28 / 04 / 2024

İzmir-Ankara YHT çalışmaları

İzmir-Ankara YHT çalışmaları

İzmir ile Ankara arasındaki tren yolculuğu süresini 3.5 saate indirecek olan İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nde çalışmalar devam ediyor

Ankara'da raylı sistem çalışmaları tam gaz! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'daki raylı sistem çalışmalarına ilişkin son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Ankara-İzmir YHT Hattı'nda çalışmalar hızlanıyor!

Ankara ile İzmir arasındaki seyahat süresini kısaltacak olan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi'nde çalışmalar hız kazanıyor. Proje için İngiltere'den 2,45 milyar avroluk kredi desteği alındı.

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Yapımı devam eden  Ankara-Sivas YHT Hattı'nın altyapı çalışmalarında yüzde 95 ilerleme kaydedildi. 

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. İlçe genelinde 5 mahallede çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Ankara-Sivas YHT Hattı'ndaki çalışmalar meclis gündeminde!

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Ankara'nın Altındağ ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkımlar başladı. Çalışmalar dahilinde 200 metruk binanın yıkımı gerçekleşti. 

Ankara-Sivas YHT hattının çalışmalarında son durum!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara-Sivas YHT hattı Balışeyh hızlı tren demiryolu inşaatında devam eden çalışmalarda incelemeler yaptı.

İzmir-Afyonkarahisar-Ankara YHT projesinde kazı çalışmaları başladı!

Uşak'ın Eşme ilçesinde İzmir-Afyonkarahisar-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi Eşme-Salihli kesiminde kazı çalışmaları başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazı Başlangıç Töreni'ne katıldı.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde inşaat çalışmaları tekrar başladı!

Ankara Etlik Şehir Hastanesi projesini hayata geçiren Türkerler ve Astaldi ortaklığı, 883 milyon Euro tutarlı proje finansmanı kredilerini yeniden yapılandırdı. Yeniden yapılandırma sürecinin bittiği Ankara Etlik Şehir Hastanesi projesinde inşaat çalışmaları tekrar başladı.

Ankara-Niğde otoyolu yapım çalışmaları meclis gündeminde!

Ankara-Niğde otoyolu yapım çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

DSİ'nin Ankara ve 4 ildeki arazi toplulaştırma çalışmaları sürüyor!

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Ankara, Çankırı, Çorum, Bolu ve Kırıkkale'de arazi toplulaştırma çalışmalarının devam ettiğini bildirildi...

Ankara Kızılcahamam'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! 

Ankara Kızılcahamam'da belediye tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında riskli yapıların yıkımı devam ediyor. 

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Başkent Ankara'da en yoğun gecekondulaşmanın yaşandığı Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

İzmir-Ankara YHT çalışmaları Haberi

İzmir-Ankara YHT çalışmaları

İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nde çalışmaların devam ediyor.Ankara ile İzmir arasındaki yolculuğu 14 saatten 3.5 saate düşürecek olan YHT'nin temeli 2012'de atıldı.AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, YHT projesi ile ilgili bilgiler verdi.


AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, "İzmir-Ankara mevcut demiryolu 824 kilometre olup, seyahat süresi ise yaklaşık 14 saattir. Bu projeyle, iki şehir arası mesafe 624 kilometre ve seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşürülecektir. İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı bir yandan ulaşımda konfor ve güvenliği artırırken, diğer yandan da seyahat alışkanlıklarını ciddi biçimde dönüştürerek ekonomiye önemli katkılar sağlayacak. Projeyle birlikte, yüksek hızlı tren, otoyollar ve bölünmüş yollarıyla İzmir'imizin çok daha gelişmiş hale gelmesi sağlanmış olacak. Bu tarihi projenin, 2019 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor" dedi.


Mahmut Atilla Kaya,...