28 / 04 / 2024

İzmir Demokrasi Üniversitesi nerede kurulacak

İzmir Demokrasi Üniversitesi nerede kurulacak

Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürü Ahmet Caner Baysal'ı ziyaret eden AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, İzmir Demokrasi Üniversitesi'nin Karabağlar'da kurulmasını istedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi çok sayıda akademisyen alıyor! İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

İzmir Ekonomi Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi alımı yapacağını duyurdu. İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

İzmir Yaşar Üniversitesi 3 fakülte ve bir Meslek Yüksekokulu’na Öğretim Üyesi alıyor!

İzmir Yaşar Üniversitesi 3 fakülte ve bir Meslek Yüksekokulu’na Öğretim Üyesi alıyor. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İşletme Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu’na alım yapılacak. İşte kadro ilanının detaylar…

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alıyor! Son başvuru 30 Ocak 2023!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alım ilanını yayımladı. Son başvuru 30 Ocak 2023! İşte detaylar…

İzmir Tınaztepe Üniversitesi 56 öğretim üyesi alıyor! Son başvuru tarihi 20 Ocak 2023!

İzmir Tınaztepe Üniversitesi 56 öğretim üyesi alacağını duyurdu. Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na farklı branşlarda çok sayıda akademik personel alınacak.

İzmir Demokrasi Üniversitesi 30 öğretim üyesi alıyor! Son başvuru 16 Ocak 2023!

İzmir Demokrasi Üniversitesi 30 öğretim üyesi alacağını duyurdu. İlanlara son başvuru tarihi ise 16 Ocak 2023.

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir İnciraltı'nda gayrimenkul satacak!

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı,  İzmir İli, Balçova İlçesi, İnciraltı Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor. 

Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu’ndan İzmir’e deprem uyarısı!

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celalettin Kozanoğlu, bir yıl önce İzmir’de gerçekleşen 6.6 şiddetindeki depremin birinci yılında yaptığı konuşmasında vatandaşlara uyarılarda bulundu.

İzmir Karabağlar'da üniversite arazisi tartışması!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, tamamının İzmir Demokrasi Üniversitesi'ne ayrılmasını istedikleri Uzundere'deki 80 hektarlık alanın 42 hektarına, konut yapılmak istendiğini söyleyerek, "Askı sürecinde değerlendirmemizi yapıp, itiraz edip etmeyeceğimize karar vereceğiz" dedi.

Kovid-19 ve deprem konut tercihlerini değiştirdi!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi ve İnşaat Mühendisi Şeref Alpago, deprem ve pandeminin konut tasarımında değişimler yarattığını belirtti. 

Gayrimenkul artık mühendislerin ve ekonomistlerin de konusu!

Gayrimenkul sektörü ekonomide önemli bir finansman değişim aracı haline geldi. İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen gayrimenkulün klasik emlakçılıkla yönetilmesinin mümkün olmadığını belirterek mühendis ve ekonomistlerin de sektöre dahil olması gerektiğini söyledi.

Hafif ve orta hasarlı binalar için ne yapılmalı?

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi ve inşaat mühendisi Şeref Alpago deprem sonrasında 'hafif' ve 'orta' hasarlı binalara nasıl uygulama yapılacağı hakkında bilgilerini paylaştı. 

Zemin etüdü yıkıcılığı engelliyor!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi ve İnşaat Mühendisi Şeref Alpago, Ege Denizi'nde yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremin, Bayraklı'daki yıkıcı etkisinin, zemin etüdünün önemini ortaya koyduğunu dile getirdi. 

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden İzmir depremi raporu!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 30 Ekim saat 14.51'de yaşanan 115 hayatını kaybetmesine sebep olan depremle ilgili Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi'ince (DAUM) rapor hazırlandı.

İzmir Demokrasi Üniversitesi nerede kurulacak Haberi

İzmir Demokrasi Üniversitesi nerede kurulacak

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, yönetim kurulu üyeleriyle Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürü Ahmet Caner Baysal'ı ziyaret etti.


AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Erten, ilçelerinin İzmir'in seçmen nüfusu olarak en büyük, nüfus olarak da Türkiye'deki 40'ı aşkın kentten dana fazla nüfusa sahip olduğunu anlattı.


Karabağlar'da ciddi bir planlama sorununun bulunduğunu, ilçede büyük bir üretim tesisinin, organize sanayi bölgesinin, fabrikaları bulunmadığını dile getiren Erten, "Karabağlar Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm alanı" dedi.


Kentsel dönüşüme sadece inşaat olarak bakmadıklarını belirten Erten, sosyo kültürel dönüşümün de önemine dikkati çekerek, bu konuda üniversitenin önemine vurgu yaptı.


Darbe girişiminden önce de İzmir'e bir demokrasi üniversitesi fikrinin olduğunu, 15 Temmuz'dan sonra kentte İzmir Demokrasi Üniversitesinin kurulduğunu anımsatan Erten, şöyle konuştu:


"İzmir Demokrasi Üniversitesi kuruldu...