29 / 04 / 2024

İzmir Horozgediği imar durumu

İzmir Horozgediği imar durumu

İzmir Aliağa İlçesi, Horozgediği Mahallesi, Termik Santral Alanı” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile Plan Açıklama Raporları askıya çıktı...

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

Türkiye Müteahhitler Birliği: İmar affı ülke gündeminden çıkartılmalıdır

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda "Ülkenin gündeminden imar affı ve benzeri uygulamalar tümden çıkartılmalı, cezaların caydırıcı olması sağlanmalıdır" ifadesi kullanıldı.

İmar affı bekleyenler dikkat! İmar barışı geliyor mu? İşte bütün detaylar!

İmar affı konusu bir süredir kamuoyunun gündeminde... Binlerce kişi imar barşışı beklerken son durum hakkında bilgi almak isteyenler "İmar affı çıkacak mı?" diye soruyor.

İmar durumu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Arsa sahiplerinin yakından ilgilendiği imar sorgulamaları sıkça araştırılan konulardan biri oluyor. Peki, arsaların imar sorgulamaları nasıl yapılır? İste detaylar...

Ataşehir Belediyesi için imar yolsuzluğu iddiası!

İstanbul Valiliği, imar yolsuzluğu iddialarıyla ilgili Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve sorumlu olan belediye çalışanları hakkında inceleme yapılması için İçişleri Bakanlığı'na başvuru yaptı. 

İzmir Harmanlı bölgesine imar müjdesi!

İzmir'de Çiğli Belediyesi uzun yıllardır çözüm bekleyen Harmandalı bölgesinin imar sorununu yüzde 60 oranında çözecek olan imar planı düzenlemesini Belediye Meclisinde görüştükten sonra onanması için İzmir Büyükşehir Belediyesine iletti. 

Boğaziçi imar barışı düzenlemesinde son durum!

Anayasa Mahkemesinin, Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesindeki bazı alanların imar barışından faydalandırılmasına, bu bölgelerde önceden alınmış yıkım kararları ve tahsil edilemeyen para cezalarının iptal edilmesi imkanı sunan kanun hükmünün iptalinin gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cemal Bulutoğluları’ndan Mağusa İskele Yeniboğaziçi imar planı açıklaması!

Lefkoşa Türk Belediyesi eski Başkanı Cemal Bulutoğluları, Mağusa İskele Yeniboğaziçi imar planıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Bulutoğluları;“Haziran ayında son yasal değişiklikler yapılıp, tekrardan Birleşik Kurul toplanmalı” dedi.

Cengiz Ergün: Bu dönemin birinci önceliği imar!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün kentin imar sorunlarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Ergün, “İmar Planı Bakanın imzasında. Bu dönemin birinci önceliği imar planı. 30 senedir yapılamayan imar planını bu dönem çözmek niyetindeyiz." dedi.

Malatya'da imar barışına 24 bin 535 kişi başvurdu!

31 Aralık 2017 yılından önce yapılan yapıların kayıt altına alınması için başlatılan imar barışı uygulamasına başvurular devam ediyor. Malatya’da şimdiye kadar 24 bin 535 kişi imar barışı başvurusu yaptı.

Tekirdağ'da imar barışından 35 bin 825 kişi yararlandı!

Tekirdağ'da 2018 yılında 35 bin 825 kişi imar barışından faydalanmak için başvuruda bulundu. 

40 mahalleye Boğaziçi imar barışı piyangosu!

Boğaziçi öngörünüm bölgesinde yer alan ve bu sebeple imar affı kapsamına alınmayan bazı bölgelerin yapı kayıt belgesi almalarına izin verildi.

Boğaziçi imar barışı yasa teklifi tam metni!

Beykoz ve boğaziçi öngörünümde oturanlara imar barışından yararlanmalarıyla ilgili Kanun teklifi görüşmeleri başladı. İşte Boğaziçi imar barışı yasa teklifi tam metni...

İzmir Horozgediği imar durumu Haberi

İzmir Horozgediği imar durumu


İzmir Aliağa İlçesi, Horozgediği Mahallesi, Hayıtlıdere Mevkii, 119 ada, 5 Parselde Bakanlığımızca 22 Ağustos 2011 tarihli ve 101548 sayı ile onaylanan ve yargı kararları ile yürütmeyi durdurma kararı alınan “Termik Santral Alanı” amaçlı 1/25000 ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planları ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları değişiklikleri 09 Temmuz 2015 tarihli ve 41890033-305.03.99-E.11636 sayılı yazı ile iptal edilmiş olup, sadece 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklikleri  Teklifi, 09 Temmuz 2015 tarihinde onaylandı.


Onaylı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile Plan Açıklama Raporları dün askıya çıkarıldı. İmar planı değişikliği 11 Ağustos 2015 tarihinde askıdan inecek.



Uygulama İmar Planı Açıklama Raporu tıklayın


Nazım İmar Planı Açıklama...