08 / 05 / 2024

izinsiz kamuşlaştırma

izinsiz kamuşlaştırma

Ünlü Fransız mimar Pierre Michel Pastellas, annesinden kalan Mecidiyeköy’deki arazisi bedel ödenmeden kamulaştırıldığı için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne dava açtı.

Kamu personel alımı 2023! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personel alımı ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı!

Aktarılan son dakika bilgilerine göre, aktifte birçok kamu kurumu işçi veya memur alımı gerçekleştirecek. Peki Eti Maden personel alımı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı personel alımı ne zaman? İşte kamu ilan Nisan 2024! 

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışını karşılaştırmak doğru mu? İstanbul'da emlak gerçekten pahalı mı?

Türkiye'deki ev fiyatları ile yurt dışında çeşitli yerlerdeki ev fiyatları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki bu karşılaştırma doğru mu? İşte konuyla ilgili gelen açıklama ve vatandaşların yorumları...

YÖK, 64 üniversiteye 800 yeni araştırma görevlisi kadrosu açtı

YÖK, devlet araştırma üniversitelerine, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamındaki üniversitelere ve aynı zamanda da öncelikli alanlarda uzman olan toplamda altmış dört üniversiteye toplam sekiz yüz yeni araştırma görevlisi kadrosu tahsis etti.

Ulaştırma Bakanlığı kamu işçisi alımı yapacak! Başvuru için son 3 gün!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 11 sürekli kamu işçi alımı ilanı yayımlandı. Farklı alanlarda 11 sürekli işçi alımı yapılacağı duyuruldu. İşte detaylar...

Yılların derdi bitti! İşte android - ios karşılaştırması

Halk arasında da devamlı tartışmaya yol açan Android mi İos mu? çelişkisine son noktayı, yapılan bir karşılaştırma koyabilir. Performans özelliklerinin karşılaştırıldığı andorid - ios kapışmasının detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Kamu kuruluşunda çalışmak isteyenlere müjde! Ulaştırma Bakanlığı duyurdu! 224 personel alımı yapılacak!

Kamu kuruluşlarında çalışmak isteyenler, yayınlanan her iş ilanına ekstra özen gösteriyor. İşte iş ayanlara Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın duyurduğu iş ilanı detayları!

2022'de ulaştırma projelerine ne kadar yatırım yapılacak?

Ulaştırma ve haberleşme sektöründe 2022 yılı için ayrılan bütçe miktarları belli oldu. 2022 yılı kapsamında 49,8 milyar TL'lik kamu yatırımı yapılması planlanıyor.

Kamu yatırımlarında aslan payı ulaştırma projelerinin!

2022 Yıllık Yatırım Programı Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye 2022'de 184.3 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirecek. Geçtiğimiz yıl bu rakam 138.2 milyar TL olarak açıklanmıştı. 2022'deki yatırım programında en büyük payın sahibi 49.7 milyar TL ile yine ulaştırma projeleri oldu.

Kamulaştırma parası ne zaman ödenir?

Kamulaştırma işlemi ile, özel mülkiyette bulunan gayrimenkuller, kamu yararı için devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçiyor. Peki kamulaştırma parası ne zaman ödenir? Kamulaştırma parası ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Arazi toplulaştırma projelerinde yeni dönem!

Tarım arazilerinin toplulaştırılmasında karşılaşılan sorunların araştırılarak yapılması gerekenlerin belirlenmesi için meclise araştırma önergesi verildi.

Merkez Bankası'ndan yeni sıkılaştırma adımı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), BIST Repo-Ters Repo Pazarı'nda gecelik borç verme faiz oranı üzerinden sınırlı tutarda sağladığı fon tutarını bugün sıfırlayarak sıkılaştırma adımlarını devam ettiriyor.

Niğde Ulukışla için acele kamulaştırma kararı!

Niğde ili Ulukışla ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31118 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı! 

Yeşil Bina (Leed Gold) Sertifikasına aday ilk kamu hastanesi olan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bugün hasta kabulüne başladı...

izinsiz kamuşlaştırma Haberi

izinsiz kamuşlaştırma

Babasından annesine sonra da kendisine kaldığını söylediği Mecidiyeköy merkezdeki 2 bin 664 m2 yüzölçümlü arazi ABD’li ünlü mimar Pierre Michel Pastellas’ı harekete geçirdi. Şişli Emniyet Müdürlüğü’nü de kapsayan içinde üç katlı kagir depo, un fabrikası, atölye ve 28 m2’lik elektrik trafo binasının da bulunduğu yüzölçümlü arazinin 1971’de Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından istimlak edildiğini belirten mimar Pastellas, Karayolları aleyhinde dava açtı.


‘Bedel tespiti yapılsın’


Dava dilekçesinde 1996 yılında vefat eden annesi Marie Pastellas’dan kalan arazinin Boğaz geçişi nedeniyle İstanbul Çevre yoluna dahil edildiğini belirten Pastellas, “Üzerinde 1952 yılında yapılmış un fabrikasının da bulunduğu arazimizin asıl sahibi olan babam vefat edince arazi anneme kaldı. Onun vefatıyla da mirasçısı olarak arazi bana kaldı. 1971’de yapılan kamulaştırmayla arazimize istimlak şerhi düşüldü ama herhangi bir kamulaştırma...