30 / 04 / 2024

İzmir bina sayısı

İzmir bina sayısı

İzmir Çevre ve Şehircilik il Müdürü Sadettin Varan, "İzmir genelinde bina yaş ortalaması 25 yıl ve üzeri olup, kaçak yapılaşma Sayıştay raporlarında yaklaşık yüzde 65 olarak tespit edildi" dedi.

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

DASK'lı bina sayısı artıyor! 11 milyon 670 bin konut sigortalı!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evlerini DASK yaptıranların sayısı her geçen gün  artmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 11 milyon 670 bin konutun sigortalı olduğu tespit edildi.

Antalya Manavgat'taki Seaden Sea World Resort-Spa otelin oda sayısı artırılıyor!

Antalya İli, Manavgat İlçesi, Kızılağaç Mahallesi, Meydan Alanı Sokak, Bina No:56 adresinde, Polen Turizm Yatırımları tarafından 45 bin 426 metrekarelik ÇED alanında 674 oda 1602 yatak kapasiteli Sea World Resort-Spa otelde oda sayısı artırılıyor.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ikinci çeyrekte yüzde 5,7 arttı!

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı 2023 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 5,7 arttı.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı! Kentsel dönüşümde ilk sırada Ümraniye var! 

TÜİK verilerine göre, yapı ruhsatı verilen bina sayısı ilk çeyrekte yüzde 0,7 arttı. İstanbul’da kentsel dönüşüm faaliyetleri hızlandırılırken, çalışmaların yoğunlaştığı bölgelerin başında Ümraniye bulunuyor. 

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 yükselirken, bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 geriledi. İşte ayrıntılar...

Yarısı Bizden kampanyasının başvuru sayısı 83 bine ulaştı!

Yarısı Bizden kampanyasına ilgi gün geçtikçe artıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, toplam başvuru sayısının bina bazında 83 bine ulaştığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminin ardından başlatılan konut ve köy evi inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür'den peş peşe deprem açıklaması: İstanbul'da can kaybı yaratacak bina sayısı 90 bin! 

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depreminde can kaybı yaratacak bina sayısının 90 bin olduğunu açıklayarak, çözüm önerilerini sıraladı.  

Ekrem İmamoğlu olası bir depremde İstanbul’da ağır hasar alacak bina sayısını açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olası büyük depremde İstanbul'da ağır hasar alması mümkün olan olası bina sayısının yaklaşık olarak 90 bin olduğunu söyledi.

YSK 2023 milletvekili sayısını il il peş peşe açıkladı! İstanbul Ankara İzmir ve diğer iller kaç milletvekili çıkaracak?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) YSK il il milletvekili sayısını peş peşe açıklandı. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller kaç milletvekili çıkaracak? İşte detaylar...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısında şok gerileme! O rakamlar resmen açıklandı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, IV. Çeyrek: Ekim – Aralık, 2022’ye ilişkin Yapı İzin İstatistikleri yayımlandı. Yapı ruhsatı verilen bina sayısında şok gerileme! O rakamlar resmen açıklandı! 

İşte acilen yıkılacak bina sayısı ve TOKİ konutlarıyla ilgili son dakika duyurusu!

Deprem felaketinin ardından can kayıplarıyla birlikte bina kayıpları da netleşmeye başladı. Şimdiye kadar 684 bin binanın incelendiği bildirilirken, yıkılan bina sayısı ile ilgili son veriler de geldi. Ayrıca TOKİ konutları ile ilgili önemli bir duyuru yapıldı.

İzmir bina sayısı Haberi

İzmir bina sayısı

İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürü Sadettin Varan,"İzmir'in afetlere yönelik karakteristiği, denetimsiz yapılarının oranı, denetimli yapı stokunun fiziksel ve yapısal özellikleri değerlendirildiğinde; nitelikli 'Kentsel Dönüşüm Uygulamalarının' İzmir için kaçınılmaz olduğu görülüyor. İzmir genelinde bina yaş ortalaması 25 yıl ve üzeri olup, kaçak yapılaşma Sayıştay raporlarında yaklaşık yüzde 65 olarak tespit edildi" dedi. 


İzmir'de; 6306 sayılı Kanun kapsamında toplam 67 hektarlık alanın "Riskli Alan veya Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı" olarak ilan edildiğini vurgulayan Varan, "Bu alanlar içerisinde 540 hektarlık Karabağlar Riskli Alana ilişkin planlama sürecinin ve buna bağlı olarak konut topolojilerinin neler olacağı konusunda Bakanlığımızca çalışmalar devam etmekte. Karabağlar İlçemiz sınırları içerisindeki 540 hektarlık riskli alanın yaklaşık 101.4 hektarlık kısmına ait Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı Bakanlığımızca resen...