07 / 07 / 2024

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi açılışı

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi açılışı

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) bünyesinde yerli ilaç ve tedavi yöntemleri konusunda araştırmalar yapmak üzere kurulan İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi'nin (iBG-İzmir) açılıdı.

İzmir'de su ve atık su tarifelerine zam geldi!

İzmir'de su ve atık su tarifelerinde bulunan ücretlerde düzenleme kaydedilerek birinci kademe olan 0-4 metreküp arası tüketim haricindeki tüketime yüzde 45 oranında zam yapıldığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Beykoz, İzmir, Artvin ve Bitlis'teki yüzlerce hektarlık alanı orman vasfından çıkardı!

İzmir, İstanbul, Artvin ve Bitlis'te bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı. Gazeteci Bahadır Özgür, "Niye, hangi ihtiyaca göre yapıyor, elbette açıklama yok" dedi ve megakentteki parselleri açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Emlak Konut GYO, İstanbul, İzmir, Muğla ve Kocaeli’de yüzde 1.59 faiz ve 24 ay vadeyle arsa satıyor!

Emlak Konut GYO, İstanbul, İzmir, Muğla ve Kocaeli’de yer alan arsaları yüzde 1.59 faiz ve 24 ay vadeyle satıyor. İşte ayrıntılar...

Ev alıp satacaklara tapuda ekspertiz zorunluluğu geliyor! Maliye çalışmalarını hızlandırdı! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gayrimenkul alım satımlarında vergi kayıp ve kaçağını önlemek ve gelir artışı sağlamak amacıyla çalışmalarını hızlandırdı. Buna göre, ev alıp satacaklara tapuda ekspertiz zorunluluğu gelmesi gündemde. İşte detaylar...

Arnavutköy Karaburun ve Yeniköy imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

12 Mayıs 2023 Tarihli İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Karaburun ve Yeniköy Mahalleleri Kıyı Kesimine Ait İmar Planına Yapılan İtirazlar Doğrultusunda Düzenlenen 1/5000 Ölçekli NİP ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Bakan Özhaseki açıkladı! 5 şehir için 0,69 faiz ve 180 ay vadeli kredi müjdesi geldi! İstanbul ve İzmir de dahil!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada  "İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi" kapsamında İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa ve Tekirdağ'da yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vadeyle 2,5 milyon TL'ye varan kredi desteği verileceğini duyurdu. 

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

İnşaat demir fiyatlarına zam geldi! İstanbul, İzmir, Karabük ve Payas demir fiyatları fırladı!

Bugün inşaat demir fiyatlarına zam geldi. İstanbul, İzmir, Karabük ve Payas demir fiyatları fırladı. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 2 Şubat 2024 demir fiyat listesi. 

Milli Emlak'tan İzmir ve 2 ilde daha satılık arsa ve arazi! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü İzmir, Uşak ve Kırklareli'de yer alan 3 adet arsa ve araziyi satışa çıkardı. Yatırımcıların merakla beklediği satış ihaleleri 6 Şubat'ta yapılacak.

İzmir ve Ankara'da 8 adet konut ile 1 adet villa satılıyor!

İzmir Narlıdere ve Ankara'da yer alan 8 adet konut ile 1 adet villa satılıyor. Peki konutların ve villanın fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

Eski Habipler ve Malkoçoğlu Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sultangazi İlçesi, Eski Habipler Mahallesi, 6164 Parsel ve Bir Kısım Tescil Harici Alan ile Malkoçoğlu Mahallesi Muhtelif Parselleri Kapsayan Alana İlişkin Askı İtirazları Kapsamında Hazırlanan 1/5000 NİP Ve 1/1000 UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Maltepe Atışokulu Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli,Maltepe İlçesi,Atışokulu Mah.194 Ada 1Parsel ve 704 Ada 34 Parselin Bir Kısmı ile 195 Ada 15-17-19Parseller,199 Ada 24-28 Parseller ve Bir Kısım Kadastral Boşluğa İlişkin 1/5000 Ölçekli NİP ve 1/1000 Ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

İller Bankası 9 ildeki 27 arsayı satıyor! Arsa alacaklara yüzde 25 peşinat ve 24 ay vade fırsatı!

İller Bankası, Ankara, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin ve Muğla illlerinde yer alan 27 adet arsayı satıyor. Peki 9 ilde yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi açılışı Haberi

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi açılışı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Başkanı Fikri Işık, "Terör hakkında, teröristler hakkında bir tane olumsuz cümle kullanmayanların devletimize, hükümete ve hatta milletimize haksız ithamlarda bulunduklarına şahit oluyoruz. Ancak ne olursa olsun, metanetimizi korumak, aklı selime sahip çıkmak ve oyunları boşa çıkarmak zorundayız" dedi.


Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) bünyesinde yerli ilaç ve tedavi yöntemleri konusunda araştırmalar yapmak üzere kurulan İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi'nin (iBG-İzmir) açılışı nedeniyle toplantı düzenlendi. 


Tıp Fakültesi Dekanlığında düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Işık, 150 milyon liraya mal olan bu yatırımın Türkiye için hayırlı olmasını dilediğini belirtti. 


İzmir için 9 Eylül'ün önemli bir tarih olduğuna ve Kuvayımilliye ruhunu simgelediğine değinen Işık, Türkiye'nin bugün de zor şartlardan geçtiğini, zorlukların yine birlik ve beraberlikle aşılabileceğini kaydetti.


Terör saldırılarıyla ilgili dayanması çok zor olan, "sabır...