06 / 07 / 2024

İzmir kent master planı

İzmir kent master planı

Müteahhitler Federasyonu'nun (MÜFED) Yönetim Kurulu Başkanı Necip Nasır, "Devlet tarafından belediyelere verilecek personel ve finansman desteğiyle, master planları hayata geçirilebilir. Master planı öncelikli hedefimiz olmalı" dedi.

Depremle Yaşam Sempozyumu kentsel dönüşüme rehber olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile "Depremle Yaşam Sempozyumu" yapıldı. Sempozyum kitap haline getirilerek kentsel dönüşüme rehber olması hedefleniyor.

İzmir nasıl dirençli kent olur?

İzmir’de 30 Ekim 2020'de meydana gelen deprem ve 2 Şubat 2021 tarihinde yaşanan sel felaketi, dirençli kent kavramının önemini gözler önüne serdi. Uzmanlar, afete hazırlık ve dirençli kent konularında açıklamalar yaptı...

İzmir'de fay hattına göre master planı yapılmalı!

 Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de 17 fay hattı olduğunu ve bu nedenle bu fay hattına göre master planı yapılması gerektiğini söyledi.

Master Kent Projeleri Taahhüt Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Master Kent Projeleri Taahhüt Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Sami Çakmakçi tarafından kuruldu.

İzmir için deprem master planı önerisi!

Manisa Akhisar’da meydana gelen 5.4’lük sarsıntı yaşanmasıyla deprem gerçeği gündeme geldi. İzmir’in deprem master planı olmadığı belirlendi.

Tunç Soyer: Zenginlerin de metroya bineceği bir kent yaratacağım!

İzmir projelerini anlatan CHP'nin İzmir'in başkan adayı Tunç Soyer, "Zenginlerin de metroyu tercih edeceği bir kent yaratacağım" dedi..

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

Kemeraltı için master plan hazırlanacak!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Kemeraltı için master plan hazırlamayı ve bölgeyi 10 yıl içinde bambaşka bir çehreye kavuşturmak istediklerini dile getirdi. 

Biva Kent'te 1.400 TL taksitle hemen teslim daireler!

İzmir Çiğli Harmandalı'nda hayata geçirilen Çiğli Biva Kent projesinde 1.400 TL taksitle ev sahibi olmak mümkün...

İzmir'de küçük sanayi siteleri kent dışına taşınıyor!

Bakan Özlü’nün küçük sanayi sitelerinin kent dışına taşınacağını açıklamasının ardından gözler İzmir’deki 2 milyon metrekare büyüklükteki 7 bölgeye çevrildi. İzmir’in önünü açacak projeyle kente 20 milyar liralık yatırımla 35 bin konut, 15 bin dükkan ve onlarca AVM yapılabilecek

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planına iptal davası!

Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, bakanlığın İzmir Yeni Kent Merkezi’nde 140 bin metrekarelik Tariş arazilerini kapsayan ve Mayıs ayında onaylanan imar planlarının iptali için dava açtı.

Karabağlar Ulusal Kent Meydanı Tasarım Yarışması'na yoğun ilgi!

İzmir Karabağlar Belediyesi tarafından başlatılan Ulusal Kent Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması'na yoğun ilgi geldi. Yarışmanın birincisine 75 bin TL ödül verilecek.

İzmir Karabağlar'a yeni kent meydanı geliyor!

İzmir'de Alyanak Bulvarı üzerinde bulunan 4 hektarlık alana kent meydanı yapacak. Meydanda açık otoparklar, meydan, çocuk oyun alanları ve dinlenme alanları yer alacak.

İzmir kent master planı Haberi

İzmir kent master planı

Seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşları ile temasa geçen CHP İzmir 2'nci Bölge Milletvekili Adayı Ali Engin, MÜFED'i ziyaret etti. İnşaat sektörünün kentin kalkınmasında önemli bir güç olduğunu ifade eden Ali Engin, İzmir'i ayağa kaldıracak olan inşaat sektöründe, yerel yönetimlerle müteahhitlerin bir araya gelerek ortak akıl yürütmeleri gerektiğini söyledi. Kendisinin de müteahhit olduğunu ve sektörün sorunlarına ve çözümlerine vakıf olduğunu belirten Ali Engin, mecliste sektörün sorunlarını dile getireceğini açıkladı. Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden inşaatın İzmir'de hak ettiği değeri bulamadığını vurgulayan MÜFED Yönetim Kurulu Başkanı Necip Nasır ise, sektör temsilcilerine ve yerel yönetimlere büyük görev düştüğünü ifade etti. Kentlerin master planlarının oluşturularak yerel yönetimlerce faaliyete geçirilmesi gerektiğini söyleyen Nasır, "MÜFED olarak, kentlerin master planlarının yapılmasıyla ilgili kanun çıkarılmasına yönelik düşüncelerimizi bütün...