01 / 05 / 2024

İzmir 300 firma yatırım teşvik başvurusu

İzmir 300 firma yatırım teşvik başvurusu

Bu yılın ocak-mayıs döneminde 3'ü yabancı 93 firma Ege Bölgesi Sanayi Odası'na yatırım teşvik başvurusunda bulundu. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise başvuru sayısı 82'de kalmıştı.

Dev firma iflas etti! 300 çalışan işsiz kaldı

Gaziantep'in ambalaj üreten devi Folyopak iflasını açıkladı. 25 ülkeye ihracat yapan şirkette 300 çalışan işsiz kalırken, fabrika önünde toplanan işçiler tazminatlarını talep etti. İşte tüm detaylar...

TOKİ İzmir Kınık'ta 300 konut daha inşa edecek!

TOKİ, İzmir'in Kınık ilçesine 2.etap proje dahilinde 300 konut daha inşa etmek için çalışmalara başladı.

50 günde 300 kişi binalarına sağlamlık raporu almak için başvurdu!

İzmir'de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında İstanbul'da yaşanan büyük deprem korkusu nedeniyle Bağcılar'da bina dayanıklılık testine başvurular arttı. Deprem sonrasında geçtiğimiz 50 günde 300 kişi, bina sağlamlık raporu için Bağcılar Belediyesi'ne başvurdu.

Nevşehir'de müteahhit firma 300 kişiyi dolandırdı!

Nevşehir'de bir grup vatandaş müteahhit firma tarafından dolandırıldığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Dap İzmir'de 2 bin 300 TL sabit taksit fırsatı!

İzmir'in Bornova İlçesi'nde hayata geçirilen Dap İzmir'de topraktan senetle satış fırsatı 13 Mayıs'a kadar devam ediyor. Projede, 2 bin 300 TL sabit taksit avantajı ile ev sahibi olunabiliyor..

Nuhoğlu İnşaat iki ayda 300 milyon liralık konut sattı!

Nuhoğlu İnşaat, son gerçekleştirdiği kampanya ile Ekim ayından bu yana toplam yatırım değeri 2.4 milyar TL olan Yenitepe Kadıköy, Yenitepe İzmir, Marinera Çeşme ve Cubes Ankara projelerinden kısa sürede 300 milyon TL değerinde daire sattı.

Yapıen İnşaat'tan 1.300 konut geliyor!

Türkiye'deki bir çok okul, hastane ve altyapı projesine imza atan Yapıen İnşaat, konut sektörüne girdi. Firma, farklı bölgelerde 1.300 konut hayata geçirecek.

Dap İzmir proje fiyatları!

Dap İzmir proje fiyatları 199 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Dap İzmir projesinde firma bünyesinde 18 ay sıfır faiz imkanı sunuluyor...

Dubai'de konut yatırımcısına vatandaşlık anlatıldı!

Cityscape Global 2017, Dubai’de gerçekleşti. 26 ülkeden 300 firma bu fuarda buluştu. Türkiye’den 14 şirketin katıldığı fuara Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de destek verdi.

Expo Turkey by Qatar'a inşaat firmaları da katılacak!

Türkiye ile Katar arasında köprü oluşturacak Expo Turkey by Qatar'ın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Fuara, inşaat, gayrimenkul, turizm, enerji, çevre yönetimi, gıda, ulaşım ve mobilya gibi farklı sektörlerden 300 firma katılacak.

İzmir'in dev viyadük projeleri için için 13 firma yarıştı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’yı Otogar’a bağlayacak 2,5 kilometrelik tünel ihalesinden hemen iki gün sonra, aynı güzergahtaki 2 viyadük ile 3 adet karayolu alt ve üstgeçidi kapsayan yol ve kavşak düzenlemesi için ihaleye çıktı. Büyükşehir’in bu önemli projesine 13 firma teklif sundu.

İzmir'in en uzun tüneline 24 firma talip oldu!

İzmir'de, Buca ilçesi ile Bornova'yı birbirine bağlayacak 7 kilometrelik yeni yol projesinde yer alan 2 buçuk kilometrelik derin tünel için ihale yapıldı. Kent trafiğine büyük rahatlık getirecek bu dev projeye tam 24 firma talip oldu.

İzmir Derin Tünel ihalesine 24 firma teklif verdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ile Bornova’yı birbirine bağlayacak 7 kilometrelik yeni yol projesinde yer alan 2.5 kilometrelik “derin tünel” için ihale yaptı. Kent trafiğine büyük rahatlık getirecek bu dev projeye tam 24 firma talip oldu.

İzmir 300 firma yatırım teşvik başvurusu Haberi

İzmir 300 firma yatırım teşvik başvurusu

Bu yılın ocak-mayıs döneminde 3'ü yabancı 93 firma Ege Bölgesi Sanayi Odası'na yatırım teşvik başvurusunda bulundu. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise başvuru sayısı 82'de kalmıştı.

Ekonomik açıdan parlak bir yıl olmamasına rağmen İzmir'de sanayi yatırımları artıyor. Bu yılın Ocak-Mayıs döneminde İzmir'de 3'ü yabancı 95 firma yeni yatırım yapma ya da yatırımını geliştirme kararı alırken, geçtiğimiz yılın aynı döneminde bu sayı 82'de kalmıştı. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) verilerine göre, 2015 yılında İzmir'de 209 firma 3 milyar 448 milyon liralık yatırım yapmak ve yatırımını geliştirmek için yatırım teşvik başvurusunda bulundu. Firmaların bu yatırımları tamamlandığında toplamda 6 bin 442 kişiye istihdam sağlayacak.


2016 yılının Ocak-Mayıs döneminde ise teşvik başvurusunda bulunan yatırımcı firma sayısı 95 olurken, bu firmalardan 3'ünün yabancı sermayeli olduğu belirtildi. 2016...