02 / 05 / 2024

izmir azerbaycan rafinerisi

izmir azerbaycan rafinerisi

SOCAR’ın İzmir’in Aliağa İlçesi’ndeki rafineri yatırımında kullanılmak üzere Azerbaycan’dan Türkiye’ye 475 milyon dolar transfer edildi. Bu transferin şimdiye kadar Türkiye’ye bir kerede gelen en büyük doğrudan yatırım harcaması olduğu bildirildi....

Azerbaycan'ın imarında Türk firmaları öncelikli olacak! 

30 yıldır Ermenistan işgali altında bulunan Azerbaycan topraklarının imar süreci hız kazandı. Bu imar sürecinde ise Türk firmaları öncelikli olacak. 

Türkiye ile Azerbaycan arasında inşaat işbirliği!

Türkiye - Azerbaycan İş Forumu'nda iki ülke arasında tarım, inşaat, tekstil gibi alanlarda karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi için niyet anlaşması imzalandı.

Azerbaycan işgalden kurtulan bölgeleri yeniden imar edecek! 

Azerbaycan, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan topraklarda modern şehircilik ilkelerini temel alarak yeniden imar edecek. 

Türk müteahhitlerin gözü Azerbaycan’da!

Türkiye’nin askeri olarak aktif olduğu ülkelerden Libya’da müteahhitler alacaklarını tahsil edemezken, 2021 için dikkatler savaş sonrasında Dağlık Karabağ’daki yeniden inşa projeleri için Azerbaycan’a döndü. Müteahhitler, Körfez açılımı da talep ediyor.

Azerbaycan, işgalden kurtarılan yerlerde akıllı şehirler kuracak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan topraklarda, yeniden kurulacak yerleşim birimlerinde "akıllı şehir" ve "akıllı köy" konseptlerinin esas alınacağını söyledi. 

Ziraat Bank Azerbaycan Şuşa'da şube açıyor!

Ziraat Bank Azerbaycan Genel Müdürü Avni Demirci yaptığı açıklamada, Ermenistan işgalinden kurtarılan Şuşa şehrinde şube açacaklarını duyurdu.

Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan Tercihli Ticaret Anlaşması Resmi Gazete'de yayımlandı!

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Tercihli Ticaret Anlaşması'nın onaylanmasına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Azerbaycan inşaat ihalelerine Türkiye modeli!

Azerbaycan Bakanlar Kurulu İnşaat, Şehircilik ve Kamu Hizmetleri Daire Başkanı Feyruz Mustafayev, ülkede yapılacak olan inşaat ihalelerinde Türkiye'ye öncelik tanınacağını söyledi. 

Tekfen'den 218 milyon euro'luk anlaşma: Azerbaycan Merkez Bankası binasını inşa edecek!

Tekfen, 218 milyon euro'luk dev anlaşmayla Azerbaycan Merkez Bankası yönetim binasını inşa edecek. 

Tekfen, Azerbaycan Merkez Bankası'nın yönetim binasını inşa edecek! 

Azerbaycan'ın Cumhuriyet Merkezi binası Tekfen Holding tarafından inşa edilecek. Holding söz konusu inşaat içi  bildirim mektubu aldığını açıkladı.

TCMB, Azerbaycan Merkez Bankası ile işbirliği mutabakatı imzaladı!

TCMB ile Azerbaycan Merkez Bankası, merkez bankacılığı konularında işbirliğinin geliştirilmesine zemin oluşturmak üzere 'Mutabakat Zaptı' imzaladı.

Azerbaycan, işgalden kurtarılan şehirleri yeniden kuracak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı açıklamada, işgalden kurtarılan tüm şehirleri yeniden kuracaklarını, işgal döneminde gerçekleştirdiği yıkım nedeniyle Ermenistan'dan hesap soracaklarını belirtti.

Azerbaycan Terter'de yıkımın faturası ağır oldu!

44 gün boyunca Ermenistan'ın saldırısına karşı güçlü duruş sergileyen Azerbaycan'ın Terter şehrindeki yıkımı görüntülendi.

izmir azerbaycan rafinerisi Haberi

izmir azerbaycan rafinerisi

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Socar Türkiye CEO’su Kenan Yavuz, entegrasyon hedefi kapsamında yapılacak 9 milyar dolarlık yatırım portföyünün en önemli halkasının STAR Rafinerisi olduğuna dikkati çekip, "Bugüne kadar rafineri yatırımımız için 350 milyon dolar harcama yaptık ve bu tutarın tamamını öz kaynaklarımız ile karşıladık" dedi. Yavuz, şöyle devam etti:


"Yatırımımızın toplam maliyeti yaklaşık 5.5 milyar dolar olacak ve bu rakamın yaklaşık 1.9 milyar doları öz kaynak olarak harcanacak. Kalan kısmı ise proje finansmanı olarak kredilendirilecek. Proje finansmanı için sürdürdüğümüz görüşmeler çerçevesinde sermayemizi 1.9 milyar dolar olarak belirledik ve bu kapsamda sermaye artırım işlemimizi bu transfer ile birlikte hayata geçiriyoruz. Ödenmiş sermayemizin yüzde 50’lik kısmının fiilen harcanmasını müteakip, dış kaynak kullanımına da başlayacağız. Bu kapsamda bugün itibarıyla harcanmış olan 350 milyon...