05 / 05 / 2024

izmir baraj su oranları

izmir baraj su oranları

İçmesuyu barajlarında geçen seneye göre yüzde 9,3 daha az su bulunurken, İstanbul'da yüzde 33,97, Ankara'da yüzde 24,77, İzmir'de yüzde 57,78 ve Bursa'da yüzde 44,04 doluluk oranı gözlendi.

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

İBB'den İstanbul’da iki baraj için kritik karar! Hangi iki barajdan su alınmayacak?

İstanbul’da Avrupa Yakası’nda bulunan ve su sağlayan Terkos ile Büyükçekmece barajlarında su seviyesinin kritik seviyelere inmesinden dolayı İBB, Büyükçekmece Barajı’ndan su alınmaması, Terkos Barajı’ndan ise yüzde 50 daha az su alınarak sistemin işletilmesine karar verildi.

İstanbul ve İzmir'de su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı! Sahil şeridine dikkat! Tarih verildi! 

80 yıl sonra İstanbul ve İzmir'de sahil şeridinin sular altında kalabileceği gündeme geldi. İstanbul ve İzmir'deki su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı. Peki hangi ilçeler etkilenecek? 

İstanbul'a su sağlayan Kazandere Barajı taştı! AFAD bölgeye gitti valilik açıklama yaptı

Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde İstanbul'a su sağlayan Kazandere Barajı taştı. Bölgedeki yerleşim yerleri su altında kaldı. Kırklareli Valiliği olaya hemen müdahale edildiğini açıkladı. İşte taşan barajla ilgili son dakika gelişmesi...

Yusufeli Barajı'na su verilmesiyle 5 bin konut sular altında kalacak!

Yusufeli Barajı'na su verilmesiyle 5 bin konut, 270 iş yeri ile 9 bin 430 dönüm tarım arazisi sular altında kalacak...

Artvin Yusufeli İnanlı köyü başka bir bölgeye naklediliyor!

Yerleşim yerleri baraj su toplama havzasında kalan Artvin İnanlı köyü halkının başka bir bölgeye nakli ve yerleştirilmesine ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ertuğrul Günay: Ilısu Baraj projesi baştan yanlıştı!

Hasankeyf'teki Ilısu Barajı projesi hakkında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı olan Ertuğrul Günay açıklama yaptı. Günay, projenin Hasankeyf'e zarar vereceğini belirtti...

Ilısu Barajı altında kalan köyün sakinlerine arsa tahsisi!

Batman'da yapımı devam eden Ilısu Barajı´nın suları altında kalacak olan Kılıç köyünün sakinleri için yeni arsa tahsisi için kura çekimi gerçekleştirildi. 

İzmir Çamlı Barajı'nın yapımıyla ilgili 8 soru!

Devlet Su İşlerinin İzmir Çamlı Barajı yapımı konusundaki karar değişikliği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ilısu Barajı'nın yüzde 90'ı, Silvan Barajı'nın yüzde 50'si tamamlandı!

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında Dicle Nehri üzerine inşa edilen Ilısu Barajı'nın yüzde 90'sı Silvan Barajı'nın ise yüzde 50'si tamamlandı.

İzmir Kemalpaşa Yiğitler Barajı için acele kamulaştırma yapılacak!

İzmir-Kemalpaşa Yiğitler Barajı işinin yapımı amacıyla bazı alanlar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.. 

Ilısu Barajı'nın gövdesi tamamlandı!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen, GAP'ın vizyon projesi Ilısu Barajı'nın gövdesi tamamlandı.

İzmir Yiğitler Barajı'nın temeli atıldı!

İzmir Kemalpaşa'da yapılması planlanan Yiğitler Barajı için temel atıldı. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu katıldı.

izmir baraj su oranları Haberi

izmir baraj su oranları


İçmesuyu amaçlı barajlarda İstanbul'da yüzde 33,97, Ankara'da yüzde 24,77, İzmir'de yüzde 57,78 ve Bursa'da yüzde 44,04 doluluk oranı gözlendi.


İçmesuyu barajlarında geçen seneye göre yüzde 9,3 daha az su bulunurken, İstanbul'da yüzde 33,97, Ankara'da yüzde 24,77, İzmir'de yüzde 57,78 ve Bursa'da yüzde 44,04 doluluk oranı gözlendi.


Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre, 1 Ekim 2013 - 2 Ocak 2014 tarihleri arasında, Türkiye genelinde kümülatif yağışlar ortalamasında, uzun yıllar ortalamalarına göre yüzde 31,4 ve 2013 yılına göre de yüzde 41,6 oranlarında azalma meydana geldi.


İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'daki içme suyu maksatlı barajların mevcut hacimleri, toplam aktif hacimlerinin altında bir seviyede kaldı. İçme suyu amaçlı barajlarda, İstanbul'dakilerin 846,29, Ankara'dakilerin bin 565,62, İzmir'dekilerin 298,82 ve Bursa'dakilerin 65,1 hektometreküp toplam aktif hacmi bulunurken,...