06 / 05 / 2024

izmir elektrikli otobüs filosu

izmir elektrikli otobüs filosu

ESHOT Genel Müdürlüğü, 20 adet “full elektrikli otobüs” ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzaladı. 7 ay içinde kentte hizmet vermeye başlayacak çevre dostu yeni otobüsler İzmir'e özgü motiflerle süslenecek.

Otokar'a 29 adet elektrikli otobüs siparişi verildi...

Otokar'ın elektrikli mikrobüsleri İtalya yollarında görücüye çıkacak. Firma, 6 farklı şehirde toplu taşımacılıkta kullanılmak için 29 adetlik elektrikli e-Centro mikrobüs siparişi aldığını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Otokar, 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi

Otokar, üretimine başladığı alternatif yakıtlı ve otonom sürüşe sahip olan 3 yeni otobüsünün tanıtımını gerçekleştirdi. Otokar, elektrikli yeni modeller e-Kent ve e-Territo'nun yanı sıra otonom sürüşe sahip e-Centro'nun tanıtımını yaptı. İşte haberin ayrıntıları...

İETT’nin ilk elektrikli otobüsü seferlerine başladı

İETT’nin dizelden tam olarak elektrikliye geçirilen ilk ve tek otobüsü sefere başladı. İstanbul’un ilk elektrikli otobüsü yaklaşık 1.100 kilometrekarelik bir mesafe kat ederek, yüzde 63’e varan sefer masrafında tasarruf gerçekleşti.

Temsa’dan Avrupa’nın İlk Elektrikli Şehirler Arası Otobüsü!

Sabancı Holding ve PPF Group ortaklığında faaliyet gösteren Temsa, yeni elektrikli araç modeli olan LD SB E’yi, Almanya Hannover’de düzenlenen IAA Transportation fuarında ilk kez tanıttı. Temsa bu modeli ile Avrupa’nın ilk elektrikli şehirlerarası otobüsüne imza atacak.

İzmir Çeşme'ye otobüs terminali geliyor!

Kentteki çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme için başlattığı belediye hizmet binası ve  otobüs terminalinin proje çalışmalarını tamamladı.

Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs garajı İzmir'de kuruluyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs filosunu kurmaya hazırlanıyor. Bu amaçla Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, kentin farklı noktalarında yeni garaj oluşturuyor.

İzmir'de otobüsler güneş enerjisi ile şarj edilecek!

ESHOT Genel Müdürlüğü, 20 adet “full elektrikli otobüs” ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzaladı. 7 ay içinde kentte hizmet vermeye başlayacak çevre dostu yeni otobüsler İzmir'e özgü motiflerle süslenecek.

İzmir İstinye Park inşaatı nedeniyle otobüs durakları değişti!

İstinye Park inşaatı nedeniyle Fahrettin Altay Aktarma Merkezi'nden kalkan otobüs hatlarında 30 Mayıs Pazartesi'nden itibaren geçerli olacak değişiklikler yaptı.

Temsa yüzde yüz yerli otobüs üretmeyi planlıyor!

Sabancı Holding'in otomotiv şirketi Temsa; yerli otobüs üretmeyi planlıyor.Otobüs ve minibüs segmentinde Türkiye'nin önde gelen otomotiv şirketlerinden Temsa, elektrikli otobüsü MD9 electriCITY'i dün Adana fabrikada tanıttı.

1968 yılında Harem'de şehirlerarası otobüs terminali yapılması istenmiş!

1968 yılında Harem'de şehirlerarası otobüs terminali yapılması istenmiş. İl Trafik Komisyonu, Harem Araba Vapuru İskelesi'nde bir terminal tesisi için karar almış ve durum Belediye'ye bildirilmiş.

Kuşadası'na deniz otobüsü müjdesi!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası’nın arıtma tesisinin Haziran ayında hizmete gireceğini, Kuşadası-Güzelçamlı arasında deniz otobüsü seferlerinin önümüzdeki sezona yetiştirileceği ve yolların asfaltlanacağının müjdelerini verdi.

Armutlu Deniz Otobüsü İskelesi Dolgu İmar Planı Değişikliği onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlattırılan Armutlu Deniz Otobüsü İskelesi Dolgu İmar Planı Değişikliği il müdürlüğünce onaylanarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğ'üne gönderildi.

Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali 13.5 milyon TL'ye 15 yıllığına kiralık!

Düzce Belediyesi tarafından, Düzce Darıcı'da yapımı devam eden Şehirlerarası ve İlçeler Otobüs Terminali temizlik, güvenlik, peyzaj, ısınma-soğutma, bakım-onarım ile her türlü idari-teknik işin yapılması şartıyla 15 yıl süreyle kiraya verilmek suretiyle 1

izmir elektrikli otobüs filosu Haberi

izmir elektrikli otobüs filosu

Türkiye'nin ilk elektrikli otobüs filosu İzmir'de kuruluyor. ESHOT Genel Müdürlüğü, 20 adet “full elektrikli otobüs” ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzaladı. 7 ay içinde kentte hizmet vermeye başlayacak çevre dostu yeni otobüsler İzmir'e özgü motiflerle süslenecek.


İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin ilk "full elektrikli otobüs" filosunu kurmak için ihale sürecini tamamlayarak üretici firma ile sözleşme imzaladı.  20 adet “full elektrikli otobüs” ihalesini, 8.8 milyon Euro'luk teklifle kazanan yerli firma TCV Otomotiv Makine San. ve Tic. A.Ş., 7 ay içinde üretimi tamamlayarak otobüsleri teslim edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 yıl içinde kente 400 elektrikli otobüs daha kazandırmayı planlıyor.


İzmir'e özel motifler

29 oturan, 40 ayakta ve 2 tekerlekli sandalyeli yolcu kapasitesine sahip olacak elektrikli otobüsler, dış görünüşüyle de beğeni toplayacak. Çevre...