28 / 05 / 2024

İzmir basmahane çukuru

İzmir basmahane çukuru

İzmir'de, Ege Dünya Ticaret Merkezi' nin inşası için temeli açıldıktan sonra, 16 yıldır çukur olarak duran Basmane'deki arazinin satışı için TMSF'nin açtığı ihaleye teklif gelmedi.

Basmane Çukuru'nda başa dönüldü!

İzmir’de 20 yıldır yılan hikâyesine dönen ‘Basmane Çukuru’ projesinde yine başa dönüldü. TMSF’nin açtığı ihaleyi 80 milyon dolar bedelle alan Folkart ruhsattaki gecikme nedeniyle başlama süresinin dolması üzerine projeden şimdilik çekildi.

Izmir Halkapınar-Otogar Metrosu için ihaleye çıkılacak!

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan Ege Bölgesi'ni de yakından ilgilendiren projeler çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Halkapınar - Otogar Metrosu'nun ihale ilanına çıkılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

Mahall Bomonti Izmir ödeme kampanyası!

Mahall Bomonti Izmir ödeme kampanyası haberimizde yer alıyor. 470 daire, 572 ofis ve 30 ticari üniteden oluşan proje İzmir'de hayata geçiriliyor.

Özmir Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özmir Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Miroğlu tarafından kuruldu. 

Basmane Çukuru imar planı iptal oldu!

İzmir'de 'Basmane Çukuru' adıyla bilinen 20 bin 855 metrekarelik alanın imar planı iptal edildi. Karar, Folkart Yapı’nın ruhsat aşamasına gelen projesini durdurdu.

İzmir Efemçukuru Mahallesi'ndeki 2B arazileri mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Efemçukuru Mahallesi'ndeki 2B arazilerini meclis gündemine taşıdı..

Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine ne olacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark revizyon planına ve Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine Kültürpark Platformu karşı çıkarak eleştirilerini yineledi.

Folkart'ın basmane çukuru projesi Kültürpark'ı da içine alacak!

Folkart Yapı şimdi de İzmir Konak’ta gökdelen dikecek. Folkart Yapı'nın hayata geçireceği gökdelenin Kültürpark’ı içine alması tartışma yarattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi için yeni bina istemi!

Folkart'ın İzmir'deki Basmane Çukuru Projesi'nde ÇED süreci başladı. Büyükşehir Belediyesi, kendi için ayrı bina yapılmasını istedi. Projede hizmet binası için yer açılıyor.

İzmir Kültürpark ve Basmane Çukuru protesto edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Kültürpark'a yönelik hazırladığı proje ile Folkart'ın Basmane Çukuru projesi protesto edildi. Çevreciler, kente sahip çıkılmalı mesajı verdi.

Bandırma Cin Çukuru projesi son aşamada!

Bandırma Belediyesi Proje Etüt Müdürlüğünce hazırlanan Cin Çukuru Proje çalışmalarını son aşamaya getirmeye hazırlanıyor.

Basmane Çukuru'nda oylama bitti, ÇED başladı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Basmane Çukuru'nda yapılması planlanan proje için oylamanın kaldırıldığını ve projelerden biri ile ilgili ÇED incelemesi başlatıldığını belirtti.

Folkart Basmane Çukuru projesi 2016!

Konut, iş merkezi ve ticaret merkezinden meydana gelen Folkart Basmane Çukuru projesi 67 ve 48 katlı iki kule şeklinde yükseliyor. Folkart Basmane Çukuru projesi 2016...

İzmir basmahane çukuru Haberi

İzmir basmahane çukuru

TMSF, 117 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkardığı arsa için teklif gelmeyince 9 Eylül'de İstanbul'da açık arttırma usulüyle yapmayı planladığı satış ihalesini gerçekleştiremedi. 

TMSF ile Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokole göre Ege Dünya Ticaret Merkezi'ni satın alacak yatırımcı, projede İzmir Büyükşehir Belediyesi için yaklaşık 32 bin metrekarelik hizmet binası da inşa edecekti. 


İzmir'de imar planları Büyükşehir Belediye eski Başkanı Yüksel Çakmur'un açtığı davalarla sürekli iptal edilen Ege Dünya Ticaret Merkezi, 16 yıldır hayata geçirilemedi. En son 2013 yılında Dünya Ticaret Merkezi'nin yeni projesine olanak sağlayan imar planları Konak ve Büyükşehir belediyeleri tarafından onaylandı. Planlama ve imar sorunlarını çözen projede sıra TMSF, Güçbirliği, EGS hissedarları ve belediyenin anlaşmasına geldi. 


Bu süreçte TMSF, buradaki hisselerini satma kararı aldı. Ancak, Büyükşehir Belediyesi bu satışa karşı...