18 / 05 / 2024

izmir belediyesi avrupa sağlık örgütü

izmir belediyesi avrupa sağlık örgütü

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 6. Faz’ına Türkiye’den seçilen ilk belediye, İzmir Büyükşehir Belediyesi oldu. İzmir bu seçimle, Avrupa’daki 9 kentten biri olmayı da başardı.

Edirne'deki tarihi bina restore edilecek!

Edirne Belediyesi, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamındaki ilk projesini uyguluyor.

İzmir Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İli, Konak İlçesi, Ege Mahallesi'nde kat karşılığı anahtar teslimi inşaat yapım işini ihale edecek. İşin bedeli 332 milyon 729 bin 856 TL olarak belirlendi.

İzmir Belediyesi Balçova'da 31.3 milyon TL'ye otopark yaptıracak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, intifa hakkı tesis edilmesi karşılığında ototerminal ve otopark binası yapılması işini ihale edecek. 10 yıl süreyle işletilecek işin bedeli 31 milyon 334 bin TL olarak belirlendi.

Antalya Muratpaşa Sivil Toplum Merkezi'nde sona gelindi!

Muratpaşa Belediyesi, Avrupa’nın en büyük dernekler yerleşkesini inşa ettiği Doğuyaka Mahallesi’nde bulunan Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve Kültür Merkezi’nin ince inşaat işleri ihale sürecini tamamlandı. Merkez, 9 milyon 661 bin TL’lik ek yatırımla açılışa hazır hale gelecek.

Avrupa'dan Sancaktepe Belediyesi'ne 6 ödül!

İstanbul'daki Sancaktepe Belediyesi, gayrimenkul sektörünün en prestijli ödülleri olarak kabul edilen Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nin (EPA) sahibi oldu.

İzmir Tire’ye Avrupa standartlarında arıtma tesisi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye Avrupa Birliği standartlarında arıtma tesisi kazandırıyor. 9.1 milyon liraya mal olacak tesisin yapım çalışmaları başladı.

İzmir Belediyesi'nin Kültürparkı projesi açıklandı!

Büyükşehir Belediyesi, yeni Kültürpark projesini açıkladı. Projede yeşil alanın arttığını ancak kültürün azaldığını söyleyen Ekrem Demirtaş, “Bu park kültüre ne kadar hizmet veriyor?” diye konuştu.

İzmir Belediyesi spor alanlarını yeniliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin spor motivasyonunu artırmak için spor alanlarını renklendiriyor. Büyükşehir Belediyesi, kentin spor sahalarında iyileştirme çalışmaları yapıyor. Yetkililer, vatandaşların motivasyonlarının arttığını söyledi.

İzmir Belediyesi'nin 11. arıtma tesisi Küçük Menderes'e!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır merkeze uzak yerleşim yerlerinin atık su sorununu çözmek amacıyla 13,3 milyon liralık yatırıma hazırlanıyor.

İzmir Belediyesi, Demirköprü'yü yeniden imar etti!

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi her yağmurda kabus yaşayan Demirköprü'yü dönüştürdü. Plansız yapılaşmanın doğurduğu sıkıntıları tespit ederek çözüm için harekete geçen Belediye, beş yılda bölgeyi adeta yeniden imar etti.

İzmir Belediyesi’nden eğitime 12.9 milyon TL'lik destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 18 Eylül 2015 tarihinde gelen rapor üzerine 12 milyon 867 bin liralık eğitim parasını İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na ait hesaba aktardı.

İzmir Belediyesi metro vagonları için yeraltı otoparkı kuruyor!

Metro vagonlarının depolama ve bakımı için bir yeraltı otoparkı inşasına hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı yapım ihalesine 11 firma teklif verdi. Halkapınar'da kurulacak tesis 115 vagon kapasiteli olacak.

Sancaktepe Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'ne layık görüldü!

Sancaktepe Belediyesi, Avrupa'daki rakiplerini geride bırakarak gayrimenkul ödüllerini evine taşıdı Sancaktepe Belediyesi, Londra'da düzenlenen "Avrupa Gayrimenkul Ödülleri"nde iki ödüle birden layık görüldü.

izmir belediyesi avrupa sağlık örgütü Haberi

izmir belediyesi avrupa sağlık örgütü


İzmir Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği projelerle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 6. Faz’ına (evre) Türkiye’den seçilen ilk belediye oldu. Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda kentlilere yüksek standartlı bir yaşam sağlamak ve ‘Sağlıklı Kentler’ yaratmak hedefiyle çalışan Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda Dünya Sağlık Örgütü 6. evresine Avrupa’da ilk seçilen kentlerden biri olmayı da başardı. DSÖ Uluslararası Sağlıklı Kentler Ağı’nın 6. evresine İzmir’le birlikte Almanya’nın Dresden, Letonya’nın Riga ve Jurmala, Litvanya’nın Klaipedia, Rusya Federasyonu’nun Cherepovets, Norveç’in Ostfold County, Bulgaristan’ın Dimitrovgrad ve Polonya’nın Lodz kentleri girmeye hak kazandı.


İzmir’in yeri sağlam

2009-2013 tarihleri arasında Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Sağlıklı Kentler Ağı 5.evresine üye olan İzmir, bir adım sonrasında Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye 49 kent arasından DSÖ’nün Türkiye için belirlediği 12 kent kotasına...