06 / 07 / 2024

İzmir eğik bina

İzmir eğik bina

Kartal'da çöken apartmanın ardından gözler hasarlı binalara çevrildi. Eğik binalardan sonra bir haber de İzmir'den geldi. Zamanla eğilen 13 bina için çözüm bekleniyor.

Hazır beton güven endeksi eşik değerin üzerinde! 

İnşaat sektörünün büyüme hızını gösteren öncü göstergelerden biri olan Hazır Beton Endeksi eşik değerin üstüne yükseldi.

Merkez Bankası'ndan TL'ye dönüşüm için yeni eşik!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bankalara gerçek kişi hesaplarının TL'ye dönüşümü için yeni eşik belirledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar başvurusu yapacaklar dikkat!

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar tespit başvurusu yapacaklar dikkat!

Avcılar'da 1 yıl önce mühürlenen eğik bina bir türlü yıktırılamadı!

İstanbul Avcılar'da 1993 yılında yan binanın hafriyatı alınırken yan yatan bina bir türlü yıkılamadı...

Çeşme'de sit alanına inşa edilen taş bina yıkıldı!

İzmir Çeşme'de deniz kenarı ve sit alanına yapılan taş bina yıkıldı.

İzmir Karşıyaka'daki eğik binalar yeniden inşa edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı üçüncü oturumunda geçen Mart ayında yıkım çalışmalarına başlanan Karşıyaka Cemal Gürsel Caddesi'ndeki eğik binalara yönelik imar planı değişikliği masaya yatırıldı.

Bostanlı'daki eğik binalar vatandaşları isyan ettirdi!

İzmir'in Karşıyaka'ya bağlı Bostanlı semtinde bulunan ve sakinleri daha önce tahliye edilen eğik binaların biri hariç yıkım işlemleri başlamadı. 

Bayraklı’daki eğik bina tehlike saçıyor!

İzmir Bayraklı'da Fuat Edip Baksı Mahallesi'nde bulunan 'Çiğdem Apartmanı'nın zemininde kayma olduğu şikayeti üzerine, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri incelemeler gerçekleşti.

Bayraklı ve Karşıyaka'da boşaltılan eğik binalar yıkılmayı bekliyor!

Bayraklı ve Karşıyaka ilçelerinde depreme dayanıksız olduğu nedeniyle tahliye edilen eğik binaların yıkılması bekleniyor.

Malezya'da eğik mimarili otel inşaatı paniğe neden oldu!

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da inşaat halindeki bir otel binası, eğik mimarisinden dolayı paniğe neden oldu.

Karşıyaka'daki 5 eğik bina tahliye edilecek!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinin Bostanlı bölgesinde yatık duran ve depreme dayanıklı olmadığı raporlanan binalar için valiliğin tahliye tebligatı göndermesiyle 5 binada bulunan bazı mülk sahiplerinin evleri boşaltılıyor.

27 yıldır eğik duran bina yıkılıyor!

Kartal’da çöken 7 katlı binanın ardından olay yerine 5 dakika mesafede bulunan ve 27 yıldır eğik bir şekilde durarak olası bir tehlikeye davetiye çıkaran 6 katlı bina ile birlikte aynı alan içerisinde yer alan 5 binanın daha yıkımına başlandı.

İzmir'de eğik bina endişesi!

Kartal'da çöken apartmanın ardından gözler hasarlı binalara çevrildi. Eğik binalardan sonra bir haber de İzmir'den geldi. Zamanla eğilen 13 bina için çözüm bekleniyor.

İzmir eğik bina Haberi

İzmir eğik bina

Karşıyaka'nın Bostanlı Mahallesi, Cemal Gürsel Caddesi'nde yer alan 13 eğik bina için yıllardır çözüm aranıyor. Dolgu zemine inşa edilen zamanla eğilip birbirinin üzerine yatan binalar, tehlike yaratmayı sürdürüyor. Eğik binalar, mülk sahipleriyle belediye arasında bulunan kat sayısı anlaşmazlığı yüzünden kaderiyle baş başa kaldı. 

CNN Türk'te yer alan habere göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi de kat yüksekliği konusundaki anlaşmazlık nedeniyle bölge için yeni plan hazırlamadığını açıkladı. Karşıyaka Belediyesi görevlileri, 6 kattan fazla yükseklik isteyen ev sahipleriyle anlaşma sağlanamadığı için bu konuda Büyükşehir Belediyesinin yeni bir imar planı hazırlaması gerektiğini söyledi.

"Kolonya şişesini koyduğumuzda yuvarlanıyor"

Duruma tepki gösteren apartman sakinlerinden olan Filiz Neşer, tehlikeyle yaşadıklarını belirtti. Neşer, "Arkadaşlarım korkudan evime gelmek istemiyor, dışarıda görüşüyoruz. Tehlikeyle burun burunayız. Bizim sonumuz da İstanbul Kartal'daki çöken bina gibi...