17 / 05 / 2024

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan

Yenigün Gazetesi köşe yazarı Birol Keskin bugün köşesinde "Aliağa ve Foça termik santral kirliliğine karşı hukuk zaferi!" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

CHP İl Başkanına ait olduğu ortaya çıkmıştı! Kaçak yapıya 1 milyon 300 bin TL'lik ceza kesildi! 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun İzmir Narlıdere Sahilevleri’nde mühürlenen kaçak yapısına rekor ceza kesildi. Narlıdere Belediyesi encümeni izinsiz ve ruhsata aykırı işlemler için 1 milyon 300 bin Türk Lirası fatura çıkarttı. 

İZTO Başkanı Özgener’den ‘yarısı bizden’ çağrısı: İzmir için de uygulansın! 

İş dünyası buluşmasında önemli açıklamalar yapan İZTO Başkanı Mahmut Özgener mega kent İstanbul için uygulanan “Yarısı Bizden" kampanyasının İzmir için de uygulamaya alınması gerektiğini söyledi.

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Çakıcı: Gıda krizi kapıda!

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Hakan Çakıcı, 6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye genelinde gıda krizi yaşanabileceğini söyledi. 

Forum Göztepe geliyor! İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm projesine Belediye Başkanı Selvitopu’dan destek

Turkmall eli ile Esentepe'de uygulanacak ve İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm projesi unvanını alacak olan Forum Göztepe'ye Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu desteklerini iletti. İşte detaylar…

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den Tunç Soyer'e 'proje' yanıtı!

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir'deki yatırımlarla ilgili yaptığı açıklamada, "İzmir Büyükşehir Belediyesinin Ankara'da Cumhurbaşkanımızın imzasında bekleyen tek bir projesi yoktur." dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ali Sürekli'den metro açıklaması: CHP'de yine zarar ziyan!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Buca metrosu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte merak edilen o açıklamalar...

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'dan kentsel dönüşüm çağrısı!

Ege Bölgesi'ndeki CHP'li belediye başkanları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla online toplantı düzenledi. Toplantıda İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda kentsel dönüşüm için destek istedi. 

Karşıyaka’da stat krizi! Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan tepkilere yanıt!

İzmir Karşıyaka'da yapımı bir türlü tamamlanamayan stadyum ile ilgili Karşıyaka yönetiminin sert bir dille tepki everdiği Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, bir açıklama yaptı.

Tülin Gazi İçmimarlar Odası İzmir Şubesi başkanı oldu!

TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurul seçimleri tamamlandı. TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi'nin yeni başkanı Tülin Gazi oldu. 

İKÇÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Salih Yılmaz tutuklandı!

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nde (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev yapan Doç. Dr. Salih Yılmaz tutuklandı.

İzmir Başkan Eşleri Buluşması'nda projeler incelendi!

İzmir'de görev yapan belediye başkanlarının eşleri Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve eşi Ferah Batur'un ev sahipliğinde Narlıdere'de buluştu. Başkan eşleri Narlıdere'deki projeleri inceledi.

Başkan Kocaoğlu Urla'daki yat projesi için yargıya başvurdu!

Göztepe ve Karşıyaka için yapılacak statlara uzun süre muhalefet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla'daki yat limanı projesi için de yargıya başvurdu.

İTO Başkanı Demirtaş: İzmir Körfez Tüp Geçiti hayati bir proje!

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş Körfez Tüp Geçit Projesi'nin kilitlenen İzmir trafiği için önemli bir çözüm yolu olduğunu, mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan Haberi

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan

İzmir’in havasını, Seferihisar’ın mandalinasını, Kıyı Ege’nin havasını, suyunu, balıklarını, kuşlarını kirleten Aliağa’dan gelen tozlar yetmiyormuş gibi bir de Aliağa’ya termik santral kurulması ve kül-cüruf deposu kararı pes dedirtti. İnsanların, hayvanların, doğanın hastalanması, yavaş yavaş ölümü sözde kalkınma-sanayi-enerji kılıfı altında gözünü para hırsı bürümüş kesimlere bir dur demek gerekiyordu.


Kim dur diyecekti?

Adalet bir gün herkese lazım diye sesimizi duyurmaya çalıştığımız bu günlerde tabii ki “yanlışa dur” kararını “yargı” verecekti.


Ve verdi de:

İzmir’in Aliağa ve Foça ilçelerinde termik santral kül ve cüruf depolama sahalarının faaliyetlerinin durdurulması konulu davada, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nca Yürütmeyi durdurma kararı verildi.


Şimdiki aşama bu yürütmeyi durdurma kararının hayata geçmesi. Yetkililer derhal hukuku uygulamalı ve Danıştay’ın kararı doğrultusunda işlem yapmalı.


Nitekim kararın ardından açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın...