19 / 05 / 2024

İzmir basmahane arazisi

İzmir basmahane arazisi

İzmir'de, Ege Dünya Ticaret Merkezi' nin inşası için temeli açıldıktan sonra, 16 yıldır çukur olarak duran Basmane'deki arazinin satışı için TMSF'nin açtığı ihaleye teklif gelmedi.

Eski Pastavilla makarna fabrikası arazisi satılıyor!

Mülkiyeti Tat Gıda Sanayi A.Ş.'ye ait olan İzmir ili, Bornova ilçesi, Kazımdirik Mahallesi, 14246 ada 2 parselde kayıtlı eski Pastavilla makarna fabrikası arazisi 5-9 Ekim 2020 haftasında E-ihale ile satışa sunulacak. 

Soner Yalçın’ın Çeşme’deki kaçak köşkünün arazisi sit alanı mı?

Oda TV’nin sahibi Soner Yalçın’ın İzmir'in Çeşme ilçesindeki kaçak köşkünün arazisi sit alanı çıktı. Kanunu hiçe sayarak, sit alanının ortasına 3 katlı lüks köşk diken Soner Yalçın’a belediye göz yumdu.

İzmir’de 2017'de 2.3 milyar liralık kamu arazisi satıldı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, İzmir’de 2017'de 2 milyar 349 milyon lira değerinde kamu arazisi satıldı. 

Küçükbay Grubu’nun İzmir'deki arazisi mecliste konu oldu!

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Tuncay Özkan, Sahibi FETÖ/PDY soruşturmasında tutuklu bulunan bir firmaya İzmir'de bir fabrika arazisi için 2014 yılı Nisan ayında imar izni verildiğine dair iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı..

İzmir Bayındır'da 2.6 milyon TL'ye 8 arsa!

TC. Bayındır Satış Müdürlüğü tarafından İzmir'in Bayındır İlcesinde bulunan 8 adet l.sınıf tarım arazisi 2 milyon 645 bin 299,25 TL'ye ihale edilecek.

Sakarya Hal arazisi satış ihalesi canlı yayınlanacak!

“Erenler sınırları içerisinde yer alan hal arazisi 16 Nisan Perşembe günü satışa çıkarılacak. Yaklaşık 30 Milyon TL tahmini bedelle, kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilecek ihale, saat 14.30’da başlayacak.

Sakarya Hal Arazisi 16 Nisan'da ihaleye çıkıyor!

30 dönümlük hal arazisi için 16 Nisan Perşembe günü ihaleye çıkılacak. Kamuoyuna duyurulduğu gibi 30 Milyon TL’lik tahmini bedelle gerçekleştirilecek ihalenin ardından yeni hal binası yapım süreci ile ilgili gerekli çalışmalara başlanacak.

Erbaa Park Vadi arazisi belediyeye tahsis edildi!

Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım’ın girişimler sonucu Hazineye ait toplam 424 bin 344 metrekarelik Park Vadi’nin arazisi rekreasyon alanı olarak düzenlenerek kullanılması amacıyla belediyeye tahsis edildi.

1990 yılında İTÜ'nün arazisi yağmalanmış!

1990 yılında İTÜ'nün 1 milyon 500 bin metrekarelik arazisi gecekondu işgali altında kalmış. Küçükarmutlu'yu da içine alarak, Baltalimanı'na kadar uzanan üniversiteye ait arazide gecekondu mahallesi oluşmuş.

Emlak Konut İstinye arazisi ihalesini kim kazandı?

Emirgan Korusu’na komşu İstinye arazisi, fiyatıyla da konuşulacak. Tahincioğlu, 1.8 milyar lirasını Emlak GYO’ya vermek şartıyla 3.6 milyar lira gelir taahhüt ederek ihaleyi kazandı.

Açık ara en pahalı proje: İstinye arazisi

Emirgan Korusu’na komşu İstinye arazisi, fiyatıyla da konuşulacak. Tahincioğlu, 1.8 milyarını Emlak GYO’ya vermek şartıyla 3.6 milyar lira gelir taahhüt ederek ihaleyi kazandı.

Tarım arazisi satışı nasıl yapılır?

Tarım arazilerin mülkiyetinin devredilmesi hakkında geçen yıl yapılan yasal düzenlemelere göre, devir işlemlerinde birtakım kısıtlamalar bulunuyor. Peki, tarım arazisi satışı nasıl yapılır? İşte tarım arazisi satışları..

Kazlıçeşme Mensucat Fabrikası arazisi kamulaştırılıyor!

Marmaray tünel demiryolu için Kazlıçeşme ’ deki eski Mensucat Fabrikası’nın arazisi kamulaştırılacak. İBB söz konusu arazinin ticaret alanı olarak düzenlenmesi reddetti

İzmir basmahane arazisi Haberi

İzmir basmahane arazisi

TMSF, 117 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkardığı arsa için teklif gelmeyince 9 Eylül'de İstanbul'da açık arttırma usulüyle yapmayı planladığı satış ihalesini gerçekleştiremedi. 

TMSF ile Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokole göre Ege Dünya Ticaret Merkezi'ni satın alacak yatırımcı, projede İzmir Büyükşehir Belediyesi için yaklaşık 32 bin metrekarelik hizmet binası da inşa edecekti. 


İzmir'de imar planları Büyükşehir Belediye eski Başkanı Yüksel Çakmur'un açtığı davalarla sürekli iptal edilen Ege Dünya Ticaret Merkezi, 16 yıldır hayata geçirilemedi. En son 2013 yılında Dünya Ticaret Merkezi'nin yeni projesine olanak sağlayan imar planları Konak ve Büyükşehir belediyeleri tarafından onaylandı. Planlama ve imar sorunlarını çözen projede sıra TMSF, Güçbirliği, EGS hissedarları ve belediyenin anlaşmasına geldi. 


Bu süreçte TMSF, buradaki hisselerini satma kararı aldı. Ancak, Büyükşehir Belediyesi bu satışa karşı...