05 / 07 / 2024

İzmir'in kent master planına ihtiyacı var!

İzmir'in kent master planına ihtiyacı var!

Müteahhitler Federasyonu'nun (MÜFED) Yönetim Kurulu Başkanı Necip Nasır, "Devlet tarafından belediyelere verilecek personel ve finansman desteğiyle, master planları hayata geçirilebilir. Master planı öncelikli hedefimiz olmalı" dedi.



Seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşları ile temasa geçen CHP  İzmir  2'nci Bölge Milletvekili Adayı Ali Engin, MÜFED'i ziyaret etti. İnşaat sektörünün kentin kalkınmasında önemli bir güç olduğunu ifade eden Ali Engin, İzmir'i ayağa kaldıracak olan inşaat sektöründe, yerel yönetimlerle müteahhitlerin bir araya gelerek ortak akıl yürütmeleri gerektiğini söyledi. Kendisinin de müteahhit olduğunu ve sektörün sorunlarına ve çözümlerine vakıf olduğunu belirten Ali Engin, mecliste sektörün sorunlarını dile getireceğini açıkladı. Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden inşaatın İzmir'de hak ettiği değeri bulamadığını vurgulayan MÜFED Yönetim Kurulu Başkanı Necip Nasır ise, sektör temsilcilerine ve yerel yönetimlere büyük görev düştüğünü ifade etti. Kentlerin master planlarının oluşturularak yerel yönetimlerce faaliyete geçirilmesi gerektiğini söyleyen Nasır, "MÜFED olarak, kentlerin master planlarının yapılmasıyla ilgili kanun çıkarılmasına yönelik düşüncelerimizi bütün aktörler ile paylaşıyoruz. İzmir'in buna çok ihtiyacı var. Bu noktada belediyelere de büyük görev düşüyor. Devlet tarafından belediyelere verilecek personel ve finansman desteğiyle, master planları hayata geçirilebilir. Eğer bu yapılırsa bizim sektörümüzün dinamikleri, İzmir'i dünyanın en iyi şehirleri arasına getirecek güce sahiptir. Bu yüzden master planı öncelikli hedefimiz olmalı" diye konuştu.


"İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ MECLİSİ KURULDU"

300 bin kişilik yapısıyla inşaat sektörünün, başta İzmir olmak üzere tüm Türkiye'yi ayağa kaldıracağına dikkat çeken Necip Nasır, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde çalışmalara başladıklarını söyledi. Nasır, "Yaptığımız başvuruyla şu an TOBB bünyesinde İnşaat Müteahhitleri Meclisi kuruldu ve aktif olarak çalışıyor. Dileğimiz inşaat müteahhitlerinin de oda bazında kurularak daha etkin rol almasıdır" dedi.


Habertürk


Geri Dön