08 / 05 / 2024

izin ruhsatları

izin ruhsatları

Konut satışlarındaki büyük düşüşlere karşılık, inşaat sektörünün yeni yapı izin ruhsatlarında artış hız kazandı. Yapı izin ruhsatlarındaki bu artış yılın ikinci döneminde inşaat faaliyetlerinin yeniden hızlanacağı öngörüsünü desteklemiş oldu.

Bilgili ve Şahenk ortaklığına izin çıkmadı!

REKABET Kurumu, Serdar Bilgili ve Ferit Şahenk'in ortaklığına izin vermedi. Kurul kararlarına göre, Corpera Turizm Yatırımlarının paylarının belirli oranda hissesinin Doğuş Holding tarafından, Palazzo Corpi GMBH'dan devralınmasına izin verilmedi..

Onarım ön izin belgesi nedir?

Onarım uygunluk belgesi, tadilat ve tamiratların onarım ön izin belgesine uygun tamamlandığına dair ilgili idare tarafından verilecek belgeyi ifade ediyor. Peki, onarım ön izin belgesi nedir? Belge nereden alınır?

TMMOB üyeleri, yurtdışına gitmek için Bakanlıktan izin alacak!

Hazırlanan İmar Kanunu taslağıyla yönetmelik çıkarma izni Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ’na geçirilmesi planlanan TMMOB üyeleri, yurtdışındaki bir toplantıya katılmak için de Bakanlık’tan izin alacaklar.

Tarık Duman: Yüksek katlı projelere izin verilmeli!

Kocaeli'deki şehir plancılarından Tarık Duman, kentsel dönüşüm ile ilgili olarak atılan adımları ve yaşanan süreçteki sorunları anlattı. Duman, yüksek katlı projelere izin verilmesi gerektiğini söyledi

Ev yapmak için belediyeden izin nasıl alınır?

Bir arsa üzerinde inşaat yapılabilmesi için belediyeden inşaat ruhsat izninin alınması gerekiyor. Peki, ev yapmak için belediyeden izin nasıl alınır? Ruhsat izni için hangi belgeler istenir?

Kocaeli Körfez köylüsünün işyeri ruhsatları dağıtıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediyesi’nin Sevindikli ve çevre köylerdeki vatandaşların iş yerleri ruhsatları dağıtım törenine katıldı. 31 köylü esnafımına iş yeri ruhsatları dağıtıldı.

Sabiha Gökçen'in Malezyalı şirkete devrine izin çıktı!

Rekabet Kurumu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın Limak Grubu'na ait hisselerinin Malaysia Airport Holding tarafından devralınmasına izin verdi. Satış işlemiyle ilgili Rekabet Kurumunun resmi sitesinden açıklama yapıldı.

Danıştay, Ataköy'de 70 metrelik gökdelene izin vermedi!

SON dönemde yüksek yapılar ve durdurulan gayrimenkul projeleriyle gündeme gelen Ataköy için yeni bir karar çıktı. Danıştay, bölgede yapılmak istenen 70 metrelik gökdelene izin vermedi.

Danıştay, Ataköy’de gökdelene izin vermedi!

Son dönemde yüksek yapılar ve durdurulan gayrimenkul projeleriyle gündeme gelen Ataköy için yeni bir karar çıktı. Danıştay, bölgede yapılmak istenen 70 metrelik gökdelene izin vermedi.

Arnavutluk'ta, Büyük Cami'nin inşası için izin çıktı!

Arnavutluk'ta, Büyük Cami'nin inşası için izin çıktı. Arnavutluk Başbakanı Rama, Tiran' da yapılması planlanan Büyük Cami'nin inşaat iznini Arnavutluk Müslüman Birliği Başkanı Bruçay'a teslim etti.

Yapı izin istatistikleri Ocak-Eylül 2014!

Yapı izin istatistikleri Ocak-Eylül 2014 dönemine ait veriler, 25 Kasım 2014 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Açıklanan verilere göre, Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü %39,2 arttı....

Yapı kullanma izin belgesi nasıl alınır?

Yapı kullanma izin belgesi olmayan dairelerde oturuma yasal olarak izin verilmiyor. Yapı Kullanma İzin Belgesi, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 30.maddesine göre veriliyor. Peki, Yapı kullanma izin belgesi nasıl alınır?

Cumhurbaşkanlığı Sarayı maketinin fuarda sergilenmesine izin verilmedi!

CUMHURBAŞKANLIĞI Sarayı’nın birebir maketinin Antalya’da düzenlenen yapı fuarında sergilenmesine izin verilmedi. Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine yaptırılan 207 bin metrekare alanı kapsayan saray 1000 odalı...

izin ruhsatları Haberi

izin ruhsatları

Konut satışlarındaki büyük düşüşlere karşılık, inşaat sektörünün yeni yapı izin ruhsatlarında artış hız kazandı. Yapı izin ruhsatlarındaki bu artış bazı emlak uzmanlarının yılın ikinci döneminde inşaat faaliyetlerinin yeniden hızlanacağı öngörüsünü de desteklemiş oldu. 


Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Yapı İzin İstatistikleri verilerine göre, yılın ilk altı ayında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35.8 arttı. Yapı izin ruhsatlarında geçen yılın aynı dönemindeki, bir önceki yıla göre artış yalnızca yüzde 4.2 düzeyindeydi.


Aynı dönemler itibarıyla, belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 24.6, yüzölçümü yüzde 35.8, değeri yüzde 50.4 ve daire sayısı da yüzde 27.4...