17 / 05 / 2024

İzmir Alsancak rıhtım yenileme

İzmir Alsancak rıhtım yenileme

İzmir Alsancak Limanı'nda, dev kruvaziyer gemilerinin kente turist getirmeye başladığı bu günlerde rıhtım yenileme çalışması yapılması tepki çekti..

Konak, kentsel dönüşümle modern bir görünüm kazanacak!

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Gürçeşme bölgesinin imar planları Konak Belediyesi Meclis İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından geçti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, projelerin hayata geçirilmesinin ardından ilçenin modern bir görünüm kazanacağını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu; İskenderun Limanı'nda bir rıhtım daha gemi trafiğine açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İskenderun Limanı'nın bir rıhtımının daha gemi trafiğine açıldığını kaydederek, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde çok ciddi hasar alan İskenderun Limanlarında kapasite fazlalaştırılarak toparlanma sürecine girildiğini belirt

İcradan satılık rıhtımlı Boğaz Yalısı

Yeniköy'de kendine ait rıhtımı bulunan Boğaz yalısının yüzde 50'si icradan satışa çıkıyor. 23 Aralık'ta düzenlenecek ihalede yapının yüzde 50'sinin muhammen bedeli 50 milyon lira olarak belirlendi.

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri ne kadar?

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri belli oldu. Peki Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının pazar değeri ne kadar?

Altınordu Alsancak Stadı kullanım hakkı için ilan verdi!

İzmir'de çürük olduğu için 7 yıl önce kapatılıp yıkıldıktan sonra Gençlik Spor Bakanlığı tarafından yerinde inşa edilen yapılan Alsancak Stadı'nda hakkı olduğunu söyleyen Altınordu, gazetelere ilan vererek stadın yarısını istedi. 

Antalya Serbest Bölgesi'ne 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi!

Antalya Serbest Bölgesi, hayata geçirilmesi planlanan 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi projesinde müteahhitlere teklif verildi.

Chistopher Lloyd California'daki rıhtım evini 2,95 milyon dolara satıyor!

Başrolünü Michael J Foxx ile oynadığı ve Dr. Emmett Brown karakteri ile bilinen Chistopher Lloyd California’da 1,5 yıl önce 2.2 milyon dolara satın aldığı küçük rıhtım evini satışa çıkardı.

Salıpazarı Rıhtımı'nın deniz zemini Silivri'ye taşınacak!

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesi kapsamında Salıpazarı Rıhtımı'ndan çıkması düşünülen  500 bin metreküp deniz kökenli malzeme Silivri’ye taşınacak...

Moody's Suudi Arabistan'ın kredi görünümü destekliyor!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Suudi Arabistan'ın "A1" seviyesinde olan kredi notunun ve "durağan" görünümünü desteklediğini açıkladı.

Ömür Temel Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ömür Temel Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Onur Akbalık tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Moody’s Türkiye'nin kredi görünümünü düşürdü!

Derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin not görünümünü negatif'e düşürdü. Türkiye'nin kurumsal gücünde yaşanan erozyon devam ettiğini gerekçe gösterdi.

Moody’s: İngiltere'de ekonomik görünüm güçleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İngiltere'nin genel ekonomik görünümüyle ilgili açıklama yaptı. Moody's, İngiltere ekonomisindeki verilerin güçlü büyüme işaret ettiği açıkladı.

Düzce Rıhtım Caddesi'nde düzenleme çalışmaları başladı!

Düzce Belediyesi yatırımlarına devam ediyor. Belediye bu kapsamda Rıhtım Caddesi TOKİ evleri mevkiinde cadde düzenleme işlemine başladı

İzmir Alsancak rıhtım yenileme Haberi

İzmir Alsancak rıhtım yenileme

İzmir Alsancak Limanı'nda, dev kruvaziyer gemilerinin kente turist getirmeye başladığı bu günlerde rıhtım yenileme çalışması yapılması tepki çekti. Alsancak Liman İşletme Müdürü İsmet Canbaz ise, rıhtımdaki çalışmalarının kruvaziler turlarla gelen turistleri etkilemediğini söyledi. Kruvaziyer gemilerle kente gelen turisitlerin ilk adımını attığı Alsancak Limanı'nda, turizm sezonunun başlamasına rağmen rıhtım yenileme inşaatı çalışmalarının sürdürülmesi tepkilere neden oldu. Gemiden inen turistler rıhtımdaki inşaat ile yolcu salonundaki yenileme çalışmalarıyla karşılaşıyor. Limandaki inşaat malzemeleri, turist yürüyüş yolunun kenarındaki lastik tekerlekler turistlerin dikkatini çekiyor.


Turistlerden bu durumu görüntüleyenlere de rastlanıyor. Alsancak Limanı'ndaki çalışmaların turizm mevsimine sarkmasına tur acenteleri ve limanda işyeri bulunan ve geçimini turizmden sağlayan esnaf tepki gösterdi. Birçok geminin tur rotalarını değiştirdiği, gelenlerin de bu tür zamansız çalışmalarla kaçırılacağı dile getirilerek, "Turizim de ayağımıza...