27 / 07 / 2024

İzmir 2015 inşaat sektörü MÜFED

İzmir 2015 inşaat sektörü MÜFED

Müteahhitler Federasyonu'nun (MÜFED) Yönetim Kurulu Başkanı Necip Nasır, "Devlet tarafından belediyelere verilecek personel ve finansman desteğiyle, master planları hayata geçirilebilir. Master planı öncelikli hedefimiz olmalı" dedi.

Mosinjproekt, İzmir metrosunun inşaat ihalesine katıldı!

Moskova hükümetine ait olan 'Mosinjproekt' şirketi, İzmir metrosunun inşaat ihalesine katıldığını resmen duyurdu.

İzmirli firmalar inşaat sektörüne yatırıma hazır!

Uzun yıllardır İzmir'de inşaat sektöründe hizmet veren 55 temsilci bir araya gelerek Türkiye'de inşaat sektörünün gelişmesi için çalışmaya devam edeceklerini söylediler. Toplantıya katılan iş adamı Serdar Kolay, "Ülkemiz ekonomisi için taşın altına elimizi sokmaya hazırız" dedi. 

İzmir inşaat firmalarının gözdesi oldu!

İzmir Mimarlar Odası Başkanı Halil İbrahim Alpaslan, İzmir'de inşaat sektörünü değerlendirdi. Alpaslan, inşaat firmalarının gözdesi durumunda olan İzmir’in 10 yılda İstanbul gibi olacağını söyledi.

İzmir'de inşaat sektörü büyümesini sürdürecek!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, İzmir'de inşaat sektörü hakkında açıklamalar yaptı. Necip Nasır, İzmir'de inşaat sektörü büyümesini sürdürecek diye konuştu. 

Çimento fiyatları 10 inşaat firmasına soruşturma kararı getirdi!

İzmir'de inşaat firmaları, müteahhitler ve hazır beton firmaları arasında uzun süre sorun olan çimento fiyatları tartışmalarının ardından Ocak ayında gelen cezaların ardından 10 firma için soruşturma kararı alındı.

İzmir'in en çok göç alan 3.kent olmasını inşaat sektörü nasıl yorumladı?

İzmir, 2015’te en çok göç alan 3. kent oldu. Cazibe merkezi haline gelen İzmir’i en çok İstanbullular tercih etti. İzmir inşaat sektörünün önde gelen isimleri bu durumu avantaj olarak değerlendirdi

Dünyada inşaat harcamaları 2015'te yüzde 4 büyüdü!

Dünya genelinde inşaat harcamaları 2015 yılında nominal olarak değer bazında yüzde 4 büyüyerek 9.7 trilyon dolara ulaştı. Türk Yapı Sektörü Raporu'nun 2015 sonuçları açıklandı.

İnşaat istihdam endeksi 2015 yılının son çeyreğinde yüzde 1,9 geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının son çeyreğine ilişkin inşaat iş gücü girdi endekslerini açıkladı. İnşaat istihdam endeksi, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,9 geriledi.

Bina inşaatı maliyet endeksi Ekim-Aralık 2015!

Bina İnşaatı Maliyet Endeksi (BİME), verileri 3 ayda 1 olarak Tüketici Hakem Heyeti tarafından açıklanıyor. İşte bina inşaatı maliyet endeksi Ekim - Aralık 2015 verileri..

Ödemiş'te 1 yılda 601 yapıya inşaat ruhsatı verildi!

Nüfusu 130 bine ulaşan İzmir Ödemiş'te lokomotif sektörler arasında yer alan inşaat sektörü, 2015 yılını hareketli geçirdi. İlçe genelinde bir yılda 601 yapı ruhsatı verildi.

Beyşehir 2015'de inşaat sektörünün parlayan ilçesi oldu!

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’in geride kalan 2015 yılında da inşaat sektörünün gözde bir ilçesi olduğunu söyledi.

İnşaat sektörü 2015'i rekorla kapattı!

İki seçim süreci atlatan inşaat sektörü, 'bekle gör' döneminin ardından 2015'i de rekorla kapattı. 1.2 milyonluk satışa imza atan sektör bu yıl gaza basacak.

İnşaat sektöründe ciro ve üretim 2015'in 3. çeyreğinde arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015'in üçüncü çeyreğine ilişkin "İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri" verilerini açıkladı. Buna göre inşaat ciro endeksi 3. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,1, inşaat üretim endeksi de yüzde 0,7 arttı.

İzmir 2015 inşaat sektörü MÜFED Haberi

İzmir 2015 inşaat sektörü MÜFED

Seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşları ile temasa geçen CHP İzmir 2'nci Bölge Milletvekili Adayı Ali Engin, MÜFED'i ziyaret etti. İnşaat sektörünün kentin kalkınmasında önemli bir güç olduğunu ifade eden Ali Engin, İzmir'i ayağa kaldıracak olan inşaat sektöründe, yerel yönetimlerle müteahhitlerin bir araya gelerek ortak akıl yürütmeleri gerektiğini söyledi. Kendisinin de müteahhit olduğunu ve sektörün sorunlarına ve çözümlerine vakıf olduğunu belirten Ali Engin, mecliste sektörün sorunlarını dile getireceğini açıkladı. Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden inşaatın İzmir'de hak ettiği değeri bulamadığını vurgulayan MÜFED Yönetim Kurulu Başkanı Necip Nasır ise, sektör temsilcilerine ve yerel yönetimlere büyük görev düştüğünü ifade etti. Kentlerin master planlarının oluşturularak yerel yönetimlerce faaliyete geçirilmesi gerektiğini söyleyen Nasır, "MÜFED olarak, kentlerin master planlarının yapılmasıyla ilgili kanun çıkarılmasına yönelik düşüncelerimizi bütün...