14 / 05 / 2024

izmir bina enkaz

izmir bina enkaz

İTÜ Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Merkezi (UHUZAM), merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi olan 6,6 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkımı uydu aracılığıyla uzaydan görüntüledi. 

İzmir ve bir ilde daha arsa, bina ve otopark satılacak! Tarihler tek tek açıklandı!

İzmir ve Şanlıurfa'da yer alan arsa, bina ve otopark satışa çıkarıldı. Satış ihaleleri 3 Mayıs ve 23 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

İstanbul'da kontrollü yıkıma rağmen iki günde 2 bina çöktü!

Dün Esenyurt'ta 6 katlı binanın, yıkımı sırasında çökme meydana gelirken, bugün de Kadıköy'de bir bina çöktü ve bir işçi enkaz altında kaldı... İşte detaylar...

TTB'den kritik Hatay raporu: Bina yıkımları mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun değil!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu’nun Hatay’a ilişkin açıkladığı raporda, bina yıkımı ve enkazın kaldırması gibi basamakların mevzuata ve bilimsel kriterlere uygun olmadığı belirtildi.

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

Bina enkaz bedeli nedir?

Bina enkaz bedelinin ne olduğunu ve nasıl hesaplandığı merak ediliyor. Bu konuda son zamanlarda oldukça internette arama yapılıyor. İşte merak edilen bina enkaz bedeli!

Nijerya'da 3 katlı bina çöktü! 8 kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti

Nijerya'da 3 katlı bir bina henüz öğrenilemeyen nedenle çöktü. Çöken binanın enkazı altında kalan 8 kişi hayatını kaybederken 23 kişi enkazdan sağ kurtarıldı.

İstanbul depremi için ürküten açıklama: 48 bin bina yıkılacak!

Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası'nda gerçekleştirilen Deprem ile Kentsel Dönüşüm Kurultayı'nda açıklama yapan AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki "Beklenen İstanbul depreminde yıkılacak iki bina enkazının başına koyacağımız, deprem bilgisi olan bir kurtarıcı bile bulamayacağız" diye konuştu.

İzmir'de tavanı çatlayan bina tahliye edildi!

İzmir'in Bornova ilçesinde, 5 katlı bir binanın 4'üncü katındaki bir dairede tavan ve zeminde meydana gelen çatlama sonrası bina tahliye edildi. 

ABD'de felaket! Florida'da 12 katlı bina çöktü!

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan 12 katlı bir bina çöktü. Çöken binanın enkazında çok sayıda yaralı olduğu düşünülüyor.

İzmir'de ağır hasarlı bina yıkım sırasında yanındaki apartmanın üzerine çöktü!

İzmir'de geçen sene yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı alınan 8 katlı bina, çalışmalar esnasında yanındaki 4 katlı binanın üzerine çöktü.

Sonraki deprem İzmir’de enkaz bırakır!

İzmir Müteahhitler Derneği (İMDER) Yönetim Kurulu Başkanı İslam Yıldırım, şehir içerisindeki gecekonduların acil olarak dönüşmesi  gerektiğini dile getirerek olası deprem için alınacak önerileri anlattı.

İzmir Karabağlar'da kayma riskli bina tahliye edildi!

İzmir Karabağlar'da yağış sebebiyle kayma riski bulunan 3 katlı bina tahliye edildi. 

İzmir’i yıkan imar planı ortaya çıktı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremde çok sayıda bina enkaz oldu. Yıkımların nedenleri halen tartışılırken, Bayraklı ile Bornova'daki yıkımların nedeni ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

izmir bina enkaz Haberi

izmir bina enkaz

Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim saat 14.51'de yaşanan deprem Türkiye'yi yasa boğarken, deprem sonrasında Afet ve Acil Durum Başkanlığının (AFAD) koordinasyonunda tümü Bayraklı ilçesinde yıkılan 17 binada başlatılan arama kurtarma çalışmaları sona erdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; enkaz altından 107 kişi sağ çıkarılırken, depremde 114 kişi yaşamını yitirdi, 1035 kişi ise yaralandı. 

Türkiye'nin ilk uydu yer gözlem istasyonu ve en geniş uydu görüntüsü arşivine sahip İTÜ UHUZAM, depremin İzmir ve çevresinde yarattığı yıkımı görüntülemek için gerekli planlama ve uydu programlamalarını yaptı ve harekete geçti. 

Yapılan hazırlık sonucunda deprem sebebiyle oluşan enkaz, Pleiades ve WorldView-2 (WV-2) uyduları aracılığıyla yaklaşık 700 kilometre uzaklıktan görüntülendi. Uzaydan alınan görüntü kayıtları, depremde 17 binanın yerle bir olduğu Bayraklı'daki yıkımı ve Seferihisar'da...