 2 set ise hız testleri için Eskişehir hızlı tren...