05 / 05 / 2024

izmir eski Şark Sanayi Fabrikası

izmir eski Şark Sanayi Fabrikası

Alsancak İşçiler Caddesi’ndeki eski Şark Sanayi Fabrikası alanı satışa çıktı. Eti Maden İşletmeleri, 2 bin 676 metrekare büyüklüğündeki alanı muhammen bedeli 4 milyon 700 bin TL’den 14 Eylül pazartesi günü Ankara’da yapılacak ihaleyle satılacak

Mustafa Sandal’ın eski eşi Emina Jahovic 30 milyona lüks villa yaptırıyor!

Mustafa Sandal'ın eski eşi ünlü şarkıcı  Emina Jahovic, 30 milyona lüks villa yaptırıyor. Ünlü sanatçının yeni malikanesi, dudak uçuklatan fiyatıyla magazin gündeminde...

İzmir'de arazi tartışması bir can aldı! Eski muhtar göz altına alındı!

İzmir'in Çeşme ilçesinde arazi anlaşmazlığından dolayı aralarında husumet bulunan kiki kişi arasındaki tartışma büyüdü ve eski muhtar, Bilen Dolma'yı tabancayla öldürüp, eşini de yaraladı.

İzmir'deki binaların 84'ü eski!

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Salcı, İzmir depremine yönelik yaptığı açıklamada kent gelinde bulunan 84 binanın eski yönetmeliğe göre inşa edildiğini açıkladı.

İzmir'deki 20 yıldan eski binalar dönüştürülmeli!

Yapı Denetim Kuruluşları İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akbaşak, 2000'den önce inşaat ruhsatı alınmış binalarda deprem sebebiyle risk olduğunu söyledi, bu tarihin bir milat olduğuna vurgu yaptı. Akbaşak, 20 yıldan daha eski binalar için kentsel dönüşüm çağrısı yaptı.

Özcan Deniz villasını eski eşi Feyza Aktan'a bıraktı!

Yakışıklı şarkıcı ve oyuncu Özcan Deniz villasını eski eşi Feyza Aktan'a bıraktı ve kiraya çıktı. Deniz, çok uzağa da gitmemiş. Yine Zekeriyaköy'de, eski eşi ve oğluna yürüme mesafesindeki bir siteden aylık 20 bin liraya, 500 metrekarelik bir villa kiralamış...

Ali Ağaoğlu’nun eski sevgilisinden bomba paylaşım!

Ali Ağaoğlu’nun eski sevgilisi Duygu Su Gülpınar dün akşam yaptığı paylaşımla kafaları karıştırdı. Müslüm Gürses'in Unutamam şarkısı çalarken Gülpınar dikkat çeken paylaşım yaptı.

Eski İzmir Ödemiş Devlet Hastanesi'nde dönüşüm başladı!

İzmir Ödemiş'e yeni devlet hastanesi yapılamsıyla eski hastanenin ne olacağı merak konusu olmuştu. Hastanesinin yenilenip yeni diş hastanesine dönüşeceği açıklandı. 

İzmir'deki eski Sümerbank fabrikasının akıbeti TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'deki eski Sümerbank fabrikasının Büyükşehir Belediyesi'ne devrine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ibis Otel Eskişehir ve İzmir Alsancak'ın değerleme raporu!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ibis Otel Eskişehir ve Ibis Otel İzmir Alsancak'a ait 31 Aralık 2016 tarihli değerleme raporunu yayınladı.

İzmir'in Eski Smyrna Kazı Alanı örenyerine dönüştürülecek!

İzmir'in Eski Smyrna Kazı Alanı, örenyerine dönüştürülecek. 3 kazı alanını gezenler, 8 bin 500 yıllık tarihte kesintisiz yolculuk yapabilecek.

İzmir Basmane'deki eski Türk evi 4 milyon TL'den satışa çıkarıldı!

İZMİR'in Basmane semtinde 19. Yüzyıl'ın sonlarında yapılan eski bir Türk evi, sahibi tarafından 4 milyon TL'ye şatışa çıkarıldı. 3 katlı ev 1200 metrekare arsa üzerinde kurulu. Evin bahçe kapısı girişinde bir de otopark bulunuyor.

İzmir'deki eski Tariş arazilerinin imar planı iptal edildi!

İzmir 4. İdare Mahkemesi, Konak ilçesinde bulunan, Özak GYO'nun inşaat projeleri yapmak istediği eski Tariş arazilerinin bulunduğu alanın 1/1000'lik imar planının yürütmesini, planda kamusal erişebilirlik için yol bırakılmamış olması gerekçesiyle durdurdu

İzmir Basmane'deki eski tütün deposu yıkılıyor!

İzmir'in Basmane semtindeki, yıkımı devam eden eski tütün depolarının bulunduğu alana Özkardeş Grubu tarafından yatırım yapılacak. Basmane çukuru olarak bilinen alanın hemen yanındaki eski Tekel tütün deposunun yıkım çalışmaları devam ediyor.

izmir eski Şark Sanayi Fabrikası Haberi

izmir eski Şark Sanayi Fabrikası


Alsancak Umurbey Mahallesi İşçiler Caddesi’ndeki eski Şark Sanayi Fabrikası alanı satışa çıktı. Eti Maden İşletmeleri, 2 bin 676 metrekare büyüklüğündeki alanı muhammen bedeli 4 milyon 700 bin TL’den bugün Ankara’da yapılacak ihaleyle satacak.


Eti Maden İşletmeleri, İzmir'in ekonomi tarihinde yeri olan, kente bir dönem elektrik de sağlanan 1924 yılında kurulan Şark Sanayi Fabrikası alanını ve içindeki depoyu satışa çıkardı. Yeni Kent Merkezi İmar Planı kapsamı içinde olan, çevresinde tescilli duvar ve çeşmesi bulunan toplam 2 bin 676 metrekare bugün Ankara'da Genel Müdürlük binasında ihaleyle satılacak. Arazinin turizm, ticaret ve kültür amaçlı binaların yapımına olanak veren emsal 3,5 imar hakkı bulunuyor. Arazi içinde su deposu ve fabrika döneminden kalma bazı eski binalar yeralıyor. Fabrikayı çevreleyen duvar ve duvara gömülü çeşme tescilli...