29 / 04 / 2024

İzmir Egekent-4 çed raporu

İzmir Egekent-4 çed raporu

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Habertürk Egeli Gazetesi'nde yazdığı köşe yazısında bin 600 konutluk Egekent-4 projesinin ÇED sürecinden bahsetti. İşte o yazı...

İzmir'deki 4 bin 604 deprem konutunun inşaatı tamamlandı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada İzmir'deki 4 bin 604 deprem konutunun inşaatının tamamlandığını söyledi.

İzmir Uzundere 4. Etap için düğmeye basıldı! Dev dönüşüm projesi proje ihaleye çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmir Uzundere 4. Etap projesi için düğmeye bastı. Söz konusu ihale 30 Haziran 2022 tarihinde saat 12:00'de gerçekleştirilecek.

İzmir Halkapınar-Otogar Metro Hattı için 3 bin TL ödenek ayrıldı!

Hükümet İzmir’de 4,5 kilometrelik metro hattı projesi başlattı. 5 duraklı, 4,5 kilometre uzunluğundaki metro projesinin 2 buçuk sene de tamamlanacağı açıklandı.  

İzmir'in konut satışlarında Buca ilk sırada!

TUİK  Şubat ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; İzmir'de 4 bin 659 konut satıldı. Konut satışlarında il genelinde en çok satış Buca'da gerçekleşti.

AFAD açıkladı: İzmir'de 4,0 üzerinde 46 artçı deprem oldu!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde meydana gelen 6,6 şiddetindeki deprem sonrasında yaşanan artçı deprem sayısını AFAD açıkladı. Verilere göre, İzmir'de 4,0 üzerinde 46 artçı deprem meydana geldi.

Mahall Bomonti'de yüzde 0.59 faiz ve 120 ay vade fırsatı!

Türkerler Holding'ten Mahall Bomonti İzmir’de, herkesi ev ve ofis sahibi yapacak kampanya başlatıldı. Mahall Bomonti İzmir'de 4 bin 150 TL’den başlayan taksitlerle uzun vade ve düşük faizle ev ve ofis sahibi olma fırsatı sunuluyor...

İzmir'de 4 bin konut kaçak duruma düştü!

İzmir’de yaklaşık 170 dönümlük alanda parselasyon planının iptal olmasından dolayı oturma ruhsatı alınan binalar kaçak duruma düştü. İzmir'de 4 bin konut kaçak duruma düşmüş oldu. 

ÖİB Adana, Erzurum ve İzmir'deki 4 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Adana, Erzurum ve İzmir'deki 4 gayrimenkulü özelleştiriyor..

ÖİB İzmir'deki 4 arsa ve 80 daireyi satacak!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından alınan karar gereğince İzmir'deki 4 arsa ve 80 daire satış yöntemi ile özelleştirilecek..

Ontan İnşaat'tan 6 yeni proje!

Ontan İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sait Tiğin Özmeydan, “2016’nın son çeyreğinde İzmir’de “Modda” markasıyla 2 tane lansmanımız olacak. 2017’de İzmir’de 4 tane proje gerçekleştireceğiz. İzmir’deki planlarımızın içinde yaklaşık 170 bin metrekarelik bir “ofis park” projesi var” dedi.

Antalya ve Muğla Elektrik Enerji İletim Hattı projesinin ÇED toplantısı 4 Ağustos'ta!

TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından, Antalya İli, Elmalı İlçesi, Muğla İli, Fethiye ve Seydikemer İlçeleri sınırları içerisinde Elektrik Enerji İletim Hattı tesisinin yapılması planlanıyor. Projenin ÇED toplantısı 4 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

Isparta Eğirdir Maden Ocağı projesinin ÇED toplantısı 4 Ağustos'ta!

Sedef Kerestecilik Şirketi Isparta İli, Eğirdir İlçesi'nde Maden Ocağı Projesi yapılması ve işletilmesi planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 4 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

Hüseyin Aslan: İzmir Egekent-4 projesinin ÇED süreci 6 ay sürdü!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Habertürk Egeli Gazetesi'nde yazdığı köşe yazısında bin 600 konutluk Egekent-4 projesinin ÇED sürecinden bahsetti. İşte o yazı...

İzmir Egekent-4 çed raporu Haberi

İzmir Egekent-4 çed raporu

ÇED uygulaması 1993'ten bu yana belirli bir proje ve gelişmenin çevre üzerindeki önemli etkilerin belirlendiği süreçtir. Bu süreç hiçbir kurumun kendi başına bir karar vermesi süreci değildir. 

Biz; Ege-Koop olarak 1994 yılında bu süreci 1.600 konutluk Egekent-4 Projemizle ilgili ÇED Raporunu yaklaşık 6 ayda alabilmiştik. Çünkü bu süreç sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili değil, ilgili kurum ve kuruluşların da olumlu görüşleri ile birlikte bölge halkıyla yapılan bilgilendirme toplantılarıyla halkın görüşlerinin önemli olduğunu bizzat yaşadık. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu; "Katı Atık Bertaraf Tesisi" ve İzmir körfezinin temizlenmesi konusunda "Çevresel Etki Değerlendirme" (ÇED) raporu konusunda ilgili kuruluşların "olumlu" görüşünü içeren dosyayı Ankara'ya gönderdik; ancak; bugüne kadar Bakanlıkça onaylanmadı diye kamuoyuna açıklama yapıyor. 


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da, "Katı Atık...