30 / 04 / 2024

İzmir Atatürk Başkanı Hilmi Uğurtaş

İzmir Atatürk Başkanı Hilmi Uğurtaş

OSB Uygulama Yönetmeliği 'nde geçen yıl yapılan değişiklikle Taban Alan Katsayısı Uygulaması 'nın ( TAKS ) kaldırılması, genişleme alanı olmayan bölgelerdeki işletmelerin büyüme sorununa çare olamadı.

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan asgari ücrete zam açıklaması! Atalay tepki gösterdi...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 asgari ücreti için ilk toplantısını 11 Aralık 2023'te gerçekleştirecek. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ise yeni asgari ücret için açıklamalar yaptı. Atalay, "Sen zammı ver, ertesi gün fiyatları artır. Bu sürdürülebilir değil" diye tepki gösterdi. İşte haberin detayl

Atatürk Havalimanı’nın yanında 433 bin metrekarelik fuar alanı yapılıyor! İnşaat başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nın yanında 433 bin metrekare büyüklüğe sahip olacak bir fuar alanı için inşaata başlandığını belirtti. İşte ayrıntılar...

Rekabet Kurumu Başkanı'ndan zincir marketlerde etiket değişimi açıklaması

13 üretici ve tedarikçiye 878 milyon lira ceza kesen Rekabet Kurumu'nun bu yöndeki çalışmalarını sürdüreceğini belirten RK Başkanı Birol Küle, marketlerde aynı gün değişen etiketler hakkında konuştu!

Ekonomistler pazarlık masasına oturmadan asgari ücret rakamı veren Sendika Başkanı'na ateş püskürdü

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçiyi temsil eden Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın açlık sınırını, asgari ücrette kırmızı çizgi olarak belirtmesi üzerine ekonomistlerden ve sosyal medyadan tepki yağdı.

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesi mecliste!

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan kentsel dönüşüm çağrısı!

Ege Bölgesi'ndeki CHP'li belediye başkanları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla online toplantı düzenledi. Toplantıda İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda kentsel dönüşüm için destek istedi. 

Bursa Atatürk Spor Salonu’nun yıkımına başlandı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Atatürk Spor Salonu’nun yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

Atatürk Havalimanı'nda hastane çalışmaları başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı, İstanbul'da 1000 yataklı iki hastane inşaatı için çalışmalar başladı. Atatürk Havalimanı'nda başlayan çalışmalar havadan görüntülendi.

Eski Sakarya Atatürk Stadyumu'nda yıkım başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, eski Sakarya Atatürk Stadyumu’nun ‘Millet Bahçesi’ yapılacağı müjdesini vermesi sonrasında statta yıkım çalışmaları hızla başladı. 

İzmir Atatürk Stadı yıkılacak mı?

İzmir'de depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Alsancak Stadı'ndan sonra Atatürk Stadı tartışması gündeme geldi. Peki, İzmir Atatürk Stadı yıkılacak mı?

Pendik Atatürk Kültür Merkezi 2017'de hizmete girecek!

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, riskli yapı sınıfına girdiği için aslına uygun olarak restore edilen Atatürk Kültür Merkezi’nin inşaat çalışmalarında incelemelerde bulundu. Başkan Şahin, Atatürk Kültür Merkezi’nin yeniden kültür ve sanat etkinliklerinin merkezi haline geleceğini söyledi.

İzmir Atatürk Spor Kompleksi'nin yerinde yeni kompleks inşa edilecek!

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, İzmir Atatürk Spor Kompeksi'nin yerinde yeni bir kompleks için harekete geçeceklerini bildirdi.

Eski kaptanlar 66 yıllık Bursa Atatürk Stadı'na veda etti!

Bursaspor'un bugüne kadar görev yapan takım kaptanlarından Mesut Şen, Sedat Özbağ, Sedat Özden, Beyhan Çalışkan ve Ömer Erdoğan, "Timsah Arena"nın tamamlanmasının ardından yıkımına başlanan 66 yıllık Atatürk Stadı'nda bir araya geldi.

İzmir Atatürk Başkanı Hilmi Uğurtaş Haberi

İzmir Atatürk Başkanı Hilmi Uğurtaş

Emsal uygulamasının kaldırılarak OSB'lere dikey büyüme olanağı getirilmesini isteyen İzmir Atatürk Başkanı Hilmi Uğurtaş, bunun sağlanması halinde bölgelerinin 3 katı büyüyebileceğini söyledi. 

Günümüzde sanayicinin en önemli sıkıntısının finansman olduğuna dikkat çeken Hümi Uğurtaş, özellikle yeni kuru lan işletmelerde sabit yatırım kalemlerinden biri olan arsaların değerinin çok önemli olduğunu söyledi. Uğurtaş, "Çoğu zaman sabit yatırıma yapılan harcamalar nedeniyle işletme sermayesi sıkıntısı yaşanıyor. Genişleme alanı olmayan ve arsa değerleri yüksek bölgelerde mevcut alanların verimli kullanılması daha da önemli hale geliyor. Yüksekliğin serbest olduğu bölgelerde sanayi tesislerinin Kat Alanı Katsayısı (KAKS) nedeniyle katlı yapılar inşa edememesi ciddi şeküde tartışılıyor. Bugün Çin, Güney Kore gibi üretim ve istihdam patlaması yaşanan bölgelerde dikey büyüyen OSB'ler görmek mümkün" diye konuştu. 



'Buradan 3 OSB daha çıkar' Konuyu geçen...