02 / 05 / 2024

izmir akıllı kavşak projesi

izmir akıllı kavşak projesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Akıllı Trafik Yönetim Sistemi” ihalesine yapılan itirazlar, tam 2 yıllık gecikmeye yol açtı. KİK’in “itiraza red” kararının ardından belediye, ihaleyi kazanan Çek Cumhuriyeti konsorsiyumunu sözleşmeye davet etti

Şehirler teknolojiyi nasıl kullanıyor?

Akıllı otoparklar, akıllı kavşaklar, akıllı ulaşım, akıllı sulama sistemleri... Belediyeler akıllı şehir olmak için birbiriyle yarışıyor. “Şehirler teknolojiyi nasıl kullanıyor” sorusunun cevabını belediye başkanları anlattı...

İzmir Çakırağa Konağı restorasyon bekliyor!

İzmir bulunan 250 yıllık Çakırağa Konağı 90'lı yılların başında restore edilerek müzeye çevrilmişti. Konak tekrar restore edilmek için kapatıldı. Vatandaşlar konağın tekrar hizmete girmesini istiyor.

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı İzmir’de gerçekleşiyor!

SABAH gazetesinin düzenlediği Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı İzmir’de gerçekleşiyor. Kurultayda dönüşüm politikaları masaya yatırılacak

Fuar İzmir Kavşak Projesi'nin kamulaştırmaları tamamlanıyor!

Fuar İzmir kavşak projesi için kamulaştırma çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 22 Mart’ta açılacak Mermer Fuarı öncesinde seferberlik ilan etti.

Kahramanmaraş Gayberli Kavşağı'nda hummalı çalışma!

Yol yatırımlarına devam edenKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yeni bulvar açma, yol genişletme ve akıllı kavşak düzenleme çalışmalarına aralıksız olarak sürdürüyor.

Bursa-İzmir yoluna yeni kavşak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa – İzmir karayolunun Karacabey’in Bakırköy Mahallesi ayrımına yapılacak kavşakla ilgili kamulaştırma çalışmalarını başlattı.

Trabzon Pazarkapı'ya dönel kavşak geliyor!

Pazarkapı’da inşa edilecek olan akıllı dönel kavşak için yapım ihalesinin 6 Şubat’ta gerçekleştirileceğini söyleyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da trafik sorunu yaşanan tüm bölgeleri teker teker çözüme kavuşturacağız” dedi.

İzmir Akçakoca Meydanı'nda son durum!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit’in tarihinin yaşatıldığı ve tarih turizmi açısından şehre büyük değer katacak Akçakoca Meydanı’nda incelemelerde bulundu.

Şırnak Cizre'de Akıllı Ulaşım ve Kavşak Çalışması projesi yapıldı!

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği görevlendirme yapılan Şırnak'ın Cizre Belediyesince, "Akıllı Ulaşım ve Kavşak Çalışması" projesini hayata geçirdi.

Düzce Çilimli'de akıllı stok alanları inşa ediliyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, D-100 karayolu Çilimli kavşağı mevkisinde Akıllı Stok Alanları Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyüdüğünü söyledi.

Kozan Hastane kavşağı, akıllı kavşak oluyor!

Kozan’da biri bulvar olmak üzere toplam 6 yolun birleştiği ve ilçenin en işlek kavşağı olan ‘Hastane Kavşağı’ akıllı kavşağa dönüştürülüyor. Öztürk, kavşak projesi için geri sayımın başladığını söyledi.

İzmir Nif İnşaat, Kemalpaşa'ya akıllı evler inşa ediyor!

İzmir Nif İnşaat, Kemalpaşa'ya Nif Suites, Nif 333 ve Nif Concept ve Odabaşı Konakları ile akıllı ev teknolojisi ve kat bahçeleri konseptini getirdi.

Taşdelen İnşaat İzmir Menderes'teki akıllı daireleriyle dikkat çekiyor!

İzmir Menderes'te Barbaros Mahallesi'nde yapılan 9 blok 57 daireli sitede satışlar devam ediyor. Akıllı ev sistemi ile dizayn edilen, otel konforundaki dairelerin 2 ve 3 katlı olması alıcıların gözdesi oldu.

izmir akıllı kavşak projesi Haberi

izmir akıllı kavşak projesi


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Akıllı Trafik Yönetim Sistemi” ihalesine yapılan itirazlar, tam 2 yıllık gecikmeye yol açtı. KİK’in “itiraza red” kararının ardından Büyükşehir Belediyesi, ihaleyi kazanan Çek Cumhuriyeti konsorsiyumunu sözleşmeye davet etti. Yeni sistemde, yeraltına döşenen sensörler ile kavşaklara giren ve çıkan araçlar sayılabilecek. Yoğunluk bilgilerine göre yeşil, kırmızı ve sarı ışık süreleri otomatik olarak ayarlanacak. Böylece kavşaklardaki bekleme süreleri kısalacak. 


Dünyanın pek çok gelişmiş kentinde uygulanan akıllı, çevreci, engelli dostu “Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi”ni Türkiye’de ilk kez İzmir’de devreye almak isteyen Büyükşehir Belediyesi, bu yeni trafik sistemini hayata geçirmek için yaptığı ihaleyi yaşanan uzun ve zorlu süreçlerin ardından sonuçlandırma aşamasına getirdi. İhaleyi kazanan Çek Cumhuriyeti’nden AZD Praha S.R.O. - Cross Zlın A.Ş. ortaklık girişimi, Büyükşehir Belediyesi...