05 / 05 / 2024

İzmir Bayraklı-Turan-Salhane bölgesi

İzmir Bayraklı-Turan-Salhane bölgesi

EVA Gayrimenkul'ün İzmir'de gerçekleştirdiği ofis piyasası araştırması, büyük projelerle yapısal dönüşüm içinde bulunan Bayraklı-Salhane-Turan bölgesinde karma projelerin yoğunluk kazandığını, bölgenin hızlı bir gelişim gösterdiğini ortaya koyuyor.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Aliağa'daki alan özel endüstri bölgesi ilan edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan bir alan "Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi" olarak ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 32369 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ege Bölgesi'nde yaşayanlara 3 önemli deprem uyarısı!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Cenk Yaltırak, Türkiye'nin üçte birini etkileyen Kahramanmaraş depremlerinin ardından Ege Bölgesi'nde özellikle İzmir ve Muğla'nın deprem riskleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Batı Anadolu Serbest Bölgesi 20 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi AŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler, İzmir Bergama'da inşa edilecek Batı Anadolu Serbest Bölgesi ile 20 bin kişiye yeni iş sahası sunulacağını açıkladı.

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma Bölgesi sınırları yeniden belirlendi!

İzmir Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları yeniden belirlendi.

Aliağa'daki endüstri bölgesi projesi mecliste!

İzmir Aliağa'da bulunan endüstri bölgesi projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eğridere'deki heyelan alanı, afet bölgesi kabul edildi!

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi'nde heyelan nedeniyle kayan evleri ile ahırlarını terk etmek zorunda kalanlara müjdeli haber geldi. 30 ev ile 15 ahırın bulunduğu alan, afet bölgesi kabul edildi.

6 yeni endüstri bölgesi kuruldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarıyla Bursa, İstanbul, Mardin, Balıkesir ve İzmir’de 6 özel endüstri bölgesi ilan edildi. Bu bölgeler özel teşviklerden yararlanacak.

İzmir Batı Bölgesi nazım imar planı askıya çıktı!

Urla İlçesinin bir bölümünü ve Çeşme, Karaburun ilçelerini kapsayan İzmir Batı Bölgesi 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı 28 Temmuz'da askıya çıkarıldı...

İzmir Doğu Bölgesi nazım imar planı askıda!

Selçuk, Bayındır İlçelerinin bir bölümünü ve Ödemiş, Tire, Kiraz, Beydağ ilçelerini kapsayan İzmir Doğu Bölgesi 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı, 28 Ağustos'ta askıdan indiriliyor...

İzmir Kuzey Bölgesi nazım imar planı askıda!

Aliağa İlçesi'nin bir bölümünü ve Bergama, Dikili, Kınık İlçelerinin dahil olduğu İzmir Kuzey Bölgesi 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı, 28 Ağustos'ta askıdan indirilecek...

Ege Bölgesi'nde Mart ayında 20 bin 192 konut satıldı!

TÜİK tarafından Mart ayı konut satış verileri açıklandı. Rapora göre, Ege Bölgesi'nde satılan toplam konut sayısı 20 bin 192'ye ulaştı. İzmir, 8 bin 59 konut satışı ile zirvede yer aldı.

Dikili Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi imar planı askıda!

İzmir Dikili Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'nin 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı askıda...

İzmir-Manisa Planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planı askıda!

İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, bugün askıya çıkarıldı...

İzmir Bayraklı-Turan-Salhane bölgesi Haberi

İzmir Bayraklı-Turan-Salhane bölgesi

EVA Gayrimenkul'ün İzmir'de gerçekleştirdiği ofis piyasası araştırması, büyük projelerle yapısal dönüşüm içinde bulunan Bayraklı-Salhane-Turan bölgesinde karma projelerin yoğunluk kazandığını, bölgenin hızlı bir gelişim gösterdiğini ortaya koyuyor. Onaylanan uygulama imar planlarıyla 'yeni kent merkezi' ilan edilen bölge, büyük inşaat firmalarının yoğun ilgisini çekerek merkezi iş alanı, turizm ve ticaret merkezi olma yolunda ilerliyor. 


Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme İzmir Bölge Müdürü Filiz Akkaya, İzmir metropolünde onaylanan imar planları doğrultusunda başta Bayraklı-Salhane-Turan bölgesi olmak üzere bölgeyle etkileşim içinde olan diğer merkezlerde de önemli yatırımların ve değişimlerin başladığını kaydediyor. Akkaya, İzmir'de gerçekleştirdikleri araştırmanın sonuçlarına göre Bayraklı-Salhane-Turan bölgesinde karma projeler yoğunluk kazanırken, Bornova-Yeşilova bölgesinde lüks konut projelerinin ivme kazandığını belirtiyor.  


Bayraklı'da kentsel dönüşüm hızlı

İzmir metropolünü oluşturan 11 ilçeden biri olan Bayraklı,...